Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Haagse popgroep Goldband schrijft nummer voor nieuwe Bob-campagne

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft gister de nieuwe Bob-campagne gelanceerd. Onderdeel van de campagne tegen drank in het verkeer is het nieuwe Bob-lied "Ik ben de Bob", dat is geschreven door de Haagse popgroep Goldband. Dit meldt de Rijksoverheid.

Nu de coronaversoepelingen het mogelijk maken om thuis weer vrienden uit te nodigen en kroegen weer open zijn, wil het ministerie benadrukken dat Bobben in het verkeer de norm blijft. Om die boodschap extra kracht bij te zetten heeft de haags groep Goldband  het nummer"Ik ben de Bob" geschreven. Doel hiervan is Nederland nog bewuster te maken dat je altijd een Bob moet regelen om weer veilig thuis te komen.

Goldband

Goldband is een popgroep uit Den Haag bestaande uit Boaz, Karel en Milo. Ze leerden elkaar kennen als stukadoors en nu vormen de drie vrienden een popgroep. Na twee cult EP’s braken ze door met het nummer ‘De Wereld’ en sindsdien bestormen ze de muziekwereld. Hun debuutalbum komt 13 augustus uit. De Haagse vrienden zingen veelal over het vieren van de nacht, de liefde, broederschap en mentale uitdagingen waar zij als millenials in 2021 mee te maken krijgen. Goldband is onlosmakelijk verbonden met het nachtleven: "Veiligheid zowel in de nachtclub als onderweg ernaartoe (en terug) is iets waar wij persoonlijk veel waarde aan hechten.”

Bob houdt het hoofd koel

Iemand moet het hoofd koel houden om iedereen veilig thuis te brengen, dachten de mannen van Goldband. Zij hebben voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een nummer geschreven over uitgaan, het nachtleven én het belang om een Bob te regelen om veilig thuis te komen. Dit is een nieuwe manier van Bob-campagne voeren met een heuse nieuwe popsong en een artistieke videoclip. Zowel de song als de sfeer in de video weerspiegelen de vreugde en het plezier en gekte dat we na lange strenge periode weer meer mogen. Het maakt het aanstekelijk om de Bob te zijn en anderen veilig thuis te brengen.

Bob-hats

De komende twee weekenden worden Bob-hats uitgedeeld op verschillende plekken in Nederland. Dat gebeurt op stranden, parken en uitgaansplekken in Almere, Amsterdam, Arnhem, Den Bosch, Breda, Enschede, Kijkduin, Middelburg, Renesse, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. De campagnemedewerkers die deze hoeden uitdelen, kunnen zo laagdrempelig het gesprek aangaan over de Bob.

Door: Nationale Transportgids

27 februari '24 (13:09)

FNV stelt ultimatum: een week om busstakingen te voorkomen

Streekvervoerder Arriva krijgt een week de tijd om aan de eisen van de chauffeurs in de regio Twente te voldoen, anders volgen stakingen. Vakbond FNV heeft Arriva een ultimatum gesteld, tot dinsdag 5 maart om 17.00 uur. De chauffeurs willen onder meer een aaneengesloten pauze van 30 minuten kunnen opnemen en tijdens hun dienst meer tijd om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan.

27 februari '24 ( 7:15)

Babboe roept bakfietsmodellen CITY en MINI terug vanwege veiligheid

Producent Babboe roept bakfietsmodellen CITY en MINI terug. Uit onderzoek blijkt dat de veiligheid van de modellen CITY, CITY E, MINI en MINI E niet kan worden gegarandeerd, meldt het bedrijf in een verklaring.

26 februari '24 (14:12)

Vakbonden: aanpassen postwet is niet de oplossing

Vakbonden FNV en CNV denken dat betere arbeidsvoorwaarden voor postbezorgers PostNL helpen om voldoende personeel te werven om de dienstverlening van het bedrijf op peil te houden. Het postconcern wil minder vaak per week post gaan bezorgen. Dit heeft te maken met personeelstekort onder postbezorgers, en omdat er steeds minder brieven en kaarten worden verstuurd.

26 februari '24 (13:00)

Defensievrachtwagen met militaire uitrusting vorige week deels leeggeroofd

Een vrachtwagen van Defensie vol met militaire uniformen en uitrusting is vorige week deels leeggeroofd. Dat meldt het ministerie van Defensie op X. Het ging om spullen bedoeld voor de ondersteuning en training van Oekraïense militairen in het Verenigd Koninkrijk.

26 februari '24 (11:30)

Leasebedrijf Ayvens koopt voor miljarden aan auto's bij Stellantis

Leaseconcern Ayvens, het bedrijf dat eerst ALD heette en vorig jaar het Nederlandse LeasePlan overnam, heeft een grote order geplaatst bij autofabrikant Stellantis. De komende drie jaar worden er tot 500.000 auto's gekocht, maakten de twee bedrijven bekend. Het gaat om een order van "meerdere miljarden".

26 februari '24 ( 9:30)

Parkeergarages van ING geblokkeerd door klimaatactivisten

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben maandagochtend twee parkeergarages geblokkeerd van ING in Amsterdam-Zuidoost. Volgens een woordvoerder van de bank kunnen medewerkers daardoor deze garages niet inrijden.

26 februari '24 ( 9:00)

Consumentenbond: reisaanbiedingen kloppen vaak niet

Reisorganisaties proberen nog steeds klanten te lokken met misleidende aanbiedingen. Dat constateert de Consumentenbond na nieuw onderzoek. Volgens de belangenorganisatie komt het bijvoorbeeld voor dat de prijs tijdens het boeken verandert. "Of er komen tijdens of na het boeken nog verplichte kosten bij of er ontbreekt essentiële informatie."

26 februari '24 ( 7:45)

Markt blijft moeilijk voor post- en pakketbezorger PostNL

Post- en pakketbezorger PostNL verwacht dat de marktomstandigheden dit jaar moeilijk blijven, zegt topvrouw Herna Verhagen van het concern in een toelichting op de jaarcijfers. Het bedrijf waarschuwde vorige maand al voor een lagere winst door een tegenvallende pakketstroom.

24 februari '24 ( 6:00)

Brennerautobahn na sneeuwval weer open

Nederlandse vakantiegangers die vrijdag langere tijd stilstonden op de Oostenrijkse Brennerautobahn (A13) kunnen hun weg naar huis vervolgen. Dit laat een woordvoerder van de ANWB weten. De snelweg was sinds vrijdagmiddag dicht doordat verschillende vrachtwagens na sneeuwval waren gestrand. De ANWB kreeg meldingen van meerdere Nederlanders die hierdoor niet naar huis konden.

24 februari '24 ( 6:00)

Klimaatactivisten van XR willen vandaag opnieuw A10 blokkeren

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) willen zaterdag rond het middaguur voor de tweede keer de A10 in Amsterdam blokkeren, ter hoogte van het voormalige ING-hoofdkantoor in Amsterdam-Zuid. Ze eisen dat ING stopt met alle financiering van, en dienstverlening aan de fossiele industrie. De Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en OM) vindt de actie levensgevaarlijk en heeft deze verboden.