Dode en twee gewonden door auto-ongeval in Gilze

In het Brabantse Gilze is door een auto-ongeluk zaterdag een man 87-jarige man om het leven gekomen en zijn twee mensen gewond geraakt. Het gaat om de 87-jarige vrouw van de bestuurder en een 19-jarige man die in auto zat waarmee het voertuig in aanrijding kwam. Beide gewonden zijn naar het ziekenhuis gevbracht. Dit meldt de Politie. 

Het ongeluk gebeurde omstreeks 22.55 uur op de kruising van de Langenbergseweg en de Alphenseweg. Een verkeersongevallenanalist stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Het echtpaar uit Gilze reed kennelijk vanaf de Alphenseweg met hun auto de kruising met de Langenbergseweg (N260) op. Ze kwamen op de kruising in aanrijding met de auto, die over de Langenbergseweg reed, met daarin drie jongemannen uit Alphen.

Bestuurder kon aanrijding niet voorkomen

De 18-jarige automobilist uit Alphen verklaarde dat hij vanuit Gilze-Rijen in de richting van Alphen-Chaam reed en een aanrijding met de auto van het ouder echtpaar niet meer kon voorkomen en in de flank raakte. Zijn auto raakte aan de voorzijde zwaar beschadigd.

Door: Nationale Transportgids