inder verkeershinder Haringvlietbrug met extra rijstroken, TLN opgelucht

Het verkeer op de Haringvlietbrug wordt vanaf maandag 23 augustus in beide richtingen over twee versmalde rijstroken over de brug geleid. Deze oplossing geeft minder verkeershinder dan de maatregel waarbij er maar een rijstrook minder beschikbaar zou zijn. Transport en Logistiek Nederland (TLN) is opgelucht. "Met dit besluit voorkomt de minister onnodige miljoenenschade voor de transportsector", zegt directeur Jan Boeve. Dit melden Rijkswaterstaat en TLN.

Het was de bedoeling dat er vanaf 9 augustus per rijrichting slechts één rijstrook beschikbaar zou zijn, maar in overleg met het Openbaar Ministerie en de politie heeft minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat een nieuwe oplossing gevonden. Dit schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer. Vanaf maandag 23 augustus zijn er dus twee versmalde rijstroken per rijrichting beschikbaar zijn. De maximumsnelheid is dan verlaagd naar 50 kilometer per uur.

Zoals gezegd is TLN opgelucht door het besluit van de minister. Niet alleen voorkomt het besluit van de minister een 'onnodige miljoenenschade' aan de Transportsector. "Bovenal is het goed nieuws voor onze leden, maar ook voor iedereen in de regio, die zwaar benadeeld zouden worden door de wegwerkzaamheden", aldus TLN-directeur Jan Boeve. 

Minder trillingen

De maatregelen van Rijkswaterstaat zijn ingesteld omdat de klemmen lostrillen door al het verkeer dat over de brug rijdt. Zonder deze maatregelen kan een klem of plaat loskomen. Alle maatregelen zorgen voor minder trillingen, zodat de brug minder wordt belast en deze veilig blijft voor het verkeer op én onder de brug.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Rijkswaterstaat