Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Komend weekend op pad? Hier werkt Rijkswaterstaat aan de weg

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Komend weekend werkt Rijkswaterstaat weer op diverse plekken aan de weg. Zo is de Afsluitdijk (A7) gedurende één nacht in beide richtingen dicht. Verder zijn er werkzaamheden op de A15, de A50 en de N3. Bij de meeste werkzaamheden moet wegverkeer rekening houden met een extra reistijd van maximaal 30 minuten. Dit meldt Rijkswaterstaat.

A7: Afsluitdijk één nacht in beide richtingen dicht

Van vrijdag 22:00 uur tot zaterdag 08:00 uur sluit Rijkswaterstaat de Afsluitdijk in beide richtingen af. Weggebruiker worden omgeleid over de A7/N307/A6 of over de A1/A6. 

A9: Groot onderhoud tussen Velsen en knooppunt Raasdorp

Tot maandag 23 augustus 05:00 uur voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de A9. Tussen Velsen en het knooppunt Raasdorp is de weg in één richting dicht en moet het verkeer over de andere rijbaan. Daarbij zijn er per richting twee versmalde rijstroken over. Ook worden op- en afritten geregeld afgesloten.

A15: Aanleg extra rijstrook

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 05:00 uur zijn er werkzaamheden op twee plekken in de richting van Ridderkerk. Rijkswaterstaat werkt tussen knooppunt Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam en legt een extra rijstrook aan tussen Sliedrecht-Oost en Papendrecht. De weg is dicht vanaf knooppunt Gorinchem. Automobilisten kunnen omrijden over de A27/A59/A16 en N3. 

A28: Aanleg faunaduiker

Van vrijdag 19:00 uur tot maandag 06:00 uur werkt Rijkswaterstaat aan een faunaduiker (een betonnen buis onder de snelweg) waardoor dieren veilig van de ene naar de andere kant van de weg kunnen. Daarvoor is de weg van Assen naar Groningen dicht tussen parkeerplaats Glimmermade en afrit Haren. Het verkeer gebruikt tijdends de werkzaamheden een andere rijbaan.

A50: Groot onderhoud tussen Apeldoorn-Noord en knooppunt Beekbergen

Van vrijdag 20:00 uur tot zondag 06:00 uur is er richting Arnhem maar één rijstrook beschikbaar tussen Arnhem-Noord en knooppunt Beekbergen. Vanuit Zwolle is de afrit Apeldoorn dicht en richting Arnhem is de oprit Apeldoorn afgesloten. Rijkswaterstaat vervangt onder andere het huidige asfalt voor een geluiddempende variant. Meer info over de werkzaamheden lees je hier. Tijdens de werkzaamheden leiden we je om over de A28 en de A1.

N35: Grootschalige werkzaamheden tussen Enschede en Duitse grens

Van vrijdag 21:00 uur tot zondag 20:00 uur sluit Rijkswaterstaat de N35 in beide richtingen af tussen Enschede en de Duitse grens in verband met het uitvoeren dan grootschalige wegwerkzaamheden waarbij  onder andere de verkeerslichten op de T-splitsing met de Oostweg vervangt. Omrijden kan via de A1.

Klik hier voor de volledige lijst met werkzaamheden van Rijkswaterstaat. 

Door: Nationale Transportgids

23 februari '24 ( 9:15)

Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

23 februari '24 ( 7:21)

Bijeenkomsten over werkzaamheden aan brug over Noordhollandsch Kanaal

Rijkswaterstaat werkt vanaf april tot september 2024 aan de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Tijdens enkele inloopbijeenkomsten zal zij bewoners en ondernemers informeren over dit project. Dat meldt Rijkswaterstaat.

23 februari '24 ( 7:15)

Vijf vervoerders maken kans op Utrechtse ov-concessies

Vijf vervoerders maken kans om de concessie Utrecht Binnen of Utrecht Buiten te winnen. Woensdag 21 februari 2024 dienden Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev hun inschrijvingen voor de aanbesteding van de twee concessies in. De concessies gaan in december 2025 in en duren tot en met 2035. Daarover bericht de provincie Utrecht.

22 februari '24 (18:15)

Vanavond in het hele land code oranje

Ook voor Limburg geldt vanaf 19.00 uur code oranje om zware wind door storm Louis. In het hele land waarschuwt het KNMI voor zeer zware windstoten. De storm komt rond 19.00 uur over Zeeland het land binnen en gaat daarna in de richting van het noordoosten. Rond 01.00 of 02.00 uur verlaat de storm het land vanuit Groningen.

22 februari '24 (12:30)

Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

22 februari '24 (11:30)

Slimme rijhulpsystemen verminderen kans op verkeersongevallen

Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

22 februari '24 ( 9:30)

Mercedes heeft last van dalende vraag naar elektrische auto's

Het Duitse automerk Mercedes-Benz waarschuwt dat de winst dit jaar gedrukt wordt door een dalende vraag naar elektrische auto's. Ook heeft het concern last van een afkoelende economie.

22 februari '24 ( 9:00)

Code geel: storm Louis op komst

Nederland krijgt aan het eind van de dag te maken met een storm: Louis. Volgens Weeronline is er vanaf de late middag in het westen al sprake van harde wind, stevige buien en zware windstoten. Halverwege de avond moet het hele land rekening houden met zware windstoten van ruim 80 kilometer per uur.

22 februari '24 ( 6:00)

Ook Tesla-concurrent Rivian schrapt banen

Maker van elektrische auto's Rivian schrapt opnieuw honderden banen, terwijl de rivaal van onder meer Tesla worstelt met een stagnerende vraag en economische turbulentie. Daarmee snijdt er opnieuw een grote speler op de markt voor elektrische auto's in zijn personeelsbestand. Onlangs maakte Polestar ook al bekend afscheid te nemen van 15 procent van zijn personeel, waardoor 450 mensen moesten vertrekken.

21 februari '24 (20:15)

Sjoemelsoftware ontdekt in diesel-SUV's van BMW

De Duitse verkeersautoriteit heeft illegale sjoemelsoftware ontdekt in sommige diesel-SUV's van BMW. De autofabrikant zelf zegt dat de betrokken auto's voor 2014 zijn gemaakt.