Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Weggebruikers opgelet, KNMI waarschuwt voor zware regenbuien in Limburg

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Het KNMI heeft voor dinsdag code geel uitgegeven wegens flinke regenval in het zuidoosten van Nederland. Vooral in Limburg kan het langdurig gaan regenen. Weer.nl waarschuwt dat er op sommige plekken wateroverlast kan ontstaan. In vooral Zuid-Limburg kan ruim 40 tot 100 millimeter regen vallen. Door wolkbreuken kunnen straten blank komen te staan.

Dinsdagochtend trekt vanuit het zuidoosten een regengebied Limburg binnen. In de loop van de dag breidt het gebied zich nog wat verder uit richting Brabant en de Achterhoek. Omdat het regengebied boven Limburg blijft hangen, kan die provincie de meeste overlast verwachten, aldus Weer.nl. Het weerbureau verwacht dat het neerslagtekort in een keer teniet wordt gedaan. Limburg was juist de provincie die kampte met een neerslagtekort in het vroege voorjaar.

Plaatselijk 130 tot 150 millimeter regen

Vooral in het heuvelland lijkt veel regen te gaan vallen. Tot en met donderdag blijft de regen hangen boven de zuidoosthoek, waardoor de neerslagsom plaatselijk tussen de 130 en 150 millimeter uitkomt, aldus Weer.nl. Normaal valt in Limburg 75 tot 85 millimeter in de hele maand juli. Ook na dinsdag kan er nog veel regen vallen in het zuidoosten van Nederland.

Het zuiden van Limburg kampte 29 juni al met wateroverlast door hevige onweersbuien waarbij veel regen viel. Straten stonden blank, verkeer werd er ernstig door gehinderd. De hevige buien bleven lang hangen omdat het windstil was. In Maastricht viel toen wel 87,2 millimeter regen, meldde Weer.nl toen.

Door: ANP

21 februari '24 (12:45)

Minstens twee slachtoffers in Lochem door gevallen brugdek

Het brugdek dat woensdagochtend werd getakeld in Lochem is op minstens twee slachtoffers gevallen. Dat meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. Voor zover bekend zijn er in totaal vier mensen gewond geraakt, van wie drie zwaargewond. De Arbeidsinspectie gaat naar Lochem om daar onderzoek te doen naar het ongeval met de in aanbouw zijnde brug.

21 februari '24 (11:30)

Na terreurdreiging weer groen reisadvies voor Parijs

Het reisadvies voor Parijs is aangepast van geel naar groen. Daarmee is de kleurcode voor heel Frankrijk nu weer groen, wat betekent dat er volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken geen bijzondere risico's zijn. De veiligheidsrisico's zijn volgens het departement vergelijkbaar met die in Nederland.

21 februari '24 (11:30)

Eerste bussen met asielzoekers van Ter Apel naar Biddinghuizen

De eerste bussen met asielzoekers zijn woensdagochtend rond 11.00 uur vanuit het aanmeldcentrum in Ter Apel vertrokken naar Biddinghuizen. Dat meldt een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Biddinghuizen vangt vanaf woensdag 240 extra asielzoekers op om het aanmeldcentrum te ontlasten.

21 februari '24 (11:23)

In Assen minste aantal rijbewijzen

Uit cijfers van het CBS blijkt dat inwoners van de gemeente De Wolden in Drenthe provinciebreed relatief gezien het meest beschikken over een rijbewijs. Dat meldt RTV Drenthe.

21 februari '24 ( 8:56)

Wegwerkzaamheden tussen Appingedam en Eemshaven

Rijkswaterstaat voert sinds maandagochtend grootschalig onderhoud uit aan de N33 in de provincie Groningen. De werkzaamheden vinden plaats tussen knooppunt Zuidbroek en de Eemshaven en duren tot medio maart. Dat meldt Rijkswaterstaat.

20 februari '24 (10:15)

Slachtoffer dodelijk verkeersongeluk in Barneveld is 83-jarige man

Het slachtoffer van het fatale ongeluk in Barneveld maandagavond is een 83-jarige man uit Voorthuizen. De politie heeft dinsdagochtend de familie van de man op de hoogte gebracht.

20 februari '24 ( 8:15)

Elektrische auto's winnen terrein in Europa

Autofabrikanten in Europa zijn het nieuwe jaar goed begonnen. Ze verkochten in januari ruim 12 procent meer personenauto's, meldt de Europese brancheorganisatie ACEA. Elektrische auto's wonnen marktaandeel, ondanks het verdwijnen van een subsidie voor stekkerauto's in Duitsland.

20 februari '24 ( 7:54)

Motorrijder zwaargewond na heftig ongeval op A16

Maandag 19 februari 2024 is circa 06.45 uur een motorrijder uit Rotterdam zwaargewond geraakt bij een aanrijding op de A16 bij knooppunt Galder richting België. Door een nog onbekende oorzaak kwamen de motor, een bestelbus en een vrachtwagen met elkaar in aanraking. Dat meldt Politie.nl.

20 februari '24 ( 7:39)

Onderzoek naar weggebruik in Noord-Holland

Rijkswaterstaat onderzoekt vanaf maandag 26 februari 2024 met behulp van kentekenregistratie het weggebruik in Noord-Holland. Doel is om zicht te krijgen op welke weggebruikers regelmatig in de regio rijden, zodat hun vervolgens een NS Altijd Voordeel-abonnement kan worden geboden en de mogelijkheid om deel te nemen aan een beloningsproject. Dat meldt Rijkswaterstaat.

20 februari '24 ( 7:15)

Bedrijven investeren minder in personenauto's en vliegtuigen

Bedrijven hebben in december 8,1 procent minder geïnvesteerd in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Vooral in gebouwen, vliegtuigen, personenauto's en machines werd minder geld gestoken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In november namen de bedrijfsinvesteringen met 4,8 procent af.