Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

IVECO S-WAY voor Den Dekker b.v. uit Veen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Transport- en handelsonderneming Den Dekker b.v. uit het Brabantse Veen heeft een nieuwe IVECO S-WAY 6x2 510 trekker in gebruik genomen. De stoere IVECO doet zijn werk in combinatie met een eveneens nieuwe Van der Peet/STAS kipperoplegger met een Vossebelt opbouw. Dit meldt IVECO.

Chauffeur Erik van der Pol is erg onder de indruk van zijn nieuwe IVECO S-WAY. ''Wij reden al met twee IVECO trucks maar voor mij is dit de eerste kennismaking met dit merk. Mijn vorige trekker was al wat ouder en dan is het toch al een heel verschil, maar wat een trekkracht en comfort heeft deze auto.'' De trekker is voorzien van de brede AS-cabine met een laag dak en in combinatie met de kipperoplegger ziet dat er erg goed uit. Bijkomend voordeel van deze cabine variant is dat de hoogte beperkt is. ''Wij laden niet heel vaak onder trechters, maar als dat voorkomt is dat geen enkel probleem. Verder heb je veel minder last van boomtakken en dergelijke door de lage cabine. Bovendien slaap ik iedere nacht thuis, dus de slaapcabine is toch al een luxe in dit werk'', aldus de trotse chauffeur.

Comfort op hoog niveau

De door IVECO dealer Schouten in Almkerk geleverde S-WAY is voorzien van de Cursor 13 krachtbron met 510 pk. Dat maakt het rijden zelfs bij maximale belading kinderspel, zeker door de accuraat schakelende geautomatiseerde HI TRONIX 12 (ZF TraXon) versnellingsbak. Erik: ''Je merkt echt dat de techniek de afgelopen tien jaar een enorme stap heeft gezet. Deze automaat schakelt echt zonder dat je er zelf iets aan hoeft te doen. Ook het comfort aan boord is op hoog niveau. De truck is bijzonder stil en comfortabel, ook op slecht wegdek.'' De S-WAY is voorzien van ACC, een koelkast, luxe geventileerde stoelen en het uitgebreide IVECO audio systeem. Verder is de cabine uitgerust met een overdruk installatie voor het werken op saneringslocaties en camera's voor de dode hoek en zicht naar achteren.

Eén miljoen kilometer

Den Dekker b.v. uit Veen vervoert zand, grond en grind voor de bouw en de wegenbouw sector, maar ook voor de handel en industrie. Het bedrijf zet dagelijks vijf kippers in. De nieuwe S-WAY is de derde IVECO truck in de vloot. Directeur Arie den Dekker: ''Wij hebben uitstekende ervaringen met dit merk en met dealer Schouten in Almkerk. Ze werken daar oplossingsgericht en bovendien zitten ze dichtbij. Wij rijden 10 jaar of één miljoen met de voertuigen en dan is een goede relatie met de dealer belangrijk.'' De trucks van Den Dekker b.v. worden ingezet in de zuidelijke helft van Nederland, inclusief de randstad. De nieuwe IVECO wordt ingezet met een drie-assige Van der Peet/STAS kipperoplegger met een gestuurde naloopas en een geïsoleerde 27 kuub grote Vossebelt kipperopbouw.

Door: Nationale Transportgids

27 februari '24 (13:09)

FNV stelt ultimatum: een week om busstakingen te voorkomen

Streekvervoerder Arriva krijgt een week de tijd om aan de eisen van de chauffeurs in de regio Twente te voldoen, anders volgen stakingen. Vakbond FNV heeft Arriva een ultimatum gesteld, tot dinsdag 5 maart om 17.00 uur. De chauffeurs willen onder meer een aaneengesloten pauze van 30 minuten kunnen opnemen en tijdens hun dienst meer tijd om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan.

27 februari '24 ( 7:15)

Babboe roept bakfietsmodellen CITY en MINI terug vanwege veiligheid

Producent Babboe roept bakfietsmodellen CITY en MINI terug. Uit onderzoek blijkt dat de veiligheid van de modellen CITY, CITY E, MINI en MINI E niet kan worden gegarandeerd, meldt het bedrijf in een verklaring.

26 februari '24 (14:12)

Vakbonden: aanpassen postwet is niet de oplossing

Vakbonden FNV en CNV denken dat betere arbeidsvoorwaarden voor postbezorgers PostNL helpen om voldoende personeel te werven om de dienstverlening van het bedrijf op peil te houden. Het postconcern wil minder vaak per week post gaan bezorgen. Dit heeft te maken met personeelstekort onder postbezorgers, en omdat er steeds minder brieven en kaarten worden verstuurd.

26 februari '24 (13:00)

Defensievrachtwagen met militaire uitrusting vorige week deels leeggeroofd

Een vrachtwagen van Defensie vol met militaire uniformen en uitrusting is vorige week deels leeggeroofd. Dat meldt het ministerie van Defensie op X. Het ging om spullen bedoeld voor de ondersteuning en training van Oekraïense militairen in het Verenigd Koninkrijk.

26 februari '24 (11:30)

Leasebedrijf Ayvens koopt voor miljarden aan auto's bij Stellantis

Leaseconcern Ayvens, het bedrijf dat eerst ALD heette en vorig jaar het Nederlandse LeasePlan overnam, heeft een grote order geplaatst bij autofabrikant Stellantis. De komende drie jaar worden er tot 500.000 auto's gekocht, maakten de twee bedrijven bekend. Het gaat om een order van "meerdere miljarden".

26 februari '24 ( 9:30)

Parkeergarages van ING geblokkeerd door klimaatactivisten

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben maandagochtend twee parkeergarages geblokkeerd van ING in Amsterdam-Zuidoost. Volgens een woordvoerder van de bank kunnen medewerkers daardoor deze garages niet inrijden.

26 februari '24 ( 9:00)

Consumentenbond: reisaanbiedingen kloppen vaak niet

Reisorganisaties proberen nog steeds klanten te lokken met misleidende aanbiedingen. Dat constateert de Consumentenbond na nieuw onderzoek. Volgens de belangenorganisatie komt het bijvoorbeeld voor dat de prijs tijdens het boeken verandert. "Of er komen tijdens of na het boeken nog verplichte kosten bij of er ontbreekt essentiële informatie."

26 februari '24 ( 7:45)

Markt blijft moeilijk voor post- en pakketbezorger PostNL

Post- en pakketbezorger PostNL verwacht dat de marktomstandigheden dit jaar moeilijk blijven, zegt topvrouw Herna Verhagen van het concern in een toelichting op de jaarcijfers. Het bedrijf waarschuwde vorige maand al voor een lagere winst door een tegenvallende pakketstroom.

24 februari '24 ( 6:00)

Brennerautobahn na sneeuwval weer open

Nederlandse vakantiegangers die vrijdag langere tijd stilstonden op de Oostenrijkse Brennerautobahn (A13) kunnen hun weg naar huis vervolgen. Dit laat een woordvoerder van de ANWB weten. De snelweg was sinds vrijdagmiddag dicht doordat verschillende vrachtwagens na sneeuwval waren gestrand. De ANWB kreeg meldingen van meerdere Nederlanders die hierdoor niet naar huis konden.

24 februari '24 ( 6:00)

Klimaatactivisten van XR willen vandaag opnieuw A10 blokkeren

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) willen zaterdag rond het middaguur voor de tweede keer de A10 in Amsterdam blokkeren, ter hoogte van het voormalige ING-hoofdkantoor in Amsterdam-Zuid. Ze eisen dat ING stopt met alle financiering van, en dienstverlening aan de fossiele industrie. De Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en OM) vindt de actie levensgevaarlijk en heeft deze verboden.