Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Loeffen koopt twee Scania’s R520 V8 voor zijn chauffeurs

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
Peter Loeffen, eigenaar van het gelijknamige loonbedrijf in Schaijk nam onlangs twee nieuwe Scania R520 V8’s in gebruik. De twee Scania’s zijn bedoeld voor de chauffeurs Tonnie Lamers en Peter van der Wijst die beiden werden betrokken in de aanschaf. Dit meldt Scania.

“We hadden al een Scania V8 en ondanks dat die 15 jaar oud was en zo’n 1,2 miljoen op de teller had staan, mankeerde er eigenlijk niets aan die truck. Wat wel bijzonder is, want wij maken ook heel veel PTO-uren. Dus als onze baas een nieuwe truck gaat kopen, vindt de chauffeur op die truck Peter van de Wijst dat hij het liefste weer een Scania V8 wil,” vertelt Tonnie. Directeur Peter Loeffen gaat daar in mee en omdat Tonnie geïnteresseerd is in de techniek, moeten ze samen maar met de Scaniadealer in Nijmegen uitzoeken wat de beste configuratie en uitrusting is voor het werk wat ze doen. “We waren verbaasd en heel blij dat hij het meeste van onze wensen overnam. En we waren stomverbaasd dat hij er toen meteen twee kocht. Dat hadden we niet zien aankomen. Dat is echt een cadeau,” vindt Tonnie.

'Het innerlijke van de truck is het belangrijkste'

“Deze trucks gaan binnen het loonbedrijf van Peter Loeffen in de vloeibare mest rijden. De handel en het transport van mest zit in het verlengde van het agrarische loonbedrijf van Peter. Daarnaast heeft hij ook nog een afdeling grondverzet,” geeft Tonnie wat achtergrond. “En daarom vind ik de juiste configuratie belangrijk. Want, hoewel er acht extra Boreman LED-vérstralers op zitten, gaat het mij toch meer om het innerlijke van de truck: het juiste vermogen, de overbrenging, versnellingsbak, wel of geen retarder en meer van dat soort zaken.”

Heel veel comfort

Tonnie en Peter zijn dagelijks met 50 ton onderweg. “Wij rijden heel veel korte stukjes, want het leeuwendeel van ons werk zit in een cirkel van zo’n 80-90 kilometer rond Schaijk. Juist dan wil je dat de truck goed trekt, ook onderin. Dat is met een V8 natuurlijk altijd wel het geval, maar door te kiezen voor de overbrenging van 2,59:1 heeft dat nog meer pit. Dat is natuurlijk iets minder zuinig dan een langere overbrenging, maar bij onze inzet geeft het wel veel comfort. Uiteraard proberen wij wel altijd netjes te rijden, maar bij ons zitten al die PTO-uren een heel laag verbruik in de weg. Al heb ik mij laten vertellen dat een Scania veel minder op zijn PTO verbruikt dan andere merken. Wellicht gaan we dat zien als we de eerste uitdraaien binnenkrijgen.”

Door: Nationale Transportgids

Lees ook: Simon Loos kiest met Volvo-trekkers op LNG voor CO2-reductie

29 september '22 ( 9:18)

Code geel in noorden en midden van het land vanwege dichte mist

Het KNMI waarschuwt woensdagavond voor plaatselijk dichte mist in het noorden en midden van het land. Voor de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel geldt code geel. De mist ontstaat in de nacht en verdwijnt pas in de loop van donderdagochtend.

28 september '22 (13:14)

Noord-Brabant haalt protestvlaggen langs provinciale wegen weg

De provincie Noord-Brabant haalt de boerenprotestvlaggen langs provinciale wegen weg. Dat gebeurt in verband met de verkeersveiligheid, maakte de provincie woensdag bekend. Het weghalen van de protestvlaggen gebeurt ook in andere provincies.

27 september '22 (16:01)

Trekker verliest oplader in Wormerveer, vrachtwagen strandt op kruispunt

In Wormerveer op de Wandelweg is een oplegger van een trekker losgeraakt. Dit gebeurde omstreeks 11:00 uur. De weg is helemaal geblokkeerd door een gestrande vrachtwagen. Dit meldt Transport-Online.

27 september '22 (15:12)

Elektrische deelscooters verdwijnen uit straatbeeld van Utrecht

In Utrecht verdwijnen de elektrische scooters uit het straatbeeld. De gemeente ziet weinig waarde in de groene Tier-scooters en de elektrische deelfietsen zouden net zo handig zijn. Hiervan komen er 500 stuks bij in de Domstad. Dit meldt DUIC.

27 september '22 (14:23)

Ga je op de weg? Let dan op in Zuid-Holland en Zeeland: code geel

Voor vandaag en morgen is code geel afgegeven door het KNMI. Het geldt voor de provincies Zuid-Holland en Zeeland. Transport in deze regio moet rekening houden met overvloedige neerslag. Dit meldt Transport-Online.

27 september '22 (11:56)

Vandaag was de drukste ochtendspits van dit jaar volgens de ANWB

Het was dinsdagochtend erg druk op de weg. De ANWB spreekt van de drukste ochtendspits van het jaar. Dat komt door het herfstweer, veel ongelukken en ook omdat er erg veel automobilisten onderweg zijn.

27 september '22 (10:18)

Oplossing gezocht voor logistiek probleem? Ga dan naar deze vakbeurzen

In de logistiek ligt het innovatietempo op dit moment hoger dan ooit tevoren. Tijdens ICT & Logistiek en Logistica Next pakken 250 exposanten uit om de nieuwe oplossingen voor de logistikbranche aan te tonen. Dit meldt TTM.

26 september '22 (16:39)

Nieuwe MONO-campagne moet berichten onderweg sturen tegengaan

De campagne ‘Mij Nie Appen’ is voor het eerst gericht op de verzenders van berichten, en moet het aantal verkeersslachtoffers en ongelukken door smartphonegebruik verminderen. Dat meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

26 september '22 (16:12)

Finale NK Veiligste Chauffeur in Assen met zes Gelderse chauffeurs

Wie is de veiligste chauffeur van Nederland? Op zaterdag 1 oktober is het TT Circuit van Assen wederom het decor voor het NK Veiligste Chauffeur. Uit een breed deelnemersveld hebben 20 vrachtwagenchauffeurs zich gekwalificeerd voor de landelijke finale. Zij gaan hun kennis en kunde tonen en moeten onder andere een aantal uitdagende praktijkproeven afleggen. Dat meldt TVM Verzekeringen.

26 september '22 (13:58)

Duitse DHL neemt meerderheidsbelang in Nederlandse orderverwerker Monta

De Duitse pakketbezorger DHL heeft een meerderheidsbelang in de Nederlandse orderverwerker Monta genomen. Hoeveel geld er met de aankoop gemoeid is, is niet bekend. De overeenkomst is nog wel onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuring.