Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Van Lith Transport kiest voor Scania R520 V8

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Van Lith Transport uit het Noord-Brabantse Zeeland rijdt met 20 eenheden voornamelijk nationaal en Benelux. Voor de langere ritten heeft het bedrijf nu wederom een rijk uitgeruste Scania V8 gekocht. Bij de keuze voor de R520 hebben de chauffeurs in het bedrijf een belangrijke rol gespeeld. Dit meldt Scania.

Dat Van Lith voornamelijk met Scania rijdt, heeft meerdere oorzaken. “De V8 motor speelt daarbij een belangrijke rol. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat die onverwoestbaar is en zeer betrouwbaar,” vertelt William van Lith. “Dan is er het goede contact met de dealer in Veghel. En verder doet het merk wat voor je uitstraling en bij je chauffeurs. Wij zien het ook als motivatie en beloning van de chauffeurs. Wij hebben een enthousiaste ploeg die elke dag topprestaties levert en ook nog eens heel zuinig op het materieel is. Dat vind je ook terug in de onderhoudsgeschiedenis. En verder merken wij dat een goed gespecificeerde Scania bij inruil ook weer meer oplevert. Al kan dat bij ons even duren want wij halen geregeld de 1,5 miljoen kilometers met onze trucks.”

Brandstof besparen

Ook qua brandstof is William tevreden met zijn Scania’s. “Wij rijden hier geregeld tegen de één op vier, wat niet slecht is op onze vaak korte ritten. Maar eigenlijk moeten we nog veel meer met de brandstof gaan doen. Ik maak nu wel wekelijks gebruik van de rapportages die Scania ons gratis via Fleet Management Services aanlevert. Daar zijn we heel blij mee. Ik kijk nu elke week even naar wie het het beste gedaan heeft en die meld ik dat terug.”

De nieuwe Scania R520 V8 is rondom luchtgeveerd, uitgevoerd met een hoog dak en een royale uitrusting. Voor de veiligheid en economisch onderhoud hebben we een retarder, ACC en de geïntegreerde standkoeling meebesteld. Want een goed uitgeruste chauffeur is een veilige chauffeur.

Door: Nationale Transportgids

01 maart '24 (13:17)

Streekvervoer blijft niet optimaal, meerdere boetes uitgedeeld

Door provincies is het afgelopen jaar meerdere boetes uitgedeeld aan OV-bedrijven vanwege het niet nakomen van afspraken. Streekvervoerders worstelen met personeelstekorten, teruggelopen reizigersaantallen en minder inkomsten. 

01 maart '24 (11:30)

Accell met vakbonden in de clinch over reorganisatieplan

Fietsenfabrikant Accell Group slaagt er nog niet in met vakbonden tot een akkoord te komen over het plan om in Heerenveen 100 tot 150 banen te schrappen. Zowel CNV als de maker van onder meer Batavus en Sparta-fietsen zegt dat de onderhandelingen donderdagavond zijn vastgelopen. Volgens de vakbond zou Accell deze dagen nog met een eindbod komen, maar het bedrijf roept de bonden nu juist al op terug aan tafel te komen.

01 maart '24 ( 8:08)

Co Trans overgenomen door transportbedrijf Van der Heijden

Internationaal transportbedrijf Van der Heijden BV uit Hapert heeft met terugwerkende kracht per 1 januari 2024 Co Trans BV uit hetzelfde Noord-Brabantse dorp overgenomen. Dat meldt Bigtruck.nl.

01 maart '24 ( 7:51)

Rijkswaterstaat gaat viaduct in A16 vervangen

In 2024 en 2025 vervangt Rijkswaterstaat een viaduct in de A16 over de Hoofdweg in Rotterdam. Daarvoor zal tijdelijk de A16 ter hoogte van het viaduct worden verlegd. Dat meldt Rijkswaterstaat.

01 maart '24 ( 6:15)

Zakelijke rijders switchen vaker van elektrisch naar benzine

Zakelijke rijders stappen steeds vaker over van een volledige elektrische auto naar een hybride of benzineauto vanwege de hoge kosten, waarschuwen leasemaatschappijen. "Een terugslag dreigt nu het financiële plaatje minder aantrekkelijk wordt", stelt de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA).

29 februari '24 (10:11)

FlixBus in 2023 uitgebreid naar meer landen, omzet positief

Flix, het Duitse moederbedrijf van FlixBus, heeft vorig jaar een recordomzet geboekt van 2 miljard euro. Het bedrijf, dat naast lange busreizen ook treinreizen aanbiedt, profiteerde onder meer van een uitbreiding van zijn reizen naar meer landen. In totaal reisden ongeveer 81 miljoen reizigers met de touringcars en langeafstandstreinen van het bedrijf. Dat is 34 procent meer dan een jaar eerder.

29 februari '24 ( 6:00)

Rechter buigt zich over fatale aanrijding Wereldhavendagen

De rechtbank behandelt donderdag de zaak over het dodelijke ongeluk op de Maasboulevard tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam. De 37-jarige Mark G. uit Nijmegen staat terecht voor het doodrijden van een 79-jarige man en zijn 74-jarige vriendin uit Capelle aan den IJssel, op 2 september vorig jaar. Enkele meters verderop liet G. zijn bestelbus achter en ging hij ervandoor. Een dag later meldde hij zich bij de politie.

29 februari '24 ( 6:00)

Autobranche boekte in 2023 een hogere omzet

De verkoop van auto's en daaraan gerelateerde diensten leverden vorig jaar meer op. De auto- en motorsector boekte vorig jaar een ruim 15 procent hogere omzet dan twee jaar geleden. De omzetstijging nam in de loop van het jaar wel af, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

28 februari '24 (21:15)

TU-studenten beogen recordpoging met waterstofauto op openbare weg

De waterstofautobouwers van de TU Delft gooien het dit jaar over een andere boeg. Studententeam Eco-Runner bouwt ditmaal een auto die moet voldoen aan alle eisen om op de openbare weg te mogen. Met rondjes langs de Friese steden van de Elfstedentocht willen ze in juni een nieuw wereldrecord met een dergelijke auto vestigen. Om dat voor elkaar te krijgen, willen ze op minder dan anderhalve kilo waterstof een afstand van in totaal 2056 kilometer afleggen.

28 februari '24 (17:30)

Erasmusbrug in Rotterdam twee nachten dicht

Weggebruikers in Rotterdam kunnen in de nachten van woensdag op donderdag en donderdag op vrijdag geen gebruik maken van de Erasmusbrug. De brug, die bijna 28 jaar geleden in gebruik werd genomen, is tussen 22.00 uur en 06.00 uur gesloten voor automobilisten en fietsers om onderhoud, meldt de gemeente.