Heinenoordtunnel (A29) op 9 en 10 juni dicht door werkzaamheden

De Heinenoordtunnel (A29) is in verband met regulier onderhoud twee nachten dicht. De tunnelbuizen worden om en om afgesloten voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Gecombineerd met deze werkzaamheden worden er ook onderzoeken uitgevoerd voor de renovatie van de tunnel in 2023 en 2024. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en extra reistijd. Dit meldt Rijkswaterstaat.

De tunnelbuis richting Rotterdam is van woensdag 9 juni op donderdag 10 juni tussen 23.59 en 05.00 uur gestremd. De tunnelbuis richting Bergen op Zoom is van donderdag 10 juni op vrijdag 11 juni  tussen 23.59 tot 05.00 uur gestremd.

Omleidingen

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de snelweg A15, A16/A17 en verkeer van/naar de Hoeksche Waard over de N217. Voor het verkeer op de geldende omleiding (dus alleen voor het verkeer in de rijrichting van de tunnelbuis die afgesloten is) geldt dat zolang de Heinenoordtunnel is afgesloten, de Kiltunnel tolvrij is.
Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. Het langzaam verkeer ((brom)fietsers, voetgangers en landbouwverkeer) ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden.

Combineren van werkzaamheden

Rijkswaterstaat doet tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel tegelijkertijd onderzoek  ter voorbereiding van de renovatie van de Heinenoordtunnel die gepland staat in 2023 en 2024. Door werkzaamheden te combineren beperkt Rijkswaterstaat zoveel mogelijk de verkeershinder voor de weggebruiker. 

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Rijkswaterstaat