Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Veilige wachtplaats chauffeurs Schiphol straks te zien via Truckmeister app

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Amsterdam Airport Schiphol start samen met Connected Transport Corridor (CTC) Amsterdam Westkant een pilot die het digitaal inzichtelijk maakt voor vrachtwagenchauffeurs om een veilige wachtplek te vinden als ze niet direct kunnen laden en lossen bij aankomst op de luchthaven. Dit draagt bij aan een betere bereikbaarheid van Schiphol, omdat wachtrijen en foutparkeerders rond Schiphol hiermee voorkomen worden. Dit meldt Schiphol.

Gedurende de pilot krijgen chauffeurs via de Truckmeister app beschikbare plekken op de beveiligde Truck Parking 3 (TP3) op Schiphol-Zuidoost te zien, waar ze vervolgens naartoe kunnen navigeren. In de drukke omgeving rondom Schiphol is het belangrijk dat verkeersopstoppingen waar mogelijk voorkomen worden en bovendien is het voor vrachtwagenchauffeurs belangrijk om een plaats te vinden waar zij veilig kunnen wachten en rusten.

"Schiphol werkt volop met digitale middelen om de bereikbaarheid rond Schiphol schoon, efficiënt en slim verder te ontwikkelen", zegt Erik Felëus, Smart Building Developer bij Schiphol Commercial. "We stimuleren hiermee vrachtwagenchauffeurs die vroeg arriveren, om gebruik te maken van TP3 zodat zij niet onnodig op de rijbaan parkeren. Bovendien zorgt het voor minder CO2-uitstoot rondom Schiphol, omdat chauffeurs minder rondrijden in het gebied."

Truckmeister app

Via de Truckmeister app ontvangt de chauffeur een automatische melding van het aantal beschikbare parkeer- of wachtlocaties zodra de chauffeur in de buurt van Schiphol komt. Na één klik krijgt de chauffeur vervolgens de route naar de locatie te zien en kan naar de plek navigeren. De pilot loopt tot ongeveer eind 2021, daarna worden de resultaten geëvalueerd.

Together with @NL_CTC, we are launching a pilot project that will enable lorry drivers to find a safe waiting place online if they are unable to load and unload immediately upon arrival at the airport. https://t.co/tZvrkUeAo1

— Schiphol (@Schiphol) June 17, 2021

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Schiphol

15 april '24 ( 6:00)

Verdachte dodelijk verkeersongeval Oud Gastel vandaag voor de rechter

De rechtbank in Breda behandelt maandag de strafzaak tegen de 28-jarige Omar E., die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval in het Noord-Brabantse Oud Gastel waarbij vier doden vielen.

12 april '24 ( 9:30)

Hoofdrijbaan dicht na botsing twee touringcars en auto op A10

Op de A10 in de richting van Utrecht zijn vrijdagochtend bij Amsterdam Overamstel twee touringcars en een auto op elkaar gebotst. De hoofdrijbaan is dicht, omdat er een traumahelikopter moet landen, meldt de ANWB. Omstreeks 09.15 uur zorgde dat voor zo'n tien minuten vertraging.

12 april '24 ( 8:59)

Verkeersproef in Amsterdam: snelle fietsers naar de rijbaan

In Amsterdam worden de fietspaden steeds drukker. Daarnaast is sprake van grotere snelheidsverschillen tussen voertuigen, vooral vanwege de komst van snellere elektrische fietsen. Hierdoor wordt het verkeer op de fietspaden onveiliger. De gemeente Amsterdam meldt dat zij start met een proef waarbij snelle fietsers naar de rijbaan mogen.

12 april '24 ( 7:00)

Nederlandse export daalt: ook minder transportmiddelen uitgevoerd

De Nederlandse goederenexport is in februari met 3,6 procent gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden vooral minder aardolieproducten, machines, transportmiddelen en voedings- en genotmiddelen uitgevoerd dan een jaar eerder.

11 april '24 (16:00)

Na doorstart verkoopt VanMoof weer fietsen

De Nederlandse fabrikant van elektrische fietsen VanMoof verkoopt weer fietsen via zijn eigen website. Klanten kunnen kiezen uit de modellen S5 en A5, de nieuwste generatie fietsen van het bedrijf. Topman Eliott Wertheimer spreekt van "een enorme mijlpaal". VanMoof ging vorig jaar failliet, maar kon uiteindelijk een doorstart maken dankzij een overname door LaVoie, een e-stepfabrikant die valt onder het Britse McLaren.

11 april '24 (13:30)

Vragen over psyche vrachtwagenchauffeur die motoragent doodreed

Er wordt opnieuw gekeken naar de toerekeningsvatbaarheid van de vrachtwagenchauffeur die in 2021 een motoragent doodreed op de Waalhaven in Rotterdam. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag donderdag besloten.

11 april '24 (13:00)

Mercedes roept wereldwijd 341.000 auto's terug vanwege brandgevaar

Het Duitse automerk Mercedes-Benz roept wereldwijd ongeveer 341.000 auto's terug naar de garage om mogelijk brandgevaar. Het gaat om de GLE- en GLS-modellen uit de bouwjaren 2017 tot en met 2023, maakte de Duitse toezichthouder voor transport Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) bekend.

11 april '24 ( 6:00)

VDL en Schmitz Cargobull nemen bussenfabriek Van Hool over

De Nederlandse bussenbouwer VDL en de Duitse trailerfabrikant Schmitz Cargobull nemen samen de failliete Belgische bussenfabriek Van Hool definitief over. De curatoren van het Belgische bedrijf hebben een principeakkoord gesloten met beide partijen, meldt een woordvoerder van Van Hool woensdagavond.

10 april '24 (20:15)

Nederlandse claimzaak over sjoemeldiesels kan verder

Stichting Car Claim mag van de rechter namens alle Nederlandse gedupeerde automobilisten collectief procederen tegen autofabrikanten Renault en Dacia, hun moederbedrijf, de Nederlandse importeur en de officiële Nederlandse dealers. Dat meldt de claimorganisatie, die zegt dat de enkele jaren terug gestarte zaak over vermeende sjoemeldiesels van Renault daardoor verder kan gaan.

10 april '24 (12:00)

Landelijke inzet rollerbank voor controle e-bikes duurt langer

De nieuwe rollerbanken die kunnen bepalen of elektrische fietsen, speedpedelecs en fatbikes harder gaan dan toegestaan zijn nog niet overal in gebruik. De politie liet eerder weten dat de 247 testapparaten naar verwachting in april in gebruik zouden zijn door het hele land, maar dit lijkt nu eerder mei of juni te worden.