Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Cornelissen Groep neemt 350ste Mercedes-Benz truck in gebruik

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Bij de Cornelissen Groep in Nijmegen zijn onlangs twee wel heel bijzondere trucks afgeleverd; twee Actros 1842 trekkers, voorzien van alle veiligheids-, comfort- en duurzaamheidstechnologieën die Mercedes-Benz Trucks in huis heeft. Onder andere Sideguard Assist, de Multimedia Cockpit Interactive, MirrorCams en een 1,97 meter hoge BigSpace-cabine maken onderdeel uit van deze twee special editions. Dit meldt Mercedes-Benz Trucks.

Martin Knijnenburg, Manager Sales Mercedes-Benz Trucks Nederland legt uit: “De reden voor deze speciale levering is eigenlijk tweeledig. In de eerste plaats wilden we vieren dat we inmiddels onze 350ste truck aan Cornelissen Groep mochten afleveren. Cornelissen loopt net als wij voorop in de logistiek en zetten hun chauffeurs daarbij centraal. Dat zie je ook duidelijk terug in de specificaties van de vrachtwagens die ze bij ons bestellen, waarbij niet alleen TCO maar ook veiligheidssystemen en comfort voorop staan. Als wij innovaties op die gebieden hebben is Cornelissen altijd een van onze eerste partners die ze de weg op brengt.’

Maar er is ook nog een tweede reden waarom de special edition Actrossen bij Cornelissen werden afgeleverd. Ze vormen namelijk het centrale onderdeel van een bijzondere campagne waarmee het bedrijf nieuwe chauffeurs gaat werven.

Campagne ‘De Verbinding’

Mark van der Drift, CEO Cornelissen Groep: “Met de campagne ‘De Verbinding’ willen we laten zien hoe essentieel chauffeurs zijn voor het draaiend houden van de maatschappij. Zij zijn de mensen die elke dag levensmiddelen, medicijnen en noem maar op van de fabrikanten naar de mensen brengen. Aangezien wij groot zijn in die sectoren moeten we vaak in dichtbevolkte gebieden leveren, veiligheid is daarom key voor ons. Veiligheid voor mensen in de straat, maar zeker ook veiligheid voor onze chauffeurs. De nieuwe systemen van Mercedes-Benz spelen daar een belangrijke rol in.”
Een van deze systemen is Sideguard Assist, wat bewegende en stilstaande objecten aan de rechterzijde of in de dode hoek van de truck waarneemt. Bij gevaar wordt de chauffeur met zicht- en hoorbare signalen gewaarschuwd. Zo ondersteunt dit innovatieve veiligheidssysteem de chauffeur tijdens het afslaan of wisselen van rijstrook.

Training voor chauffeurs

Het is de bedoeling dat de special edition Actrossen, net als de andere Mercedes-Benz trucks van Cornelissen, vaste chauffeurs krijgen die de komende tijd getraind gaan worden om optimaal te kunnen werken met alle nieuwe mogelijkheden die de systemen te bieden hebben. Mercedes-Benz Trucks dealer Wensink zal hier ook een belangrijke rol inspelen.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Mercedes-Benz Trucks

21 februari '24 (12:45)

Minstens twee slachtoffers in Lochem door gevallen brugdek

Het brugdek dat woensdagochtend werd getakeld in Lochem is op minstens twee slachtoffers gevallen. Dat meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. Voor zover bekend zijn er in totaal vier mensen gewond geraakt, van wie drie zwaargewond. De Arbeidsinspectie gaat naar Lochem om daar onderzoek te doen naar het ongeval met de in aanbouw zijnde brug.

21 februari '24 (11:30)

Na terreurdreiging weer groen reisadvies voor Parijs

Het reisadvies voor Parijs is aangepast van geel naar groen. Daarmee is de kleurcode voor heel Frankrijk nu weer groen, wat betekent dat er volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken geen bijzondere risico's zijn. De veiligheidsrisico's zijn volgens het departement vergelijkbaar met die in Nederland.

21 februari '24 (11:30)

Eerste bussen met asielzoekers van Ter Apel naar Biddinghuizen

De eerste bussen met asielzoekers zijn woensdagochtend rond 11.00 uur vanuit het aanmeldcentrum in Ter Apel vertrokken naar Biddinghuizen. Dat meldt een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Biddinghuizen vangt vanaf woensdag 240 extra asielzoekers op om het aanmeldcentrum te ontlasten.

21 februari '24 (11:23)

In Assen minste aantal rijbewijzen

Uit cijfers van het CBS blijkt dat inwoners van de gemeente De Wolden in Drenthe provinciebreed relatief gezien het meest beschikken over een rijbewijs. Dat meldt RTV Drenthe.

21 februari '24 ( 8:56)

Wegwerkzaamheden tussen Appingedam en Eemshaven

Rijkswaterstaat voert sinds maandagochtend grootschalig onderhoud uit aan de N33 in de provincie Groningen. De werkzaamheden vinden plaats tussen knooppunt Zuidbroek en de Eemshaven en duren tot medio maart. Dat meldt Rijkswaterstaat.

20 februari '24 (10:15)

Slachtoffer dodelijk verkeersongeluk in Barneveld is 83-jarige man

Het slachtoffer van het fatale ongeluk in Barneveld maandagavond is een 83-jarige man uit Voorthuizen. De politie heeft dinsdagochtend de familie van de man op de hoogte gebracht.

20 februari '24 ( 8:15)

Elektrische auto's winnen terrein in Europa

Autofabrikanten in Europa zijn het nieuwe jaar goed begonnen. Ze verkochten in januari ruim 12 procent meer personenauto's, meldt de Europese brancheorganisatie ACEA. Elektrische auto's wonnen marktaandeel, ondanks het verdwijnen van een subsidie voor stekkerauto's in Duitsland.

20 februari '24 ( 7:54)

Motorrijder zwaargewond na heftig ongeval op A16

Maandag 19 februari 2024 is circa 06.45 uur een motorrijder uit Rotterdam zwaargewond geraakt bij een aanrijding op de A16 bij knooppunt Galder richting België. Door een nog onbekende oorzaak kwamen de motor, een bestelbus en een vrachtwagen met elkaar in aanraking. Dat meldt Politie.nl.

20 februari '24 ( 7:39)

Onderzoek naar weggebruik in Noord-Holland

Rijkswaterstaat onderzoekt vanaf maandag 26 februari 2024 met behulp van kentekenregistratie het weggebruik in Noord-Holland. Doel is om zicht te krijgen op welke weggebruikers regelmatig in de regio rijden, zodat hun vervolgens een NS Altijd Voordeel-abonnement kan worden geboden en de mogelijkheid om deel te nemen aan een beloningsproject. Dat meldt Rijkswaterstaat.

20 februari '24 ( 7:15)

Bedrijven investeren minder in personenauto's en vliegtuigen

Bedrijven hebben in december 8,1 procent minder geïnvesteerd in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Vooral in gebouwen, vliegtuigen, personenauto's en machines werd minder geld gestoken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In november namen de bedrijfsinvesteringen met 4,8 procent af.