Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Autoshows organisator 402 Automotive ziet af van kort geding tegen Staat

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Organisator van autoshows 402 Automotive ziet toch af van een kort geding tegen de Nederlandse staat. De organisator van grote bijeenkomsten rond auto's wilde dat het kabinet helderder werd in zijn communicatie over de mogelijkheden om in coronatijd evenementen te laten plaatsvinden. Volgens directeur Ronald van den Broek is de gang naar de rechter na wat aanpassingen op de website van de overheid niet meer nodig.

De verlangde duidelijkheid kreeg 402 Automotive vrijdagavond nog niet tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte. Na afloop zei het bedrijf de geplande juridische stappen daarom door te zetten. Maar later heeft de overheid alsnog haar website aangepast. Daardoor worden zogeheten doorstroomevenementen ook weer helder als optie omschreven, geeft Van den Broek aan.

Autoshow GoJapan kan waarschijnlijk toch doorgaan

Volgens de directeur is dat belangrijk omdat hij voor zijn eerstgeplande evenement op 18 september, de autoshow GoJapan in Raamsdonksveer, niet de gewenste vergunning heeft gekregen van de lokale gemeente. Die verwees naar de site van de overheid en concludeerde daaruit dat wat Van den Broek voorstelde volgens de regels niet zou mogen. Met de nieuwe richtlijnen kan het evenement hopelijk plaatsvinden, aldus de directeur die hierover nog in contact is met de gemeente.

Evenementenlocaties

402 Automotive is naar eigen zeggen marktleider op het gebied van autoshows die normaal jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers trekken. De shows vinden plaats bij tal van evenementenlocaties als Circuit Zandvoort, Jaarbeurs Utrecht, Ahoy Rotterdam en het TT Circuit Assen.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) kondigde vorige week ook aan de Nederlandse staat voor de rechter te slepen. De horecabrancheorganisatie zet die stap wel door en heeft de dagvaarding inmiddels de deur uitgedaan. Een zittingsdatum is nog niet bekend. Met het kort geding wil KHN afdwingen dat nachtclubs en discotheken eerder weer open kunnen. Als het aan het kabinet ligt kan dat pas op zijn vroegst begin november en dat vindt de horecabranche veel te laat en niet eerlijk.

Door: ANP

23 februari '24 ( 9:15)

Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

23 februari '24 ( 7:21)

Bijeenkomsten over werkzaamheden aan brug over Noordhollandsch Kanaal

Rijkswaterstaat werkt vanaf april tot september 2024 aan de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Tijdens enkele inloopbijeenkomsten zal zij bewoners en ondernemers informeren over dit project. Dat meldt Rijkswaterstaat.

23 februari '24 ( 7:15)

Vijf vervoerders maken kans op Utrechtse ov-concessies

Vijf vervoerders maken kans om de concessie Utrecht Binnen of Utrecht Buiten te winnen. Woensdag 21 februari 2024 dienden Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev hun inschrijvingen voor de aanbesteding van de twee concessies in. De concessies gaan in december 2025 in en duren tot en met 2035. Daarover bericht de provincie Utrecht.

22 februari '24 (18:15)

Vanavond in het hele land code oranje

Ook voor Limburg geldt vanaf 19.00 uur code oranje om zware wind door storm Louis. In het hele land waarschuwt het KNMI voor zeer zware windstoten. De storm komt rond 19.00 uur over Zeeland het land binnen en gaat daarna in de richting van het noordoosten. Rond 01.00 of 02.00 uur verlaat de storm het land vanuit Groningen.

22 februari '24 (12:30)

Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

22 februari '24 (11:30)

Slimme rijhulpsystemen verminderen kans op verkeersongevallen

Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

22 februari '24 ( 9:30)

Mercedes heeft last van dalende vraag naar elektrische auto's

Het Duitse automerk Mercedes-Benz waarschuwt dat de winst dit jaar gedrukt wordt door een dalende vraag naar elektrische auto's. Ook heeft het concern last van een afkoelende economie.

22 februari '24 ( 9:00)

Code geel: storm Louis op komst

Nederland krijgt aan het eind van de dag te maken met een storm: Louis. Volgens Weeronline is er vanaf de late middag in het westen al sprake van harde wind, stevige buien en zware windstoten. Halverwege de avond moet het hele land rekening houden met zware windstoten van ruim 80 kilometer per uur.

22 februari '24 ( 6:00)

Ook Tesla-concurrent Rivian schrapt banen

Maker van elektrische auto's Rivian schrapt opnieuw honderden banen, terwijl de rivaal van onder meer Tesla worstelt met een stagnerende vraag en economische turbulentie. Daarmee snijdt er opnieuw een grote speler op de markt voor elektrische auto's in zijn personeelsbestand. Onlangs maakte Polestar ook al bekend afscheid te nemen van 15 procent van zijn personeel, waardoor 450 mensen moesten vertrekken.

21 februari '24 (20:15)

Sjoemelsoftware ontdekt in diesel-SUV's van BMW

De Duitse verkeersautoriteit heeft illegale sjoemelsoftware ontdekt in sommige diesel-SUV's van BMW. De autofabrikant zelf zegt dat de betrokken auto's voor 2014 zijn gemaakt.