Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

GCA Nederland neemt Mercedes-Benz Actrossen in gebruik

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Tanktransportbedrijf GCA Nederland, een dochter van Group Charles Andre (GCA), heeft twaalf nieuwe Mercedes-Benz Actrossen aan de vloot toegevoegd. Dit meldt Mercedes-Benz Trucks.

Voor managing director Oscar van Nuland was Mercedes-Benz nu een logische keuze. “Na heroverweging van wat wij in een truck zoeken, bleef er maar één duidelijke keuze over”. De positieve cijfers over verbruik en onderhoud, gekoppeld aan de goede match met de eigen werkplaats en de sterke uitstraling, waren voor van Nuland, zijn monteurs en chauffeurs doorslaggevend voor hun keuze voor Mercedes-Benz.

Zo comfortabel als een bus

Van de in totaal twaalf aangekochte trucks zijn er inmiddels negen geleverd, waarvan er al zes operationeel zijn. “De Actrossen zijn op het inbouwen van een tolkast na klaar om te gaan rijden. Elke Mercedes die hier wordt afgeleverd kan dankzij de service van Mercedes-Benz Trucks dealer Louwman in Roosendaal meteen de weg op.”

De ervaringen zijn zeer positief. “De eerste chauffeur die zijn nieuwe Actros kreeg, vertelde dat hij halverwege is uitgestapt ‘om te kijken waar de passagiers zitten’. De truck reed volgens hem zo comfortabel als een bus”, lacht Van Nuland.

Bulklogistieke diensten

GCA Nederland is een dochteronderneming van Groupe Charles Andre (GCA) die bulklogistieke diensten levert aan de Europese chemische, vloeibare en gasindustrie. Vanuit de speciaal gebouwde one-stop (shop) faciliteit in Moerdijk kan volledig aan hun klantwensen worden voldaan.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Mercedes-Benz Trucks

23 februari '24 ( 9:15)

Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

23 februari '24 ( 7:21)

Bijeenkomsten over werkzaamheden aan brug over Noordhollandsch Kanaal

Rijkswaterstaat werkt vanaf april tot september 2024 aan de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Tijdens enkele inloopbijeenkomsten zal zij bewoners en ondernemers informeren over dit project. Dat meldt Rijkswaterstaat.

23 februari '24 ( 7:15)

Vijf vervoerders maken kans op Utrechtse ov-concessies

Vijf vervoerders maken kans om de concessie Utrecht Binnen of Utrecht Buiten te winnen. Woensdag 21 februari 2024 dienden Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev hun inschrijvingen voor de aanbesteding van de twee concessies in. De concessies gaan in december 2025 in en duren tot en met 2035. Daarover bericht de provincie Utrecht.

22 februari '24 (18:15)

Vanavond in het hele land code oranje

Ook voor Limburg geldt vanaf 19.00 uur code oranje om zware wind door storm Louis. In het hele land waarschuwt het KNMI voor zeer zware windstoten. De storm komt rond 19.00 uur over Zeeland het land binnen en gaat daarna in de richting van het noordoosten. Rond 01.00 of 02.00 uur verlaat de storm het land vanuit Groningen.

22 februari '24 (12:30)

Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

22 februari '24 (11:30)

Slimme rijhulpsystemen verminderen kans op verkeersongevallen

Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

22 februari '24 ( 9:30)

Mercedes heeft last van dalende vraag naar elektrische auto's

Het Duitse automerk Mercedes-Benz waarschuwt dat de winst dit jaar gedrukt wordt door een dalende vraag naar elektrische auto's. Ook heeft het concern last van een afkoelende economie.

22 februari '24 ( 9:00)

Code geel: storm Louis op komst

Nederland krijgt aan het eind van de dag te maken met een storm: Louis. Volgens Weeronline is er vanaf de late middag in het westen al sprake van harde wind, stevige buien en zware windstoten. Halverwege de avond moet het hele land rekening houden met zware windstoten van ruim 80 kilometer per uur.

22 februari '24 ( 6:00)

Ook Tesla-concurrent Rivian schrapt banen

Maker van elektrische auto's Rivian schrapt opnieuw honderden banen, terwijl de rivaal van onder meer Tesla worstelt met een stagnerende vraag en economische turbulentie. Daarmee snijdt er opnieuw een grote speler op de markt voor elektrische auto's in zijn personeelsbestand. Onlangs maakte Polestar ook al bekend afscheid te nemen van 15 procent van zijn personeel, waardoor 450 mensen moesten vertrekken.

21 februari '24 (20:15)

Sjoemelsoftware ontdekt in diesel-SUV's van BMW

De Duitse verkeersautoriteit heeft illegale sjoemelsoftware ontdekt in sommige diesel-SUV's van BMW. De autofabrikant zelf zegt dat de betrokken auto's voor 2014 zijn gemaakt.