Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vier nieuwe Scania’s voor Van Noort Waddinxveen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Onlangs nam logistiek dienstverlener Van Noort uit Waddinxveen, die onlangs het 90-jarige jubileum vierde, vier nieuwe Scania trekkers in gebruik als uitbreiding op het bestaande wagenpark. De vier nieuwe trucks zijn uitgerust met de zeer zuinige 13-liter SCR-only motor. Drie R410 trekkers gaan rijden in opdracht van Dekker Zevenhuizen B.V. De vierde trekker - een R450 - gaat rijden in de eigen transportactiviteiten. Dit meldt Scania. 

Van Noort is een familiebedrijf met een rijke traditie die 90 jaar terug gaat. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een allround logistiek dienstverlener. Naast transport, logistiek en ca. 15.000 m2 op-/overslagcapaciteit is het bedrijf o.a. ook actief in verhuizingen. Het wagenpark bestaat uit zo’n 40 voertuigen waar de vier nieuwe Scania’s nu aan worden toegevoegd. De nieuwe voertuigen zijn afgeleverd door Scania Waddinxveen.

Chauffeurs nauw betrokken bij keuze nieuwe Scania's 

De chauffeurs zijn nauw betrokken geweest bij de keuze voor Scania. Onder andere de ruime en doordachte werkplek, het overzicht rondom, de standaard aanwezige luxe, het hoge veiligheidsniveau met daarbij het bewezen lage brandstofverbruik waren voldoende redenen om wederom voor Scania te kiezen. Naast een luxe chauffeursstoel maken een standkachel en een koelkast deel uit van de cabine-uitrusting. LED-verlichting rondom zorgt voor beter zicht en verhoogt de veiligheid.

Drie trekkers worden ingezet voor opdrachtgever Dekker Zevenhuizen B.V.; leverancier van keukenbladen, spoelbakken, kranen en aanverwante producten voor de keuken en badkamer. Deze producten worden dagelijks door de gehele Benelux uitgeleverd. Vanaf 1 mei jl. zet Van Noort dagelijks 5 trekkers in voor het transport van deze producten. Deze voertuigen maken voor Van Noort begrippen veel kilometers; zo’n 85.000 per jaar. Omdat ze niet op de standplaats in Waddinxveen parkeren is er gekozen voor een extra brandstoftank, zodat er maximaal één keer in de week getankt hoeft te worden.

Grote flexibiliteit

De 4e trekker, een R450 met een luchtgeveerde vooras, wordt ingezet in het eigen werk. De flexibiliteit van deze trekker is groot; voor een schuifzuilentrailer met meeneemheftruck wordt de lage rijstand gebruikt. Wanneer hij wordt ingezet voor het transport van rijplaten in de bouw, dan kan de hoge rijstand gebruiken. In dat werk komt ook de 450 pk goed van pas. Aan de chauffeurszijde is bij deze trekker gekozen voor rvs opbergkisten.

Door: Nationale Transportgids

16 april '24 (16:45)

Ook openbaar vervoer drie grote steden staat zaterdag drie minuten stil

Stadsvervoerders RET (Rotterdam), GVB (Amsterdam) en HTM (Den Haag) zetten zaterdag ook voertuigen drie minuten stil naar aanleiding van de mishandeling van treinpersoneel afgelopen weekend, laat een woordvoerder van RET weten. Er wordt nog gekeken of zowel bussen, trams, als metro's stil worden gezet. "We zijn nog aan het kijken wat operationeel haalbaar is", aldus de woordvoerder.

16 april '24 (15:15)

Kabinet wil strengere regels voor onder andere scootmobielen

De regels rond scootmobielen en andere voertuigen voor mensen met een lichamelijke beperking moeten strenger, vindt het kabinet. Demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) schrijft dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer dat hij werkt aan een nieuw "kader voor gehandicaptenvoertuigen". Harbers overweegt de voertuigen op te splitsen in een snellere en een langzamere categorie.

16 april '24 (13:45)

Acht jaar gevangenisstraf voor doodrijden gezin in Rotterdam

De 30-jarige Suraj A. uit Den Haag is veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor het veroorzaken van het dodelijke ongeluk dat op tweede kerstdag 2022 in Rotterdam een gezin het leven kostte.

16 april '24 (12:16)

Ongeluk met vrachtwagen bij Den Oever: Afsluitdijk in beide richtingen dicht

De Afsluitdijk (A7) is dinsdag in beide richtingen dicht, meldt de ANWB rond het middaguur. De afsluiting is het gevolg van een aanrijding tussen een vrachtwagen en een auto in de buurt van de Stevinsluizen bij Den Oever, laat een woordvoerder van ANWB Verkeersinformatie weten. Daarbij is volgens hem iemand gewond geraakt.

16 april '24 ( 7:00)

KNMI waarschuwt: vanochtend nog zware windstoten in Zeeland en Zuid Holland

In het zuidwestelijk kustgebied komen in de eerste helft van dinsdagochtend zware windstoten voor. Het KNMI waarschuwt dat vooral fietsers, zowel geladen als lege vrachtwagens en auto's met caravan of aanhanger er last van kunnen hebben. De zware windstoten hebben een sterkte van 75 tot maximaal 90 kilometer per uur.

16 april '24 ( 6:00)

Vandaag uitspraak over verkeersongeval in Rotterdam dat gezin het leven kostte

De rechtbank in Rotterdam doet dinsdag uitspraak in de zaak tegen de 30-jarige Suraj A. uit Den Haag, die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval dat op tweede kerstdag 2022 in Rotterdam een gezin het leven kostte. Het Openbaar Ministerie acht het bewijs voor driemaal doodslag bewezen en eiste twaalf jaar cel. "De verdachte heeft zijn auto als wapen gebruikt", aldus de officier van justitie.

15 april '24 ( 6:00)

Verdachte dodelijk verkeersongeval Oud Gastel vandaag voor de rechter

De rechtbank in Breda behandelt maandag de strafzaak tegen de 28-jarige Omar E., die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval in het Noord-Brabantse Oud Gastel waarbij vier doden vielen.

12 april '24 ( 9:30)

Hoofdrijbaan dicht na botsing twee touringcars en auto op A10

Op de A10 in de richting van Utrecht zijn vrijdagochtend bij Amsterdam Overamstel twee touringcars en een auto op elkaar gebotst. De hoofdrijbaan is dicht, omdat er een traumahelikopter moet landen, meldt de ANWB. Omstreeks 09.15 uur zorgde dat voor zo'n tien minuten vertraging.

12 april '24 ( 8:59)

Verkeersproef in Amsterdam: snelle fietsers naar de rijbaan

In Amsterdam worden de fietspaden steeds drukker. Daarnaast is sprake van grotere snelheidsverschillen tussen voertuigen, vooral vanwege de komst van snellere elektrische fietsen. Hierdoor wordt het verkeer op de fietspaden onveiliger. De gemeente Amsterdam meldt dat zij start met een proef waarbij snelle fietsers naar de rijbaan mogen.

12 april '24 ( 7:00)

Nederlandse export daalt: ook minder transportmiddelen uitgevoerd

De Nederlandse goederenexport is in februari met 3,6 procent gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden vooral minder aardolieproducten, machines, transportmiddelen en voedings- en genotmiddelen uitgevoerd dan een jaar eerder.