Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

VDL Bus Chassis en tbp electronics krijgen andere naam

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
VDL Bus Chassis in Eindhoven zet de activiteiten voort onder de naam VDL Special Vehicles. Met deze naamswijziging kan VDL Bus Chassis zich breder positioneren in de markt, gezien de veranderende markt én grotere vraag naar speciale voertuigen. VDL Special Vehicles wordt onderdeel van de divisie Eindproducten en valt hiermee niet meer in de divisie Bussen. Dit meldt de VDL Groep. 

Sinds de overname van DAF Bus International in 1993, is VDL Bus Chassis actief als specialist op het gebied van ontwikkeling en assemblage van complete chassis en chassismodules voor openbaarvervoerbussen, touringcars en speciale voertuigen.

Patrick Smit, bedrijfsdirecteur VDL Special Vehicles: ”Door de naamswijziging zijn we niet meer afhankelijk van enkel en alleen chassis in de bussenmarkt. De naamswijziging past beter bij de speciale heavy duty-voertuigen die we maken, zoals de elektrische truck. We kijken uit naar een groeiend portfolio voor ons bedrijf.”

VDL TBP Electronics

Tbp electronics, overgenomen door VDL Groep eind 2020, zet de activiteiten voort onder de naam VDL TBP Electronics. De kerncompetenties van VDL TBP Electronics zijn assemblage- en productiediensten van elektronica voor onder meer de industriële, medische en telecomsector. VDL TBP Electronics biedt geïntegreerde diensten aan op het gebied van zogeheten printed circuit board assemblies, (pcba’s) en is betrokken vanaf het vroegste ontwerpstadium met early supplier involvement en Design for eXcellence (DfX) diensten.

Verenigen van krachten

Joost van Haperen, bedrijfsdirecteur VDL TBP Electronics: “Zowel VDL Groep als VDL TBP Electronics hebben waardige kenmerken waar we bekend om staan. De naamswijziging is de stap naar het verenigen van deze krachten. We kijken ernaar uit huidige en nieuwe opdrachtgevers nóg beter en breder te bedienen onder de vlag van VDL.”

Door: Nationale Transportgids

23 februari '24 ( 9:15)

Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

23 februari '24 ( 7:21)

Bijeenkomsten over werkzaamheden aan brug over Noordhollandsch Kanaal

Rijkswaterstaat werkt vanaf april tot september 2024 aan de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Tijdens enkele inloopbijeenkomsten zal zij bewoners en ondernemers informeren over dit project. Dat meldt Rijkswaterstaat.

23 februari '24 ( 7:15)

Vijf vervoerders maken kans op Utrechtse ov-concessies

Vijf vervoerders maken kans om de concessie Utrecht Binnen of Utrecht Buiten te winnen. Woensdag 21 februari 2024 dienden Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev hun inschrijvingen voor de aanbesteding van de twee concessies in. De concessies gaan in december 2025 in en duren tot en met 2035. Daarover bericht de provincie Utrecht.

22 februari '24 (18:15)

Vanavond in het hele land code oranje

Ook voor Limburg geldt vanaf 19.00 uur code oranje om zware wind door storm Louis. In het hele land waarschuwt het KNMI voor zeer zware windstoten. De storm komt rond 19.00 uur over Zeeland het land binnen en gaat daarna in de richting van het noordoosten. Rond 01.00 of 02.00 uur verlaat de storm het land vanuit Groningen.

22 februari '24 (12:30)

Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

22 februari '24 (11:30)

Slimme rijhulpsystemen verminderen kans op verkeersongevallen

Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

22 februari '24 ( 9:30)

Mercedes heeft last van dalende vraag naar elektrische auto's

Het Duitse automerk Mercedes-Benz waarschuwt dat de winst dit jaar gedrukt wordt door een dalende vraag naar elektrische auto's. Ook heeft het concern last van een afkoelende economie.

22 februari '24 ( 9:00)

Code geel: storm Louis op komst

Nederland krijgt aan het eind van de dag te maken met een storm: Louis. Volgens Weeronline is er vanaf de late middag in het westen al sprake van harde wind, stevige buien en zware windstoten. Halverwege de avond moet het hele land rekening houden met zware windstoten van ruim 80 kilometer per uur.

22 februari '24 ( 6:00)

Ook Tesla-concurrent Rivian schrapt banen

Maker van elektrische auto's Rivian schrapt opnieuw honderden banen, terwijl de rivaal van onder meer Tesla worstelt met een stagnerende vraag en economische turbulentie. Daarmee snijdt er opnieuw een grote speler op de markt voor elektrische auto's in zijn personeelsbestand. Onlangs maakte Polestar ook al bekend afscheid te nemen van 15 procent van zijn personeel, waardoor 450 mensen moesten vertrekken.

21 februari '24 (20:15)

Sjoemelsoftware ontdekt in diesel-SUV's van BMW

De Duitse verkeersautoriteit heeft illegale sjoemelsoftware ontdekt in sommige diesel-SUV's van BMW. De autofabrikant zelf zegt dat de betrokken auto's voor 2014 zijn gemaakt.