Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eerste Nederlandse verkooppunt Vanderhall in Laren

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Liefhebbers van Vanderhall, een Amerikaanse elektrische auto met drie wielen, kunnen hun ultieme cruiser met ingang van deze zomer voor het eerst in Nederland kopen. De nieuwe en exclusieve showroom in Laren levert de sportieve auto’s uit voorraad. Dit meldt Vanderhall.

Een auto of liever gezegd autocycle voor de blits, zegt ondernemer Mark Wilbrink over de driewielige Vanderhall van de gelijknamige Amerikaanse fabrikant die het spectaculaire voertuig sinds 2010 in ontwikkeling heeft. Vanderhall Nederland is nu de eerste en enige in Nederland waar Vanderhalls live te bewonderen en natuurlijk ook te koop zijn.

Sportieve rijbeleving

De aantrekkingskracht van de Vanderhall zit ‘m volgens Wilbrink in de sportieve rijbeleving. Een combinatie van snelheid (topsnelheid van 225 kilometer per uur), kracht (1.5 liter turbomotor van General Motors), de extreem lage zitpositie, het onweerstaanbare motorgeluid en natuurlijk het zomerfrisse gevoel van wapperend haar in de wind. “Sportautoprestaties met de sensatie van motorrijden”, aldus Wilbrink. “Het is iets heel aparts.”

Exclusief

Liefhebbers zullen Vanderhalls komst naar Nederland met open armen ontvangen, denkt Wilbrink. De Larense ondernemer mikt op jaarlijks zo’n 25 verkopen. Kopers van een Vanderhall stallen hun speeltje doorgaans als derde auto in de garage. Een Vanderhall verwisselt voor een vanaf-prijs van zo’n 45.000 euro (inclusief btw en bpm) van eigenaar. Een aardig bedrag voor een tweezitter met open kap? “Deze autocycle is inderdaad niet echt bedoeld voor woon- en werkverkeer maar meer voor erbij – voor recreatief gebruik. Er zijn genoeg liefhebbers die iets echt aparts willen hebben, dus dan is hier ook heus belangstelling voor.”

Volledig elektrisch

De showroom in Laren toont vanaf augustus diverse exemplaren en levert uit voorraad. Later komen hier nieuwe exemplaren bij, waaronder een volledig elektrisch aangedreven Vanderhall waarvan de introductie eind dit jaar gepland staat. Met dit laatste is Vanderhall de eerste fabrikant met een honderd procent elektrisch voertuig in het Fun Electric Vehiclessegment (FEV).

Door: Nationale Transportgids

01 maart '24 (13:17)

Streekvervoer blijft niet optimaal, meerdere boetes uitgedeeld

Door provincies is het afgelopen jaar meerdere boetes uitgedeeld aan OV-bedrijven vanwege het niet nakomen van afspraken. Streekvervoerders worstelen met personeelstekorten, teruggelopen reizigersaantallen en minder inkomsten. 

01 maart '24 (11:30)

Accell met vakbonden in de clinch over reorganisatieplan

Fietsenfabrikant Accell Group slaagt er nog niet in met vakbonden tot een akkoord te komen over het plan om in Heerenveen 100 tot 150 banen te schrappen. Zowel CNV als de maker van onder meer Batavus en Sparta-fietsen zegt dat de onderhandelingen donderdagavond zijn vastgelopen. Volgens de vakbond zou Accell deze dagen nog met een eindbod komen, maar het bedrijf roept de bonden nu juist al op terug aan tafel te komen.

01 maart '24 ( 8:08)

Co Trans overgenomen door transportbedrijf Van der Heijden

Internationaal transportbedrijf Van der Heijden BV uit Hapert heeft met terugwerkende kracht per 1 januari 2024 Co Trans BV uit hetzelfde Noord-Brabantse dorp overgenomen. Dat meldt Bigtruck.nl.

01 maart '24 ( 7:51)

Rijkswaterstaat gaat viaduct in A16 vervangen

In 2024 en 2025 vervangt Rijkswaterstaat een viaduct in de A16 over de Hoofdweg in Rotterdam. Daarvoor zal tijdelijk de A16 ter hoogte van het viaduct worden verlegd. Dat meldt Rijkswaterstaat.

01 maart '24 ( 6:15)

Zakelijke rijders switchen vaker van elektrisch naar benzine

Zakelijke rijders stappen steeds vaker over van een volledige elektrische auto naar een hybride of benzineauto vanwege de hoge kosten, waarschuwen leasemaatschappijen. "Een terugslag dreigt nu het financiële plaatje minder aantrekkelijk wordt", stelt de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA).

29 februari '24 (10:11)

FlixBus in 2023 uitgebreid naar meer landen, omzet positief

Flix, het Duitse moederbedrijf van FlixBus, heeft vorig jaar een recordomzet geboekt van 2 miljard euro. Het bedrijf, dat naast lange busreizen ook treinreizen aanbiedt, profiteerde onder meer van een uitbreiding van zijn reizen naar meer landen. In totaal reisden ongeveer 81 miljoen reizigers met de touringcars en langeafstandstreinen van het bedrijf. Dat is 34 procent meer dan een jaar eerder.

29 februari '24 ( 6:00)

Rechter buigt zich over fatale aanrijding Wereldhavendagen

De rechtbank behandelt donderdag de zaak over het dodelijke ongeluk op de Maasboulevard tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam. De 37-jarige Mark G. uit Nijmegen staat terecht voor het doodrijden van een 79-jarige man en zijn 74-jarige vriendin uit Capelle aan den IJssel, op 2 september vorig jaar. Enkele meters verderop liet G. zijn bestelbus achter en ging hij ervandoor. Een dag later meldde hij zich bij de politie.

29 februari '24 ( 6:00)

Autobranche boekte in 2023 een hogere omzet

De verkoop van auto's en daaraan gerelateerde diensten leverden vorig jaar meer op. De auto- en motorsector boekte vorig jaar een ruim 15 procent hogere omzet dan twee jaar geleden. De omzetstijging nam in de loop van het jaar wel af, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

28 februari '24 (21:15)

TU-studenten beogen recordpoging met waterstofauto op openbare weg

De waterstofautobouwers van de TU Delft gooien het dit jaar over een andere boeg. Studententeam Eco-Runner bouwt ditmaal een auto die moet voldoen aan alle eisen om op de openbare weg te mogen. Met rondjes langs de Friese steden van de Elfstedentocht willen ze in juni een nieuw wereldrecord met een dergelijke auto vestigen. Om dat voor elkaar te krijgen, willen ze op minder dan anderhalve kilo waterstof een afstand van in totaal 2056 kilometer afleggen.

28 februari '24 (17:30)

Erasmusbrug in Rotterdam twee nachten dicht

Weggebruikers in Rotterdam kunnen in de nachten van woensdag op donderdag en donderdag op vrijdag geen gebruik maken van de Erasmusbrug. De brug, die bijna 28 jaar geleden in gebruik werd genomen, is tussen 22.00 uur en 06.00 uur gesloten voor automobilisten en fietsers om onderhoud, meldt de gemeente.