Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eerste IVECO op LNG voor Sibon Transport

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Sibon Transport BV uit Schoonebeek heeft vorige week de eerste IVECO in ontvangst genomen. Het gaat om een 460pk LNG S-WAY trekker die voornamelijk in Duitsland gaat rijden op de route Emmen – Travemünde en vice versa. De transporteur had al vier merken in het bedrijf, nu is daar het vijfde aan toegevoegd. Dit meldt IVECO.

De meeste ritten die de chauffeurs bij Sibon maken zijn voor het vervoeren van algemene goederen of groente en fruit. "We rijden met dag- en nachtchauffeurs. Elke werkdag is het overdag Nederland – België lossen/laden, terug in Emmen stapt er weer een koppelchauffeur op en die rijdt in de avond- en de nachturen naar Travemünde in Duitsland op en neer”, legt directeur Jan Sibon uit. “Vandaar ook de nieuwe S-WAY. Ik zie ze regelmatig rijden en dan denk ik toch: ja, het is een mooie auto op LNG.”

Kort rekensommetje

Maar waarom heeft het bedrijf voor deze trekker op LNG gekozen? Dat antwoord is simpel. Sibon:  “Als hij zes keer per week voor ons op en neer gaat naar Travemünde Duitsland, is dat toch zes keer 122 euro in de week aan Maut die we tot eind 2023 niet hoeven te betalen. Dat is een kort rekensommetje."

De doorslaggevende factor om dan voor een IVECO S-WAY te kiezen, is de actieradius en dat hij enkel op LNG rijdt. Een van zijn opdrachtgevers rijdt namelijk ook met een IVECO op LNG, al is dat dan het vorige model. Daar heeft Sibon goed kunnen kijken hoe de hazen lopen en de chauffeurs kunnen vragen naar de ervaringen. Dat het moeilijk zou zijn om LNG te tanken, konden zij al ontkrachten. Sibon:  "Ik ben ook mee geweest tijdens het tanken om te kijken; is dit nou allemaal zo'n gedoe of valt het reuze mee? Nou, in mijn ogen valt het reuze mee. En het is ook een mooi schoon product, in vergelijking tot het gesmeer met diesel, en de pomp is ook hartstikke mooi schoon. Vandaar ook de keuze voor IVECO."

Volledige uitrusting

De IVECO S-WAY van Sibon Transport BV is uitgerust met alle gemakken die een chauffeur zich kan wensen. Bijzonder aan deze S-Way zijn kleurstelling, unieke verstralers in de zonneklep en het vakwerk in de cabine. Werkplaatschef Alwin heeft samen met Go-In-Style ervoor gezorgd dat het mogelijk werd om de verstralers ín de zonneklep te plaatsen. Daarnaast heeft Kevin de Jong, van Kevin de Jong Timmerwerken, gezorgd voor een echt stukje vakwerk in de cabine. In de AS cabine is het bovenste bed weggelaten, op deze plaats is een mooie kastenwand ingebouwd. Het spuitwerk is verzorgd door Dickhoff Autoschade uit Elburg.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: IVECO

21 februari '24 (12:45)

Minstens twee slachtoffers in Lochem door gevallen brugdek

Het brugdek dat woensdagochtend werd getakeld in Lochem is op minstens twee slachtoffers gevallen. Dat meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. Voor zover bekend zijn er in totaal vier mensen gewond geraakt, van wie drie zwaargewond. De Arbeidsinspectie gaat naar Lochem om daar onderzoek te doen naar het ongeval met de in aanbouw zijnde brug.

21 februari '24 (11:30)

Na terreurdreiging weer groen reisadvies voor Parijs

Het reisadvies voor Parijs is aangepast van geel naar groen. Daarmee is de kleurcode voor heel Frankrijk nu weer groen, wat betekent dat er volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken geen bijzondere risico's zijn. De veiligheidsrisico's zijn volgens het departement vergelijkbaar met die in Nederland.

21 februari '24 (11:30)

Eerste bussen met asielzoekers van Ter Apel naar Biddinghuizen

De eerste bussen met asielzoekers zijn woensdagochtend rond 11.00 uur vanuit het aanmeldcentrum in Ter Apel vertrokken naar Biddinghuizen. Dat meldt een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Biddinghuizen vangt vanaf woensdag 240 extra asielzoekers op om het aanmeldcentrum te ontlasten.

21 februari '24 (11:23)

In Assen minste aantal rijbewijzen

Uit cijfers van het CBS blijkt dat inwoners van de gemeente De Wolden in Drenthe provinciebreed relatief gezien het meest beschikken over een rijbewijs. Dat meldt RTV Drenthe.

21 februari '24 ( 8:56)

Wegwerkzaamheden tussen Appingedam en Eemshaven

Rijkswaterstaat voert sinds maandagochtend grootschalig onderhoud uit aan de N33 in de provincie Groningen. De werkzaamheden vinden plaats tussen knooppunt Zuidbroek en de Eemshaven en duren tot medio maart. Dat meldt Rijkswaterstaat.

20 februari '24 (10:15)

Slachtoffer dodelijk verkeersongeluk in Barneveld is 83-jarige man

Het slachtoffer van het fatale ongeluk in Barneveld maandagavond is een 83-jarige man uit Voorthuizen. De politie heeft dinsdagochtend de familie van de man op de hoogte gebracht.

20 februari '24 ( 8:15)

Elektrische auto's winnen terrein in Europa

Autofabrikanten in Europa zijn het nieuwe jaar goed begonnen. Ze verkochten in januari ruim 12 procent meer personenauto's, meldt de Europese brancheorganisatie ACEA. Elektrische auto's wonnen marktaandeel, ondanks het verdwijnen van een subsidie voor stekkerauto's in Duitsland.

20 februari '24 ( 7:54)

Motorrijder zwaargewond na heftig ongeval op A16

Maandag 19 februari 2024 is circa 06.45 uur een motorrijder uit Rotterdam zwaargewond geraakt bij een aanrijding op de A16 bij knooppunt Galder richting België. Door een nog onbekende oorzaak kwamen de motor, een bestelbus en een vrachtwagen met elkaar in aanraking. Dat meldt Politie.nl.

20 februari '24 ( 7:39)

Onderzoek naar weggebruik in Noord-Holland

Rijkswaterstaat onderzoekt vanaf maandag 26 februari 2024 met behulp van kentekenregistratie het weggebruik in Noord-Holland. Doel is om zicht te krijgen op welke weggebruikers regelmatig in de regio rijden, zodat hun vervolgens een NS Altijd Voordeel-abonnement kan worden geboden en de mogelijkheid om deel te nemen aan een beloningsproject. Dat meldt Rijkswaterstaat.

20 februari '24 ( 7:15)

Bedrijven investeren minder in personenauto's en vliegtuigen

Bedrijven hebben in december 8,1 procent minder geïnvesteerd in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Vooral in gebouwen, vliegtuigen, personenauto's en machines werd minder geld gestoken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In november namen de bedrijfsinvesteringen met 4,8 procent af.