Agenten raken gewond bij incident op A73 bij Horst

Bij een incident op de A73 bij Horst in Limburg zijn in de nacht van zondag op maandag drie agenten gewond geraakt. Twee werden mishandeld door een verwarde man, de andere agent raakte gewond bij de overmeestering van de verdachte, meldt een politiewoordvoerster.

Twee agenten wilden de man van Roermond met een auto naar een zorginstelling in Horst brengen. Onderweg op de A73 raakte de verdachte buiten zinnen. De agenten werden door hem zwaar toegetakeld, zegt de woordvoerster. Hij ging er daarna lopend over de snelweg vandoor. Opgeroepen agenten die hun collega's te hulp schoten, konden de verdachte overmeesteren. Daarbij is zeker een schot gelost en een derde agent gewond geraakt. Ook de verdachte zou gewond zijn.

Weg afgesloten voor onderzoek

De A73 (Venlo-Nijmegen) is bij Horst afgesloten voor politieonderzoek, meldt Rijkswaterstaat. In de richting van Nijmegen is de weg dicht tussen Zaarderheiken en Horst-Noord. Naar het zuiden is de A73 afgesloten tussen Horst-Noord en Horst. De afsluiting duurt naar verwachting zeker tot 09.00 uur. De ANWB adviseert het verkeer om te rijden via Eindhoven en Oss via de A67, A2 en A50.

Door: ANP