Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Defensie en Munckhof ondertekenen samenwerking Besloten Busvervoer

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Personenvervoerder Munckhof is vanaf 1 september de nieuwe vervoerspartner voor het Besloten Busvervoer van het Ministerie van Defensie. Dat is de uitkomst van de Europese aanbestedingsprocedure die onlangs werd doorlopen. Met de ondertekening van het vierjarige contract is de operationele inzet van de krijgsmacht op het gebied van besloten busvervoer in Europa geborgd. Dit meldt Munckhof Groep. 

Het kwaliteitsteam beoordeelde de inschrijving van Munckhof als de inschrijving met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Dat kwaliteit een essentieel criterium is voor de Defensie Verkeers- en Vervoersorganisatie ( DVVO) onderstreept Kolonel Dobben: “Wij zijn zeer verheugd om te kunnen samenwerken met een vervoerspartner als Munckhof. Kwaliteit en de borging van continuïteit staan bij de DVVO hoog in het vaandel. Met de ondertekening van dit contract met Munckhof zetten we hierin een belangrijke stap.”

Vertrouwde samenwerking

De samenwerking met het Ministerie van Defensie is niet geheel nieuw voor Munckhof. Sinds februari 2020 voert Munckhof reeds gedeeltelijk het Besloten Busvervoer uit. Daarnaast verzorgt Munckhof al meerdere jaren diversie taxi vervoersopdrachten.

“De gunning van de volledige opdracht voor het Besloten Busvervoer is voor Munckhof een kers op de taart. Sinds anderhalf jaar wordt het busvervoer voor de DVVO met veel passie uitgevoerd en werken we intensief samen op meerdere niveau’s. Juist in een dynamische tijd als deze is het belangrijk om veel vertrouwen te voelen in een samenwerking en uitdagingen om te zetten in oplossingen. Van beide kanten werd de huidige samenwerking al als bijzonder prettig ervaren. Dit gaan we de komende jaren met veel kennis en kunde voortzetten”, zegt Tom Roefs, algemeen directeur Munckhof Groep.

Over Munckhof

Met ruim 90 jaar aan vervoerservaring mag Munckhof zich expert noemen in personenvervoer en zakenreizen. De dienstverlening van Munckhof bestaat onder andere uit: zakelijk reizen in binnen- en buitenland voor zowel publieke als private sector, zorg gerelateerd personenvervoer, pendeldiensten voor de toeristische en recreatieve sector, logistiek vervoersmanagement rondom kleine en grote evenementen en mobiliteitsoplossingen voor onderwijsinstellingen.

Door: Nationale Transportgids

23 februari '24 ( 9:15)

Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

23 februari '24 ( 7:21)

Bijeenkomsten over werkzaamheden aan brug over Noordhollandsch Kanaal

Rijkswaterstaat werkt vanaf april tot september 2024 aan de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Tijdens enkele inloopbijeenkomsten zal zij bewoners en ondernemers informeren over dit project. Dat meldt Rijkswaterstaat.

23 februari '24 ( 7:15)

Vijf vervoerders maken kans op Utrechtse ov-concessies

Vijf vervoerders maken kans om de concessie Utrecht Binnen of Utrecht Buiten te winnen. Woensdag 21 februari 2024 dienden Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev hun inschrijvingen voor de aanbesteding van de twee concessies in. De concessies gaan in december 2025 in en duren tot en met 2035. Daarover bericht de provincie Utrecht.

22 februari '24 (18:15)

Vanavond in het hele land code oranje

Ook voor Limburg geldt vanaf 19.00 uur code oranje om zware wind door storm Louis. In het hele land waarschuwt het KNMI voor zeer zware windstoten. De storm komt rond 19.00 uur over Zeeland het land binnen en gaat daarna in de richting van het noordoosten. Rond 01.00 of 02.00 uur verlaat de storm het land vanuit Groningen.

22 februari '24 (12:30)

Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

22 februari '24 (11:30)

Slimme rijhulpsystemen verminderen kans op verkeersongevallen

Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

22 februari '24 ( 9:30)

Mercedes heeft last van dalende vraag naar elektrische auto's

Het Duitse automerk Mercedes-Benz waarschuwt dat de winst dit jaar gedrukt wordt door een dalende vraag naar elektrische auto's. Ook heeft het concern last van een afkoelende economie.

22 februari '24 ( 9:00)

Code geel: storm Louis op komst

Nederland krijgt aan het eind van de dag te maken met een storm: Louis. Volgens Weeronline is er vanaf de late middag in het westen al sprake van harde wind, stevige buien en zware windstoten. Halverwege de avond moet het hele land rekening houden met zware windstoten van ruim 80 kilometer per uur.

22 februari '24 ( 6:00)

Ook Tesla-concurrent Rivian schrapt banen

Maker van elektrische auto's Rivian schrapt opnieuw honderden banen, terwijl de rivaal van onder meer Tesla worstelt met een stagnerende vraag en economische turbulentie. Daarmee snijdt er opnieuw een grote speler op de markt voor elektrische auto's in zijn personeelsbestand. Onlangs maakte Polestar ook al bekend afscheid te nemen van 15 procent van zijn personeel, waardoor 450 mensen moesten vertrekken.

21 februari '24 (20:15)

Sjoemelsoftware ontdekt in diesel-SUV's van BMW

De Duitse verkeersautoriteit heeft illegale sjoemelsoftware ontdekt in sommige diesel-SUV's van BMW. De autofabrikant zelf zegt dat de betrokken auto's voor 2014 zijn gemaakt.