Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Ferry Janssen na 19 jaar terug op de weg met Scania 500S

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
F.M.P. Janssen Transport uit Wijchen heeft onlangs een jong gebruikte Scania 500S in ontvangst genomen. Janssen koos na ruim 19 jaar weer voor het chauffeursvak en hoefde niet lang na te denken over het merk dat zijn bedrijf zou gaan rijden: “Ik wil de jaren tot mijn pensioen op een fijne manier invullen en daar hoort een Scania bij.” Dit meldt Scania.

Ferry Janssen komt uit een echt chauffeursgezin en is naar eigen zeggen opgegroeid met dieselolie in de aderen. “In de jaren vijftig droeg mijn vader met zijn Mack truck bij aan de wederopbouw van Nederland en twintig jaar later zat ik als 4-jarig manneke naast hem in zijn Henschel vrachtwagen. Dat ik ook chauffeur werd, was dus een logische stap. Maar toen mijn kinderen klein waren, ben ik gestopt omdat ik meer thuis wilde zijn.”

Toen zijn zoon Cliff, één van de jongere eigenrijders in ons land, vorig jaar op 20-jarige leeftijd een nieuwe Scania 450S in gebruik nam, begon het bij Ferry ook weer te kriebelen: “Ik wil de laatste vijftien jaar van mijn werkende leven doen waar ik blij van word en dat is werken op een vrachtwagen.”

Perfect werk

F.M.P. Janssen Transport vervoert zeecontainers voor Van Berkel Logistics in Oss. De twee jaar jonge Scania waarmee Ferry dit doet, is identiek aan die van zijn zoon, die veel aandacht aan het uiterlijk besteedde. De truck is gespoten door Bob Cranen in de kleur ‘Urban Grey’ met accenten in ‘Cherry Red’.  De accessoires, zoals zonneklep, lichtbak en Michelinpoppen zijn geplaatst door Van Kessel Truckstyling. Ferry: “Deze mannen hebben allemaal perfect werk geleverd en ook nog eens op de dag af binnen de afgesproken tijd. Dat is niet altijd vanzelfsprekend en zeker het vermelden waard.”

Kleine tegenslag

Ferry is ook zeer tevreden over de relatie met de Scaniadealer in Nijmegen. “Net voordat de auto afgeleverd zou worden, hadden we te maken met een kleine tegenslag waardoor het even leek alsof ik de truck niet op de afgesproken dag in ontvangst kon nemen. Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Scania dit heeft opgelost. Gezamenlijk hebben we naar de beste oplossing gezocht, waardoor de feestelijke dag toch door kon gaan.”

Door: Nationale Transportgids

29 september '22 ( 9:18)

Code geel in noorden en midden van het land vanwege dichte mist

Het KNMI waarschuwt woensdagavond voor plaatselijk dichte mist in het noorden en midden van het land. Voor de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel geldt code geel. De mist ontstaat in de nacht en verdwijnt pas in de loop van donderdagochtend.

28 september '22 (13:14)

Noord-Brabant haalt protestvlaggen langs provinciale wegen weg

De provincie Noord-Brabant haalt de boerenprotestvlaggen langs provinciale wegen weg. Dat gebeurt in verband met de verkeersveiligheid, maakte de provincie woensdag bekend. Het weghalen van de protestvlaggen gebeurt ook in andere provincies.

27 september '22 (16:01)

Trekker verliest oplader in Wormerveer, vrachtwagen strandt op kruispunt

In Wormerveer op de Wandelweg is een oplegger van een trekker losgeraakt. Dit gebeurde omstreeks 11:00 uur. De weg is helemaal geblokkeerd door een gestrande vrachtwagen. Dit meldt Transport-Online.

27 september '22 (15:12)

Elektrische deelscooters verdwijnen uit straatbeeld van Utrecht

In Utrecht verdwijnen de elektrische scooters uit het straatbeeld. De gemeente ziet weinig waarde in de groene Tier-scooters en de elektrische deelfietsen zouden net zo handig zijn. Hiervan komen er 500 stuks bij in de Domstad. Dit meldt DUIC.

27 september '22 (14:23)

Ga je op de weg? Let dan op in Zuid-Holland en Zeeland: code geel

Voor vandaag en morgen is code geel afgegeven door het KNMI. Het geldt voor de provincies Zuid-Holland en Zeeland. Transport in deze regio moet rekening houden met overvloedige neerslag. Dit meldt Transport-Online.

27 september '22 (11:56)

Vandaag was de drukste ochtendspits van dit jaar volgens de ANWB

Het was dinsdagochtend erg druk op de weg. De ANWB spreekt van de drukste ochtendspits van het jaar. Dat komt door het herfstweer, veel ongelukken en ook omdat er erg veel automobilisten onderweg zijn.

27 september '22 (10:18)

Oplossing gezocht voor logistiek probleem? Ga dan naar deze vakbeurzen

In de logistiek ligt het innovatietempo op dit moment hoger dan ooit tevoren. Tijdens ICT & Logistiek en Logistica Next pakken 250 exposanten uit om de nieuwe oplossingen voor de logistikbranche aan te tonen. Dit meldt TTM.

26 september '22 (16:39)

Nieuwe MONO-campagne moet berichten onderweg sturen tegengaan

De campagne ‘Mij Nie Appen’ is voor het eerst gericht op de verzenders van berichten, en moet het aantal verkeersslachtoffers en ongelukken door smartphonegebruik verminderen. Dat meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

26 september '22 (16:12)

Finale NK Veiligste Chauffeur in Assen met zes Gelderse chauffeurs

Wie is de veiligste chauffeur van Nederland? Op zaterdag 1 oktober is het TT Circuit van Assen wederom het decor voor het NK Veiligste Chauffeur. Uit een breed deelnemersveld hebben 20 vrachtwagenchauffeurs zich gekwalificeerd voor de landelijke finale. Zij gaan hun kennis en kunde tonen en moeten onder andere een aantal uitdagende praktijkproeven afleggen. Dat meldt TVM Verzekeringen.

26 september '22 (13:58)

Duitse DHL neemt meerderheidsbelang in Nederlandse orderverwerker Monta

De Duitse pakketbezorger DHL heeft een meerderheidsbelang in de Nederlandse orderverwerker Monta genomen. Hoeveel geld er met de aankoop gemoeid is, is niet bekend. De overeenkomst is nog wel onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuring.