Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hoogwater Maas verlaat Limburg, N271 tussen Well en Venlo weer open

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Het hoogste punt van de Maas verlaat maandag langzaam Limburg. In Mook en Middelaar, het noordelijkste puntje van de langgerekte provincie, werd in de nacht van zondag op maandag het hoogste punt bereikt. Dat veroorzaakte geen problemen. In de loop van de dag gaat het water ook in Noord-Limburg overal zakken. De nacht van zondag op maandag is zonder noemenswaardige incidenten verlopen.

Opluchting overheerst in de provincie. Of zoals voorzitter Antoin Scholten van de Veiligheidsregio Limburg Noord het zondagavond tijdens een persconferentie uitdrukte: "Je bent pas opgelucht als maandagmiddag de waterplas richting mijn collega Hubert Bruls in Nijmegen vertrokken is."

In het overstromingsgebied van de Roer is iedereen terug naar huis. Maar dat geldt niet voor zestien bewoners van huizen in Vlodrop. De Roer in het gebied Tussen de Bruggen staat nog te hoog.

Noodverordening

De N271 tussen Well en Venlo is weer voor het verkeer opengesteld. De weg was sinds zondag dicht vanwege overstromingen en opruimwerkzaamheden. Tussen Maastricht en Luik rijden voorlopig geen treinen. Op het traject tussen Maastricht en Luik is de schade vooral groot in het grensgebied met België, bij Eijsden en Visé, zegt ProRail. Daar hebben grote delen van het spoor onder water gestaan. Tussen Maastricht en Eijsden worden bussen ingezet.

In meerdere gemeenten geldt nog een noodverordening waarmee kan worden opgetreden tegen ramptoeristen. Limburg heeft veel last van deze mensen gehad de afgelopen dagen. Het gaat daarbij om mensen die afzettingen negeren, over de verzadigde dijken lopen en hulpverleners voor de voeten lopen. Ook in de nacht van zondag op maandag zijn boetes uitgeschreven.

Slachtofferhulp

Mensen in door overstromingen getroffen gebieden die dat willen kunnen een beroep doen op slachtofferhulp.

Door: ANP

23 februari '24 ( 9:15)

Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

23 februari '24 ( 7:21)

Bijeenkomsten over werkzaamheden aan brug over Noordhollandsch Kanaal

Rijkswaterstaat werkt vanaf april tot september 2024 aan de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Tijdens enkele inloopbijeenkomsten zal zij bewoners en ondernemers informeren over dit project. Dat meldt Rijkswaterstaat.

23 februari '24 ( 7:15)

Vijf vervoerders maken kans op Utrechtse ov-concessies

Vijf vervoerders maken kans om de concessie Utrecht Binnen of Utrecht Buiten te winnen. Woensdag 21 februari 2024 dienden Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev hun inschrijvingen voor de aanbesteding van de twee concessies in. De concessies gaan in december 2025 in en duren tot en met 2035. Daarover bericht de provincie Utrecht.

22 februari '24 (18:15)

Vanavond in het hele land code oranje

Ook voor Limburg geldt vanaf 19.00 uur code oranje om zware wind door storm Louis. In het hele land waarschuwt het KNMI voor zeer zware windstoten. De storm komt rond 19.00 uur over Zeeland het land binnen en gaat daarna in de richting van het noordoosten. Rond 01.00 of 02.00 uur verlaat de storm het land vanuit Groningen.

22 februari '24 (12:30)

Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

22 februari '24 (11:30)

Slimme rijhulpsystemen verminderen kans op verkeersongevallen

Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

22 februari '24 ( 9:30)

Mercedes heeft last van dalende vraag naar elektrische auto's

Het Duitse automerk Mercedes-Benz waarschuwt dat de winst dit jaar gedrukt wordt door een dalende vraag naar elektrische auto's. Ook heeft het concern last van een afkoelende economie.

22 februari '24 ( 9:00)

Code geel: storm Louis op komst

Nederland krijgt aan het eind van de dag te maken met een storm: Louis. Volgens Weeronline is er vanaf de late middag in het westen al sprake van harde wind, stevige buien en zware windstoten. Halverwege de avond moet het hele land rekening houden met zware windstoten van ruim 80 kilometer per uur.

22 februari '24 ( 6:00)

Ook Tesla-concurrent Rivian schrapt banen

Maker van elektrische auto's Rivian schrapt opnieuw honderden banen, terwijl de rivaal van onder meer Tesla worstelt met een stagnerende vraag en economische turbulentie. Daarmee snijdt er opnieuw een grote speler op de markt voor elektrische auto's in zijn personeelsbestand. Onlangs maakte Polestar ook al bekend afscheid te nemen van 15 procent van zijn personeel, waardoor 450 mensen moesten vertrekken.

21 februari '24 (20:15)

Sjoemelsoftware ontdekt in diesel-SUV's van BMW

De Duitse verkeersautoriteit heeft illegale sjoemelsoftware ontdekt in sommige diesel-SUV's van BMW. De autofabrikant zelf zegt dat de betrokken auto's voor 2014 zijn gemaakt.