Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Spaanssen Groep neemt 150e MAN TGX-truck in gebruik

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
De Spaansen Groep uit Noord-Holland heeft onlangs de 150e MAN via BTS Wognum in gebruik genomen. Deze nieuwe truck maakt deel uit van een serie van drie TGX-trucks van de nieuwste generatie. In alle gevallen gaat het om een TGX 24.430 trekkers met 19,5 inch voorloopas. Dit meldt MAN. 

“Het aanbod dat MAN heeft aan trucks is de afgelopen jaren altijd goed geweest. Wij hebben in onze bedrijven diverse disciplines waarvan het kenmerk is, dat het zwaar werk is. Denk aan de bouwvoertuigen, maar ook prefab betonwanden wegen niet niks. Of het nu gaat om meer-assige kippers of om trekkers, MAN blijkt telkens weer goed bij het werk te passen dat wij doen”, zegt fleetmanager Marcel Spaansen van het bedrijf.

“In 2005 won MAN een tender waar diverse merken op inschreven. Op een gegeven moment bestond 98 procent van onze vloot uit MAN-trucks. Later, in 2014, kwam Euro 6 in onze vloot en was dat voor ons wederom een moment om MAN intensief met de andere merken te vergelijken. Ook toen bleek opnieuw dat we met MAN de juiste trucks in huis hadden. Onze chauffeurs betrokken we ook in die beoordeling, en die bleken het volledig met ons eens te zijn. We hebben nog twee andere merken in onze vloot, maar veel chauffeurs willen een MAN.”

Flinke stap vooruit

Marcel Spaansen is duidelijk wanneer het aankomt op de verschillen tussen de vorige generatie trucks en nu de nieuwe. “MAN heeft een flinke stap vooruit gemaakt. Dat sterkt ons in het vertrouwen en deze drie nieuwe TGX-en zien er ook nog eens prima uit”, zegt Spaansen. Hij heeft de betrouwbaarheid van MAN in ruime mate ervaren: “De vorige serie MAN-trekkers ging bij ons tien jaar mee. Dat was al twee jaar langer dan we gewend waren. En door omstandigheden hebben we de trekkers twee jaar langer laten rijden. Dat pakte heel goed uit. Met deze nieuwe trucks gaan we dat weer doen. De trucks in kwestie hadden nu in plaats van 800.000 kilometer, net iets meer dan een miljoen kilometer gereden voordat ze vervangen werden, dat is in ons werk een hele prestatie.”

Groot bedrijf

De drie divisies van Spaansen zijn Grondstoffen & Logistiek, Bouwsystemen en Tuin 7 Bestrating. Het bedrijf heeft zelf veertig trekkers, twintig kippers en 110 trailers. Het transport van Prefab betonwanden wordt veelal door charters met trailers van Spaansen gedaan. Er werken 320 mensen bij het bedrijf, waarvan zestig chauffeurs.

Door: Nationale Transportgids

16 april '24 (16:45)

Ook openbaar vervoer drie grote steden staat zaterdag drie minuten stil

Stadsvervoerders RET (Rotterdam), GVB (Amsterdam) en HTM (Den Haag) zetten zaterdag ook voertuigen drie minuten stil naar aanleiding van de mishandeling van treinpersoneel afgelopen weekend, laat een woordvoerder van RET weten. Er wordt nog gekeken of zowel bussen, trams, als metro's stil worden gezet. "We zijn nog aan het kijken wat operationeel haalbaar is", aldus de woordvoerder.

16 april '24 (15:15)

Kabinet wil strengere regels voor onder andere scootmobielen

De regels rond scootmobielen en andere voertuigen voor mensen met een lichamelijke beperking moeten strenger, vindt het kabinet. Demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) schrijft dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer dat hij werkt aan een nieuw "kader voor gehandicaptenvoertuigen". Harbers overweegt de voertuigen op te splitsen in een snellere en een langzamere categorie.

16 april '24 (13:45)

Acht jaar gevangenisstraf voor doodrijden gezin in Rotterdam

De 30-jarige Suraj A. uit Den Haag is veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor het veroorzaken van het dodelijke ongeluk dat op tweede kerstdag 2022 in Rotterdam een gezin het leven kostte.

16 april '24 (12:16)

Ongeluk met vrachtwagen bij Den Oever: Afsluitdijk in beide richtingen dicht

De Afsluitdijk (A7) is dinsdag in beide richtingen dicht, meldt de ANWB rond het middaguur. De afsluiting is het gevolg van een aanrijding tussen een vrachtwagen en een auto in de buurt van de Stevinsluizen bij Den Oever, laat een woordvoerder van ANWB Verkeersinformatie weten. Daarbij is volgens hem iemand gewond geraakt.

16 april '24 ( 7:00)

KNMI waarschuwt: vanochtend nog zware windstoten in Zeeland en Zuid Holland

In het zuidwestelijk kustgebied komen in de eerste helft van dinsdagochtend zware windstoten voor. Het KNMI waarschuwt dat vooral fietsers, zowel geladen als lege vrachtwagens en auto's met caravan of aanhanger er last van kunnen hebben. De zware windstoten hebben een sterkte van 75 tot maximaal 90 kilometer per uur.

16 april '24 ( 6:00)

Vandaag uitspraak over verkeersongeval in Rotterdam dat gezin het leven kostte

De rechtbank in Rotterdam doet dinsdag uitspraak in de zaak tegen de 30-jarige Suraj A. uit Den Haag, die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval dat op tweede kerstdag 2022 in Rotterdam een gezin het leven kostte. Het Openbaar Ministerie acht het bewijs voor driemaal doodslag bewezen en eiste twaalf jaar cel. "De verdachte heeft zijn auto als wapen gebruikt", aldus de officier van justitie.

15 april '24 ( 6:00)

Verdachte dodelijk verkeersongeval Oud Gastel vandaag voor de rechter

De rechtbank in Breda behandelt maandag de strafzaak tegen de 28-jarige Omar E., die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval in het Noord-Brabantse Oud Gastel waarbij vier doden vielen.

12 april '24 ( 9:30)

Hoofdrijbaan dicht na botsing twee touringcars en auto op A10

Op de A10 in de richting van Utrecht zijn vrijdagochtend bij Amsterdam Overamstel twee touringcars en een auto op elkaar gebotst. De hoofdrijbaan is dicht, omdat er een traumahelikopter moet landen, meldt de ANWB. Omstreeks 09.15 uur zorgde dat voor zo'n tien minuten vertraging.

12 april '24 ( 8:59)

Verkeersproef in Amsterdam: snelle fietsers naar de rijbaan

In Amsterdam worden de fietspaden steeds drukker. Daarnaast is sprake van grotere snelheidsverschillen tussen voertuigen, vooral vanwege de komst van snellere elektrische fietsen. Hierdoor wordt het verkeer op de fietspaden onveiliger. De gemeente Amsterdam meldt dat zij start met een proef waarbij snelle fietsers naar de rijbaan mogen.

12 april '24 ( 7:00)

Nederlandse export daalt: ook minder transportmiddelen uitgevoerd

De Nederlandse goederenexport is in februari met 3,6 procent gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden vooral minder aardolieproducten, machines, transportmiddelen en voedings- en genotmiddelen uitgevoerd dan een jaar eerder.