Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sanders|Fritom kiest voor zuinige Volvo FM

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Logistiek dienstverlener Sanders|Fritom uit Uden heeft onlangs twee nieuwe Volvo’s FM in gebruik genomen. Twee anderen volgen later dit jaar. De 4x2-trekkers met 13-liter motor en 420 pk worden ingezet als LZV of voor de 24-uurs distributie aan particulieren en bedrijven. Vooral de lage instap, het goede zichtveld en het gunstige verbruik waren redenen om voor de nieuwe Volvo FM te kiezen. Dit meldt Volvo Trucks.

De vier Volvo FM-trekkers beschikken over alle brandstofbesparende opties die Volvo onder de naam Fuel Hero in pakketvorm aanbiedt. Zo is de Adaptive Cruise Control inclusief I-Roll en met Stop&Go geoptimaliseerd om nog zuiniger te rijden en zorgt de sterke 13-liter motor met snelle achterasoverbrenging van 2:31 ervoor dat dit niet ten koste gaat van de rijeigenschappen.

“Minimaal een van de trucks wordt ingezet als LZV. We kunnen daarmee meer vervoeren in minder vervoersbewegingen en besparen daarmee brandstof en CO2. We hebben uitgerekend dat we met de Volvo FM LZV-combinatie inclusief de brandstofbesparende opties zo’n 35 procent brandstof en dus CO2 besparen”, verklaart Tom Wiersma, directeur van Sanders|Fritom.

Beter zichtveld

Ook op het gebied van veiligheid genoot Volvo Trucks voor Sanders|Fritom de voorkeur. “Het zichtveld in de nieuwe Volvo FM is met 10 procent toegenomen. Dat merk je als je in de cabine zit. Door de lage raamlijn in de portieren en de rechte voorruit die vrij ver naar beneden loopt, heb je standaard een uitstekend zicht. Omdat onze chauffeurs vaak in woonwijken aan particulieren leveren, wilden wij het zichtveld nog verder verbeteren en hebben we extra zijruiten aan zowel de linker- als rechterkant achter de stoelen laten plaatsen. Zo is het zicht naar achteren nog beter”, licht Wiersma toe.

Door: Nationale Transportgids

23 februari '24 ( 9:15)

Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

23 februari '24 ( 7:21)

Bijeenkomsten over werkzaamheden aan brug over Noordhollandsch Kanaal

Rijkswaterstaat werkt vanaf april tot september 2024 aan de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Tijdens enkele inloopbijeenkomsten zal zij bewoners en ondernemers informeren over dit project. Dat meldt Rijkswaterstaat.

23 februari '24 ( 7:15)

Vijf vervoerders maken kans op Utrechtse ov-concessies

Vijf vervoerders maken kans om de concessie Utrecht Binnen of Utrecht Buiten te winnen. Woensdag 21 februari 2024 dienden Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev hun inschrijvingen voor de aanbesteding van de twee concessies in. De concessies gaan in december 2025 in en duren tot en met 2035. Daarover bericht de provincie Utrecht.

22 februari '24 (18:15)

Vanavond in het hele land code oranje

Ook voor Limburg geldt vanaf 19.00 uur code oranje om zware wind door storm Louis. In het hele land waarschuwt het KNMI voor zeer zware windstoten. De storm komt rond 19.00 uur over Zeeland het land binnen en gaat daarna in de richting van het noordoosten. Rond 01.00 of 02.00 uur verlaat de storm het land vanuit Groningen.

22 februari '24 (12:30)

Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

22 februari '24 (11:30)

Slimme rijhulpsystemen verminderen kans op verkeersongevallen

Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

22 februari '24 ( 9:30)

Mercedes heeft last van dalende vraag naar elektrische auto's

Het Duitse automerk Mercedes-Benz waarschuwt dat de winst dit jaar gedrukt wordt door een dalende vraag naar elektrische auto's. Ook heeft het concern last van een afkoelende economie.

22 februari '24 ( 9:00)

Code geel: storm Louis op komst

Nederland krijgt aan het eind van de dag te maken met een storm: Louis. Volgens Weeronline is er vanaf de late middag in het westen al sprake van harde wind, stevige buien en zware windstoten. Halverwege de avond moet het hele land rekening houden met zware windstoten van ruim 80 kilometer per uur.

22 februari '24 ( 6:00)

Ook Tesla-concurrent Rivian schrapt banen

Maker van elektrische auto's Rivian schrapt opnieuw honderden banen, terwijl de rivaal van onder meer Tesla worstelt met een stagnerende vraag en economische turbulentie. Daarmee snijdt er opnieuw een grote speler op de markt voor elektrische auto's in zijn personeelsbestand. Onlangs maakte Polestar ook al bekend afscheid te nemen van 15 procent van zijn personeel, waardoor 450 mensen moesten vertrekken.

21 februari '24 (20:15)

Sjoemelsoftware ontdekt in diesel-SUV's van BMW

De Duitse verkeersautoriteit heeft illegale sjoemelsoftware ontdekt in sommige diesel-SUV's van BMW. De autofabrikant zelf zegt dat de betrokken auto's voor 2014 zijn gemaakt.