Cornelissen Groep neemt 350ste Mercedes-Benz truck in gebruik

Bij de Cornelissen Groep in Nijmegen zijn onlangs twee wel heel bijzondere trucks afgeleverd; twee Actros 1842 trekkers, voorzien van alle veiligheids-, comfort- en duurzaamheidstechnologieën die Mercedes-Benz Trucks in huis heeft. Onder andere Sideguard Assist, de Multimedia Cockpit Interactive, MirrorCams en een 1,97 meter hoge BigSpace-cabine maken onderdeel uit van deze twee special editions. Dit meldt Mercedes-Benz Trucks.

Martin Knijnenburg, Manager Sales Mercedes-Benz Trucks Nederland legt uit: “De reden voor deze speciale levering is eigenlijk tweeledig. In de eerste plaats wilden we vieren dat we inmiddels onze 350ste truck aan Cornelissen Groep mochten afleveren. Cornelissen loopt net als wij voorop in de logistiek en zetten hun chauffeurs daarbij centraal. Dat zie je ook duidelijk terug in de specificaties van de vrachtwagens die ze bij ons bestellen, waarbij niet alleen TCO maar ook veiligheidssystemen en comfort voorop staan. Als wij innovaties op die gebieden hebben is Cornelissen altijd een van onze eerste partners die ze de weg op brengt.’

Maar er is ook nog een tweede reden waarom de special edition Actrossen bij Cornelissen werden afgeleverd. Ze vormen namelijk het centrale onderdeel van een bijzondere campagne waarmee het bedrijf nieuwe chauffeurs gaat werven.

Campagne ‘De Verbinding’

Mark van der Drift, CEO Cornelissen Groep: “Met de campagne ‘De Verbinding’ willen we laten zien hoe essentieel chauffeurs zijn voor het draaiend houden van de maatschappij. Zij zijn de mensen die elke dag levensmiddelen, medicijnen en noem maar op van de fabrikanten naar de mensen brengen. Aangezien wij groot zijn in die sectoren moeten we vaak in dichtbevolkte gebieden leveren, veiligheid is daarom key voor ons. Veiligheid voor mensen in de straat, maar zeker ook veiligheid voor onze chauffeurs. De nieuwe systemen van Mercedes-Benz spelen daar een belangrijke rol in.”
Een van deze systemen is Sideguard Assist, wat bewegende en stilstaande objecten aan de rechterzijde of in de dode hoek van de truck waarneemt. Bij gevaar wordt de chauffeur met zicht- en hoorbare signalen gewaarschuwd. Zo ondersteunt dit innovatieve veiligheidssysteem de chauffeur tijdens het afslaan of wisselen van rijstrook.

Training voor chauffeurs

Het is de bedoeling dat de special edition Actrossen, net als de andere Mercedes-Benz trucks van Cornelissen, vaste chauffeurs krijgen die de komende tijd getraind gaan worden om optimaal te kunnen werken met alle nieuwe mogelijkheden die de systemen te bieden hebben. Mercedes-Benz Trucks dealer Wensink zal hier ook een belangrijke rol inspelen.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Mercedes-Benz Trucks