TLN dringt bij politiek aan op meer laadinfra voor elektrische vrachtwagens

Transport en Logistiek Nederland (TLN) heeft bij verschillende politieke partijen zorgen geuit over het tekort aan laadinfrastructuur voor elektrische vrachtwagens. In gesprek met Tweede Kamerleden benadrukte de brancheorganisatie dat het gebrek aan voldoende laadpalen geen struikelblok mag zijn voor ondernemers die willen verduurzamen. Dit meldt TLN. 

 

TLN wees er in een brief aan informateur Mariëtte Hamer eerder op dat tijdige en forse investeringen in laadinfrastructuur nodig zijn, om vanaf 2025 zeker 30 steden emissievrij te bevoorraden. “Een transportondernemer moet zijn materieel optimaal en efficiënt in kunnen zetten. En dat is bij elektrische vrachtwagens gewoon nog niet het geval”, zegt Rob Aarse, Beleidsadviseur Duurzaamheid bij TLN. “Al heb je honderd elektrische vrachtwagens, je hebt er helemaal niets aan als je ze nergens op kan laden.”

Pas investeren als laadstructuur in orde is

“Voor transportondernemers is de beschikbaarheid van voldoende laadinfrastructuur cruciaal”, onderstreept Aarse. “Vervoerders kunnen pas investeren in elektrische vrachtwagens op het moment dat zij de zekerheid hebben dat ze die in de toekomst probleemloos op kunnen laden. In gesprek met verschillende Kamerleden benadrukken wij steeds dat het gebrek aan laadinfra of voldoende stroom geen obstakel mag zijn voor ondernemers die willen verduurzamen. Maar dat is het nu nog wel.”

Door: Nationale Transportgids