DAF verkoopt eerste duizend Nieuwe Generatie trucks

Binnen een maand na de officiële lancering heeft DAF al meer dan 1.000 klantorders ontvangen voor zijn Nieuwe Generatie XF, XG en XG⁺ trucks. De volledig nieuwe voertuigserie voor langeafstandstransport gaat in oktober in productie en zet een nieuwe standaard op het gebied van efficiëntie, veiligheid en chauffeurscomfort. Dit meldt DAF Trucks.

Op woensdag 9 juni onthulde DAF de nieuwe generatie XF, XG en XG⁺; de eerste trucks op de markt die maximaal profiteren van de nieuwe Europese regelgeving voor afmetingen en gewichten. Deze regelgeving maakt langere cabines mogelijk. Hierdoor kan de efficiëntie, veiligheid en het chauffeurscomfort van trucks naar een nog hoger niveau worden gebracht.

Zaken als optimale radii, zijpanelen die onder een hoek staan, rondingen in de voorruit en een cabine verlenging van 16 centimeter aan de voorzijde, resulteren in toonaangevende aerodynamica. Dat draagt bij aan een indrukwekkende verbetering van de brandstofefficiëntie van tot 10 procent en een gelijke vermindering van de CO2-uitstoot.

Nooit eerder zo snel zoveel orders na een lancering

“DAF bestaat al 90 jaar maar nog nooit eerder bereikten we de mijlpaal van meer dan 1.000 klantorders al zo snel na een officiële lancering”, aldus Richard Zink, lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks en verantwoordelijk voor Marketing & Sales. “Wat deze mijlpaal nog meer bijzonder maakt, is dat de Nieuwe Generatie DAF pas in oktober in productie gaat en verreweg de meeste klanten onze geweldige trucks nog niet in het echt hebben kunnen bewonderen. Het laat zien dat we de toekomst zijn begonnen door een serie revolutionaire trucks te lanceren die écht baanbrekend zijn op het gebied van efficiëntie, veiligheid en chauffeurscomfort.” 

Door: Nationale Transportgids