De Zwaluw Logistiek investeert in stille en zuinige DAF’s

Om passend en proactief in te spelen op de transport- en fijnmazige distributieactiviteiten in industriële en stedelijke woon-werk gebieden, investeert De Zwaluw Logistiek uit Oosterblokker bewust in zuinige en stille DAF vrachtwagens. Samen met Truckland Wognum is er gekozen voor DAF CF trucks met de schoonste Euro 6d dieseltechniek, een TraXon automatische transmissie en een door de truckfabrikant ontwikkeld geluid-reducerend Silent-pakket. Dit meldt Truckland.

Meest recent zijn ter vervanging van oudere Euro 5 modellen, twee nieuwe 4x2 DAF CF 410 trekkers bij de logistiek dienstverlener afgeleverd. Met een Space cab, TraXon versnellingsbak, carrosseriespoilers, fenders en zij-skirts, plus Silent-pakket in de rode huiskleur van De Zwaluw Logistiek. Daarmee komt het aantal DAF trucks, trekkers en bakwagens op achttien eenheden.

Chauffeurscursus

Truckland Wognum levert via een reparatie- en onderhoudscontract alle technische zorg. Aanvullend krijgen de bestuurders van deze nieuwe DAF’s een voor de Code 95 meetellende chauffeurscursus, die ze alle kneepjes van de hoogwaardige techniek bijbrengt. Hierdoor kunnen zij optimaal gebruik maken van de opties die deze trucks op het gebied van verbruik en geluid hebben. De DAF-motoren draaien tevens probleemloos op de duurzame HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) brandstof. Deze fossielvrije, hernieuwbare dieselbrandstof verlaagt tot bijna 90 procent op de CO2 uitstoot en heeft een positief effect op de uitstoot van zwavel, fijn- en stikstof.

Door: Nationale Transportgids