Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nedcargo zet schonere Volvo LNG-truck in voor pendeldienst

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Logistieke dienstverlener Nedcargo heeft een nieuwe Volvo FH LNG-truck in gebruik genomen voor een pendeldienst tussen Utrecht en het warehouse van Nedcargo in Tiel. Op 12 juli overhandigde directeur transport en distributie Geert van Eijk van Nedcargo de sleutels van de nieuwe truck aan de chauffeurs die de pendeldienst gaan onderhouden. Dit meldt Volvo Trucks.

De Volvo FH LNG rijdt op liquified natural gas (LNG), ofwel vloeibaar gemaakt aardgas. Deze brandstof is een stuk schoner dan diesel. De nieuwe vrachtauto stoot 20 procent minder CO2 uit dan een Euro 6-dieseltruck.

Nedcargo investeert in de nieuwe truck ongeveer de helft meer dan in een vergelijkbare dieseltruck. Tegenover deze meerkosten staan lagere brandstofkosten. Om daarvan optimaal te profiteren, moet de LNG-truck veel kilometers rijden. Daarom zet Nedcargo de Volvo FH LNG in op de pendeldienst tussen Utrecht en Tiel.

Verduurzamen

Nedcargo heeft naast de truck voor de pendeldienst nog een Volvo FH LNG-truck aangeschaft. “Rijden op LNG past in onze strategie om de logistiek te verduurzamen”, zegt Van Eijk. “Dat doen we door schonere trucks in gebruik te nemen, de inzet van LZV’s, en ook door onze chauffeurs te trainen en te coachen. Daarnaast werken we voor stadsdistributie samen met partners die elektrisch rijden.”

Uitstraling past bij Nedcargo

De keuze voor Volvo was deels zakelijk, deels gevoelsmatig. “Deze vrachtauto biedt een goede prijs per kilometer en Volvo biedt goede service. De trucks hebben een mooie uitstraling die past bij Nedcargo. De chauffeurs rijden er graag in. En hij rijdt ook prima”, zegt Van Eijk, die inmiddels een rit van Tiel naar Utrecht en weer terug heeft gemaakt met een van de chauffeurs.

Door: Nationale Transportgids

23 februari '24 ( 9:15)

Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

23 februari '24 ( 7:21)

Bijeenkomsten over werkzaamheden aan brug over Noordhollandsch Kanaal

Rijkswaterstaat werkt vanaf april tot september 2024 aan de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Tijdens enkele inloopbijeenkomsten zal zij bewoners en ondernemers informeren over dit project. Dat meldt Rijkswaterstaat.

23 februari '24 ( 7:15)

Vijf vervoerders maken kans op Utrechtse ov-concessies

Vijf vervoerders maken kans om de concessie Utrecht Binnen of Utrecht Buiten te winnen. Woensdag 21 februari 2024 dienden Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev hun inschrijvingen voor de aanbesteding van de twee concessies in. De concessies gaan in december 2025 in en duren tot en met 2035. Daarover bericht de provincie Utrecht.

22 februari '24 (18:15)

Vanavond in het hele land code oranje

Ook voor Limburg geldt vanaf 19.00 uur code oranje om zware wind door storm Louis. In het hele land waarschuwt het KNMI voor zeer zware windstoten. De storm komt rond 19.00 uur over Zeeland het land binnen en gaat daarna in de richting van het noordoosten. Rond 01.00 of 02.00 uur verlaat de storm het land vanuit Groningen.

22 februari '24 (12:30)

Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

22 februari '24 (11:30)

Slimme rijhulpsystemen verminderen kans op verkeersongevallen

Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

22 februari '24 ( 9:30)

Mercedes heeft last van dalende vraag naar elektrische auto's

Het Duitse automerk Mercedes-Benz waarschuwt dat de winst dit jaar gedrukt wordt door een dalende vraag naar elektrische auto's. Ook heeft het concern last van een afkoelende economie.

22 februari '24 ( 9:00)

Code geel: storm Louis op komst

Nederland krijgt aan het eind van de dag te maken met een storm: Louis. Volgens Weeronline is er vanaf de late middag in het westen al sprake van harde wind, stevige buien en zware windstoten. Halverwege de avond moet het hele land rekening houden met zware windstoten van ruim 80 kilometer per uur.

22 februari '24 ( 6:00)

Ook Tesla-concurrent Rivian schrapt banen

Maker van elektrische auto's Rivian schrapt opnieuw honderden banen, terwijl de rivaal van onder meer Tesla worstelt met een stagnerende vraag en economische turbulentie. Daarmee snijdt er opnieuw een grote speler op de markt voor elektrische auto's in zijn personeelsbestand. Onlangs maakte Polestar ook al bekend afscheid te nemen van 15 procent van zijn personeel, waardoor 450 mensen moesten vertrekken.

21 februari '24 (20:15)

Sjoemelsoftware ontdekt in diesel-SUV's van BMW

De Duitse verkeersautoriteit heeft illegale sjoemelsoftware ontdekt in sommige diesel-SUV's van BMW. De autofabrikant zelf zegt dat de betrokken auto's voor 2014 zijn gemaakt.