TLN: Definitief cao-akkoord beroepsgoederenvervoer bereikt

Er is een definitief akkoord bereikt over de nieuwe cao beroepsgoederenveroer. Dat laat ondernemersorganisatie Transport en Logistiek Nederland weten. Hoewel er eind mei al een onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao beroepsgoederenvervoer werd bereikt, moesten voor een definitief akkoord de vakbonden echter eerst nog hun achterban raadplegen. Deze achterbanraadpleging van de vakbonden heeft inmiddels plaatsgevonden en de vakbondsleden hebben met een ruime meerderheid ingestemd met de nieuwe cao. Dit meldt Transport en Logistiek Nederland (TLN).

 

Nu er een definitief akkoord is over een nieuwe cao beroepsgoederenvervoer zullen cao partijen het resultaat gaan vertalen naar een cao tekst die voor algemeen verbindend verklaring zal worden voorgelegd aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, zo meldt TLN in een nieuwsbericht op de website.

CAO-voorlichtingsbrochure 

Op korte termijn zullen ook de loontabellen en de bedragen met betrekkeing tot de verblijfkostenvergoeding op de website van TLN worden gepubliceerd. Ook komt er een cao-voorlichtingsbrochure beschikbaar voor de leden.

Door: Nationale Transportgids