250.000ste auto krijgt  keurmerk '100% Onderhouden'

 De 250.000e auto is gister voorzien van het certificaat '100% Onderhouden'. Dit keurmerk garandeert dat de auto volledig onderhoud genoten heeft volgens het voorgeschreven schema van de fabrikant. Dit meldt de stichting 100% Onderhouden.

Joke van Rijswijk uit Rotterdam kwam vanmorgen nietsvermoedend haar nieuwe Toyota Aygo halen bij autodealer Louwman in Ridderkerk. Wat zij vooraf niet wist, was dat zij ook het 250.000ste certificaat van 100% onderhouden in ontvangst mocht nemen. Vanwege die mijlpaal werd zij in het zonnetje gezet met een speciaal Rituals pakket voor persoonlijk “onderhoud”.

Het 100% onderhouden certificaat wordt gehanteerd op autowebsites. Als koper weet je dat auto's met dit keurmerk geen achterstallig onderhoud hebben. En dat geeft extra zekerheid.

Merendeel Nederlandse autodealers doen mee

Inmiddels doet het merendeel van de Nederlandse autodealers mee, en ook steeds meer onafhankelijke BOVAG-autobedrijven zijn aangesloten bij het keurmerk 100% onderhouden. In totaal gaat dit om bijna 2.000 adressen in Nederland. Zij staan onder toezicht van de Stichting 100% Onderhouden, die erop toeziet dat autobedrijven het keurmerk toekennen volgens de strikte normen.

Elke type auto kent ander onderhoudsschema 

Een bedrijf dat deelneemt aan 100% Onderhouden kan zelf het keurmerk toekennen aan een auto die aan de eisen voldoet. Dat is een secuur werkje alleen al omdat voor elk type auto weer een ander schema geldt. De 100%- expert is speciaal opgeleid om te weten wanneer welk onderhoud nodig was aan een auto en bevoegd om de auto’s te beoordelen.

Door: Nationale Transportgids