Deel A2 van Eindhoven naar Tilburg dicht om wateroverlast

De verbindingsweg van de A2 vanuit Eindhoven naar de A65 richting Tilburg is dicht door water op de weg, meldt Rijkswaterstaat. Verkeer richting Vught of Tilburg kan keren bij de af- en toerit Veghel (21).

In het midden en het oosten van het land heeft het KNMI donderdag voor de hele dag code geel afgegeven wegens zware regenval. Lokaal kan er tot 40 millimeter regen vallen, met name in de ochtend en middag. Het verkeer kan hier hinder van ondervinden en Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers voor vertrek de actuele verkeersinformatie te raadplegen. "Daarnaast is het verstandig om (tijdens buien) extra alert te zijn en je rijstijl aan te passen."

Door water op de weg is de afrit Sint Michielsgestel op de A2 vanuit Eindhoven ook dicht. Verder is er vanwege wateroverlast een rijstrook afgesloten op de A2 vanuit Utrecht ter hoogte van het knooppunt Hintham. Beide leveren geen vertraging op, zegt Rijkswaterstaat.

Rivier de Geul

In het zuiden van het land is op dit moment de meeste wateroverlast. De A79 tussen Hulsberg en Heerlen, die woensdag werd afgesloten vanwege water op de weg, blijft ook donderdag dicht. Ook de A76 is afgesloten tussen de Duitse grens en knooppunt Kunderberg.

Doordat de rivier de Geul bij Valkenburg buiten zijn oever is getreden, is de N595 tussen Oud-Valkenburg en de aansluiting met de N278 dicht. Rijkswaterstaat verwacht dat de weg rond 09.30 uur weer vrij is.

Door: ANP