Elektrische raceauto zorgt voor overwinning Eindhovense TU-studenten

Eindhovense studenten hebben met een zelfrijdende elektrische raceauto het eindklassement van de Formula Student-competitie op het Formule 1-circuit van Barcelona gewonnen, zo meldt hun universiteit. De auto van team University Racing Eindhoven eindigde in zes van de zeven disciplines in de top drie.

Maandagmiddag was de uitslag definitief. Op het Circuit de Barcelona-Catalunya streden de studenten van de TU Eindhoven tegen teams van universiteiten uit diverse landen. Op de tweede en derde plek eindigden de studententeams uit Barcelona zelf en Lissabon. Het Eindhovense team won een bedrag van 1000 euro.

Uithoudingsvermogen

Het onderdeel 'uithoudingsvermogen' viel voor alle zeven teams in het water. Het lukte niemand om de tien ronden van ongeveer 300 meter uit te rijden. "Daar baal ik van. Tijdens de testdagen maakte onze racewagen die rondjes wel vol", aldus de teamleider. Volgens hem ligt het aan de omstandigheden in Barcelona.

Andere disciplines waren bijvoorbeeld bochtensnelheid en acceleratie. De deelnemers moesten ook een businessmodel voor hun ontwerp opstellen.

Door: ANP