Eerste IVECO op LNG voor Sibon Transport B.V.

Sibon Transport BV uit Schoonebeek heeft vorige week de eerste IVECO in ontvangst genomen. Het gaat om een 460pk LNG S-WAY trekker die voornamelijk in Duitsland gaat rijden op de route Emmen – Travemünde en vice versa. De transporteur had al vier merken in het bedrijf, nu is daar het vijfde aan toegevoegd. Dit meldt IVECO.

De meeste ritten die de chauffeurs bij Sibon maken zijn voor het vervoeren van algemene goederen of groente en fruit. "We rijden met dag- en nachtchauffeurs. Elke werkdag is het overdag Nederland – België lossen/laden, terug in Emmen stapt er weer een koppelchauffeur op en die rijdt in de avond- en de nachturen naar Travemünde in Duitsland op en neer”, legt directeur Jan Sibon uit. “Vandaar ook de nieuwe S-WAY. Ik zie ze regelmatig rijden en dan denk ik toch: ja, het is een mooie auto op LNG.”

Kort rekensommetje

Maar waarom heeft het bedrijf voor deze trekker op LNG gekozen? Dat antwoord is simpel. Sibon:  “Als hij zes keer per week voor ons op en neer gaat naar Travemünde Duitsland, is dat toch zes keer 122 euro in de week aan Maut die we tot eind 2023 niet hoeven te betalen. Dat is een kort rekensommetje."

De doorslaggevende factor om dan voor een IVECO S-WAY te kiezen, is de actieradius en dat hij enkel op LNG rijdt. Een van zijn opdrachtgevers rijdt namelijk ook met een IVECO op LNG, al is dat dan het vorige model. Daar heeft Sibon goed kunnen kijken hoe de hazen lopen en de chauffeurs kunnen vragen naar de ervaringen. Dat het moeilijk zou zijn om LNG te tanken, konden zij al ontkrachten. Sibon:  "Ik ben ook mee geweest tijdens het tanken om te kijken; is dit nou allemaal zo'n gedoe of valt het reuze mee? Nou, in mijn ogen valt het reuze mee. En het is ook een mooi schoon product, in vergelijking tot het gesmeer met diesel, en de pomp is ook hartstikke mooi schoon. Vandaar ook de keuze voor IVECO."

Volledige uitrusting

De IVECO S-WAY van Sibon Transport BV is uitgerust met alle gemakken die een chauffeur zich kan wensen. Bijzonder aan deze S-Way zijn kleurstelling, unieke verstralers in de zonneklep en het vakwerk in de cabine. Werkplaatschef Alwin heeft samen met Go-In-Style ervoor gezorgd dat het mogelijk werd om de verstralers ín de zonneklep te plaatsen. Daarnaast heeft Kevin de Jong, van Kevin de Jong Timmerwerken, gezorgd voor een echt stukje vakwerk in de cabine. In de AS cabine is het bovenste bed weggelaten, op deze plaats is een mooie kastenwand ingebouwd. Het spuitwerk is verzorgd door Dickhoff Autoschade uit Elburg.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: IVECO