Müller Fresh Food Logistics plaatst order voor 79 MAN trucks

Familiebedrijf Müller Fresh Food Logistics uit Holten heeft een order geplaatst voor de levering van 75 MAN TGX trekkers en vier bakwagens. De trucks worden grotendeels in de loop van dit jaar geleverd en een aantal in het eerste kwartaal 2022. Onlangs werden de eerste trucks van de nieuwe generatie afgeleverd bij de vestiging in Lekkerkerk. Dit meldt MAN Trucks.

De vloot van Müller Fresh Food Logistics omvat in totaal 380 eigen trucks, waarvan een groot deel van het merk MAN is. Het bedrijf heeft vestigingen in Holten, Lekkerkerk, Roelofarendsveen, Nijkerk, Rotterdam en het Tsjechische Cheb. De trucks worden voor alle vestigingen geleverd door MAN Trucks dealer Roordink Bedrijfswagens in Barneveld. Directeur Anton Müller over zijn keuze voor MAN: “Wij zijn van huis uit klant bij Roordink en onze ervaringen zijn zodanig positief dat wij zaken met ze doen voor al onze vestigingen. Onderhoud en reparatie voeren we in principe zelf uit, maar daarbij worden we actief ondersteund door de lokale MAN dealers. Zo worden onze eigen monteurs bijvoorbeeld opgeleid voor deze nieuwe generatie trucks van MAN.”

Compleet uitgerust

Müller koos voor zowel het binnenlandse als het internationale werk voor het topmodel van MAN met de grootste cabine: de GX uitvoering. Compleet met twee bedden, bestuurdersstoel met lendensteun, schouderaanpassing en verwarming, een climatronic klimaatregeling, elektrisch glazen kanteldak, ruitenwissers met regensensor, automatische rijlichtschakeling met lichtsensor en grootlichtassistent, volledige LED verlichting, digitaal dashboard met SmartSelect infotainmentbediening, elektronische parkeerrem en een grote koelkast, zijn het opvallend compleet uitgeruste trucks voor een grote vloot. Verder zijn de trucks uitgerust met de standaard veiligheidsvoorzieningen die MAN aanbiedt.

De trucks zijn verder voorzien van de nieuwste generatie van de D26 krachtbron met Euro 6 D 470 pk met cruise control ACC stop-and-go, Idle Speed Driving en EfficientRoll. De bediening van de TipMatic wordt bij deze nieuwe generatie comfortabel gedaan met de stuurkolomschakelaar.

Aflevercursus

Bij de aflevering van de trucks worden de chauffeurs uitvoerig geïnstrueerd over de nieuwe MAN trucks met al hun geavanceerde systemen. In kleine sessies worden de chauffeurs, uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen, bijgepraat over de trucks en alle noviteiten.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: MAN Trucks

Lees ook: Van der Linden rust nieuwe Scania uit met zonnepanelen