Afsluitdijk dicht door werkzaamheden zandtransportband

De Afsluitdijk is van vrijdag 6 augustus 22.00 uur tot zaterdag 7 augustus 08.00 uur afgesloten. Vanwege de opbouw van een zandtransportband is er geen verkeer mogelijk tussen Den Oever en Knooppunt Zurich. Verkeer moet rekening houden met omleidingsroutes en een extra reistijd tussen de 10 en 90 minuten. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Deze werkzaamheden zouden eigenlijk plaatsvinden in het weekend van 30-31 juli, maar door ongunstige weersomstandigheden zijn deze werkzaamheden verplaatst naar het hiervoor gereserveerde weekend.

Groot materieel en zwaar transport

De zandtransportband stond tussen Breezanddijk en Kornwerderzand. Deze is in de nacht van 23 op 24 juli door bouwconsortium Levvel (BAM, Van Oord en Rebel) gedemonteerd. In de nacht van 6 op 7 augustus wordt de kraan opgebouwd tussen Den Oever en Breezanddijk. Voor het opbouwen en voor het vervoer naar de nieuwe locatie is groot materieel nodig en zwaar transport. Om dit veilig te laten plaatsvinden, is het noodzakelijk de weg in beide richtingen af te sluiten.

Omleidingsroutes

De extra reistijd bedraagt tussen de 10 en 90 minuten, afhankelijk van vertrekpunt en bestemming.

  • Verkeer naar Friesland:

Verkeer uit het (zuid)westen van Nederland richting Friesland kan omrijden via de snelweg A9/snelweg A1 en de snelweg A6.

Verkeer uit de kop van Noord-Holland richting Friesland kan gebruik maken van de N307 Houtribdijk (Enkhuizen – Lelystad) en de A6.

  • Verkeer naar Noord-Holland en het (zuid)westen van Nederland:

Verkeer uit Friesland richting het (zuid)westen van Nederland kan omrijden via de A6/A1 en A9.

Verkeer uit Friesland richting de kop van Noord-Holland kan omrijden via de A6 en de N307 Houtribdijk (Lelystad – Enkhuizen).

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Rijkswaterstaat