Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

E-bikemerk doppio haalt geld op en gaat winkels openen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Elektrisch fietsenmerk doppio heeft geld opgehaald bij de Amsterdamse investeringsmaatschappij Airbridge Equity Partners. Met het geld wil het e-fietsmerk de onlinekanalen verder uitbreiden en winkels gaan openen in verschillende Nederlandse steden, waaronder Utrecht, Rotterdam en Maastricht.

Met de deal heeft de investeringsmaatschappij nu een "substantieel" minderheidsbelang in de elektrische fietsenmaker. Financiële details en de concrete omvang van het belang maakt het bedrijf niet bekend. Wel laat doppio-oprichter Peter Eiselin weten dat er veel gesprekken zijn gevoerd en er in de toekomst nog wordt gekeken naar samenwerkingen met andere partijen.

Volgens de investeringsmaatschappij is de markt voor e-bikes "enorm in ontwikkeling". Airbridge verwijst naar een onderzoek van marktonderzoeker Multiscope, dat begin dit jaar becijferde dat er dit jaar 1,2 miljoen e-bikes verkocht gaan worden in Nederland. Daarbij zal het merendeel een elektrische stadsfiets zijn. Mensen willen een e-bike vanwege het gemak, het milieu, het werk en de vrije tijd.

Geld ophalen bij consumenten

Doppio wil ook nog geld ophalen bij consumenten. Mensen kunnen vanaf 500 euro meedoen en verstrekken dan een lening voor vijf jaar, tegen een rente van 5 procent per jaar. Het ingelegde bedrag wordt over een periode van vijf jaar afgelost.

Het rendement wordt daarbij wel elk jaar minder, maar Eiselin zegt het "netjes en gezond" te vinden tussentijds al af te lossen. De particuliere investeerders krijgen in ruil voor hun lening ook nog bijvoorbeeld een speciale naamsvermelding bij het bedrijf of een fiets cadeau. In de toekomst wordt een nieuwe crowdfunding wellicht anders ingericht, zegt Eiselin.

Scooter en fiets ineen 

Doppio maakt fietsen die het midden houden tussen een scooter en een fiets en waar twee personen op kunnen zitten. Het bedrijf is in 2019 gestart door Eiselin. Airbridge Equity Partners, opgericht in 2017, investeert in bedrijven die gebruikmaken van technologie zoals kunstmatige intelligentie en blockchain, waaronder een marktplaats voor advertenties, een platform voor de verkoop van meubels en een digitaal pandjeshuis.

Door: ANP

22 oktober '24 (13:45)

Veertien gemeenten gaan door met invoering uitstootvrije zones

De veertien gemeenten die per 1 januari 2025 uitstootvrije zones willen invoeren, laten zich niet weerhouden door een meerderheid in de Tweede Kamer die uitstel wil. Ze geven aan dat ze doorgaan met de voorbereidingen voor zogeheten zero-emissiezones in hun stad, zeggen ze in een gezamenlijke verklaring. "We voelen ons daarin gesteund door alle reacties uit het bedrijfsleven."

22 oktober '24 (13:15)

Export elektrische auto's uit China naar EU piekt kort voor importheffing

China heeft de afgelopen maand meer dan 60.000 elektrische voertuigen naar de Europese Unie verscheept, een stijging van 61 procent ten opzichte van vorig jaar. Eind deze maand worden de extra importheffingen van kracht die de Europese Commissie op Chinese elektrische auto's wil toepassen.

22 oktober '24 ( 9:45)

Kamer wil vieze bedrijfswagen toch blijven toelaten in binnenstad

De Tweede Kamer wil dat vrachtauto's en bestelbusjes met uitlaatgassen voorlopig toch de binnenstad in mogen. Sommige gemeenten willen die vanaf 1 januari stap voor stap gaan weren, maar er tekent zich een Kamermeerderheid af die dat wil voorkomen.

22 oktober '24 ( 6:15)

Aanhoudende daling verkopen elektrische auto's in Europa

De verkoop van volledig elektrische auto's in Europa is in de eerste negen maanden van dit jaar met 5,8 procent gedaald, meldde de Europese autobrancheorganisatie ACEA. De totale autoverkopen namen in die periode wel toe, met 0,6 procent tot 8 miljoen stuks.

21 oktober '24 (19:15)

Londen erkent fout bij te hoge boetes Nederlandse transporteurs

Nederlandse vrachtwagenchauffeurs zijn een stap verder in hun poging om geld terug te krijgen voor te hoge boetes in Londen. De vervoersautoriteit van de Engelse hoofdstad heeft toegegeven dat uitgedeelde boetes voor het rijden in lage-emissiezones te hoog waren en wil de Nederlandse transporteurs tegemoetkomen. De vertegenwoordigende organisatie Transport in Nood wil daar echter niet zomaar genoegen mee nemen. De Engelse Hoge Raad moet uitkomst bieden.

21 oktober '24 ( 8:30)

Ebusco stapt naar de rechter om betaling 45 bussen

Ebusco stapt naar de rechter om de betaling van 45 bussen. Een niet nader genoemde klant van de Brabantse fabrikant van elektrische bussen wil de order annuleren, maar de bussen zijn al gemaakt en het grootste deel is klaar om geleverd te worden. Het geplaagde bedrijf uit Deurne kampt al langer met leveringsproblemen.

20 oktober '24 (14:15)

Nog twee dagen drukte in de spits bij knooppunt Ridderkerk

Rijkswaterstaat verwacht dat het nog twee dagen heel druk zal zijn bij het knooppunt Ridderkerk, vooral in de ochtend- en avondspits. Wie maandag of dinsdag daar moet zijn, kan beter thuiswerken, een andere manier van reizen gebruiken of buiten de spits rijden, zegt Rijkswaterstaat.

18 oktober '24 (13:15)

Banden alle politieauto's bureau IJsselstein lekgestoken

De banden van alle geparkeerde politieauto's bij een politiebureau in het Utrechtse IJsselstein zijn in de nacht van zondag op maandag lekgestoken. Daardoor kon de politie van IJsselstein twee uur lang niet met een auto naar spoedmeldingen. Agenten vanuit Nieuwegein moesten die meldingen overnemen. Dinsdag is een 33-jarige man uit Utrecht in zijn woning aangehouden als verdachte, meldt de politie.

18 oktober '24 ( 8:53)

Concessie Achterhoek en Rivierenland gegund aan Arriva

De komende jaren (maximaal zeventien jaar) mag Arriva in de Achterhoek en Rivierenland blijven rijden met treinen en bussen. Dinsdag 15 oktober 2024 maakte de provincie Gelderland bekend dat het ov-contract in dit concessiegebied, met een waarde van meer dan twee miljard euro, aan Arriva is gegund. Dat meldt Arriva.

18 oktober '24 ( 8:48)

Sint Maartensvlotbrug wekenlang dicht door werkzaamheden

De provincie Noord-Holland werkt van 31 oktober tot en met 22 november 2024 aan de Sint Maartensvlotbrug in de gemeente Schagen. Door deze werkzaamheden is de vlotbrug afgesloten voor al het verkeer. Het gemotoriseerd verkeer moet daardoor rekening houden met een omleiding en extra reistijd. Voor (brom)fietsers en voetgangers vaart er een pont. Daarover bericht de provincie Noord-Holland.