Ferry Janssen na 19 jaar terug op de weg met Scania 500S

F.M.P. Janssen Transport uit Wijchen heeft onlangs een jong gebruikte Scania 500S in ontvangst genomen. Janssen koos na ruim 19 jaar weer voor het chauffeursvak en hoefde niet lang na te denken over het merk dat zijn bedrijf zou gaan rijden: “Ik wil de jaren tot mijn pensioen op een fijne manier invullen en daar hoort een Scania bij.” Dit meldt Scania.

Ferry Janssen komt uit een echt chauffeursgezin en is naar eigen zeggen opgegroeid met dieselolie in de aderen. “In de jaren vijftig droeg mijn vader met zijn Mack truck bij aan de wederopbouw van Nederland en twintig jaar later zat ik als 4-jarig manneke naast hem in zijn Henschel vrachtwagen. Dat ik ook chauffeur werd, was dus een logische stap. Maar toen mijn kinderen klein waren, ben ik gestopt omdat ik meer thuis wilde zijn.”

Toen zijn zoon Cliff, één van de jongere eigenrijders in ons land, vorig jaar op 20-jarige leeftijd een nieuwe Scania 450S in gebruik nam, begon het bij Ferry ook weer te kriebelen: “Ik wil de laatste vijftien jaar van mijn werkende leven doen waar ik blij van word en dat is werken op een vrachtwagen.”

Perfect werk

F.M.P. Janssen Transport vervoert zeecontainers voor Van Berkel Logistics in Oss. De twee jaar jonge Scania waarmee Ferry dit doet, is identiek aan die van zijn zoon, die veel aandacht aan het uiterlijk besteedde. De truck is gespoten door Bob Cranen in de kleur ‘Urban Grey’ met accenten in ‘Cherry Red’.  De accessoires, zoals zonneklep, lichtbak en Michelinpoppen zijn geplaatst door Van Kessel Truckstyling. Ferry: “Deze mannen hebben allemaal perfect werk geleverd en ook nog eens op de dag af binnen de afgesproken tijd. Dat is niet altijd vanzelfsprekend en zeker het vermelden waard.”

Kleine tegenslag

Ferry is ook zeer tevreden over de relatie met de Scaniadealer in Nijmegen. “Net voordat de auto afgeleverd zou worden, hadden we te maken met een kleine tegenslag waardoor het even leek alsof ik de truck niet op de afgesproken dag in ontvangst kon nemen. Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Scania dit heeft opgelost. Gezamenlijk hebben we naar de beste oplossing gezocht, waardoor de feestelijke dag toch door kon gaan.”

Door: Nationale Transportgids