TLN: meer tijdsverlies bij afsluiting Haringvlietbrug zorgt voor grotere schade

De extra reistijd door de gedeeltelijke afsluiting van de Haringvlietbrug is langer dan Rijkwaterstaat eerder zei. Dat schrijft demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer. Dit meldt Transport en Logistiek Nederland (TLN).

De hinder op de Haringvlietbrug zou volgens Rijkswaterstaat zorgen voor een half uur extra reistijd, maar daar komt Van Nieuwenhuizen nu op terug in de brief. Volgens nieuwe berekeningen is het verkeer in de zuidelijke richting zeker 68 minuten extra kwijt in de avondspits. In Noordelijke richting zou de extra reistijd kunnen oplopen tot 40 minuten.

Forse economische schade voor de sector

Die extra reistijd gaat volgens de ondernemersorganisatie zorgen voor forse economische schade voor de transportsector. Eerder berekende de organisatie al dat bij een half uur extra reistijd de schade oploopt tot 53 miljoen. Nu de reistijd oploopt is de verwachting dat ook de schade aan de sector aanzienlijk oploop.

50 kilometer per uur

Vanaf maandag 9 augustus geldt op de Haringvlietbrug de nieuwe maximumsnelheid van 50 km/h. Daarnaast wordt in beide richtingen het verkeer via 1 rijstrook over de brug geleid. Deze maatregelen blijven in principe van kracht tot aan de vervanging van de klep in 2023.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Rijkswaterstaat