FullTank kiest voor vier bijzondere Scania tankwagens

Het bedrijf FullTank uit het Zuid-Hollandse Schelluinen nam onlangs een Scania P410 4x4 tankwagen in gebruik. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in brandstof kocht twee Scania’s P450 10x4 en twee Scania’s P410 in een 4x4 configuratie. Het bedrijf koos voor Scania omdat zij als enige de complete configuratie én de voorbereidingen voor de opbouw geheel af fabriek kon leveren. Dit meldt Scania.

 

"FullTank is een zelfstandige, onafhankelijke groothandel in brandstoffen, AdBlue®, smeermiddelen en installaties. Wij beschikken over een ruim wagenpark om de volledige brandstofdistributie binnen 24 uur te verzorgen. Zowel in Nederland als daarbuiten is dit materieel met gecertificeerd personeel inzetbaar.
Wij verzorgen het complete traject van aankoop van de brandstoffen tot en met het afvullen van al het equipment, ook op moeilijk begaanbaar terrein” vertelt Gert Penning die zich onder meer met de technische voertuigaspecten van het wagenpark bezighoudt.

Modulaire bouwen

De twee nieuwe 5-assige tankwagens met bladgeveerde 10 tons voorassen zijn de eerste in Nederland op een Scaniachassis. “Wat ons aansprak, is de modulaire bouwwijze van Scania waardoor we het voertuig dat wij voor ogen hadden, in zijn geheel af fabriek konden bestellen. Daarbij vonden wij in de verlengde P-dagcabine met normale dakhoogte de optimale balans tussen de lengte van de cabine en de ruimte voor de chauffeur. Er zit zelfs een bagageluik in aan de zijkant, wat uniek is in deze klasse. Wat verder de doorslag gaf, is het excellente zicht rondom: het lijkt wel of je in een aquarium zit,” aldus Gert. “Daarbij zorgen de drie gestuurde assen voor een hele krappe draaicirkel voor zo’n groot voertuig”.

Bijdrage aan het milieu

“FullTank kan met dit voertuig gecombineerd diesel en AdBlue leveren. De 5-assige tankwagen heeft een 33.400l brandstoftank en een 2.500l compartiment voor AdBlue®. Zo kunnen wij grote stortingen Diesel en AdBlue® tegelijk leveren waardoor wij minder kilometers maken en een positieve bijdrage leveren aan het milieu.”

Door: Nationale Transportgids