VDL gaat bussen bouwen voor openbaar vervoer in Letland

VDL Bus & Coach uit Valkenswaard maakt op 1 augustus haar entree in het openbaar vervoer van Letland. Met 30 Futura’s FMD2-129, 1 Futura FMD2-135 en 21 MidEuro’s in een intercity-uitvoering versterkt het Letse BBus, aanbieder van passagiersvervoersdiensten, haar OV-operatie in de regio’s Riga, Saldus en Kuldiga. Dit meldt VDL Bus & Coach.

De bestelling van BBus is de vierde op een rij voor VDL Bus & Coach, waarbij Futura’s in het OV-segment worden ingezet: eind vorig jaar maakte VDL haar debuut in het openbaar- en interstedelijk vervoer in IJsland met 5 Futura’s, deze maand zijn 30 touringcars door Bus Éireann ingezet voor haar commerciële intercity vervoer in Ierland en dit jaar worden nog eens 53 dubbeldek Futura’s FDD2-141 geleverd aan de Ierse National Transport Authority (NTA), die worden gebruikt op regionale lijnen en busdiensten voor forenzen.

'Belangrijke stap voorwaarts'

“De samenwerking met BBus is voor ons heel waardevol”, zegt Marcel Jacobs, Commercieel directeur VDL Bus & Coach. “Het is duidelijk dat we met deze partner weer een belangrijke stap voorwaarts zetten. Daar zijn we trots op. VDL Bus & Coach bouwt al vele jaren een touringcar die niet alleen geschikt is voor lange afstandsreizen maar ook voor intercity- en lijndiensten. Met de inzet voor hoogwaardig openbaar vervoer in Letland kunnen wij laten zien hoe veelzijdig onze Futura range is.”

Veelzijdige bussen

De Futura’s zijn allemaal uitgerust met camerasystemen en bestemmingsaanduiders. Daarnaast zijn de touringcars geoptimaliseerd voor het vervoer van een maximum aantal passagiers. Alle 31 Futura’s zijn rolstoeltoegankelijk voor passagiers met een mobiliteitsbeperking. Dit geldt ook voor de 21 MidEuro’s, Tour Basic 15+1 bussen op basis van de Mercedes Sprinter 514CDI. De voertuiglengte is 8.067mm.

Door: Nationale Transportgids