Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Van der Linden rust nieuwe Scania uit met zonnepanelen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Transportbedrijf Van der Linden uit Hillegom heeft onlangs een bijzondere Scania G370 6x2 bakwagen met aanhanger in gebruik genomen. Op het dak van de truck zijn zonnepanelen aangebracht die stroom gaan leveren om het elektrische systeem te ondersteunen. Deze stroom hoeft niet meer door de dynamo gegenereerd te worden waardoor de motor minder hard hoeft te werken. Dat scheelt zo’n 5-7 procent brandstof en dus ook CO2-uitstoot. Dit meldt Scania.

Van der Linden is een middelgrote logistiek dienstverlener die rijdt voor klanten zoals Twinpack en Vegro. Op het terrein staat dan ook veel getrokken materiaal, met de reclame van die klanten op de zijkant. “Onze trucks en onze chauffeurs zijn het visitekaartje voor deze bedrijven. Sinds kort staan er heel bescheiden naast onze bedrijfsnaam, ook onze contactgegevens op de trucks; er zijn nu eenmaal meer vervoerders die Van der Linden heten! Maar wij staan altijd in dienst van onze klant en rijden met hun reclame. Wij nemen bijv. ook de hele planning voor onze rekening om onze klanten te ontzorgen.” Sinds het aantreden van Frans Zoetmulder in 2019 is het bedrijf gegroeid van 20 naar 33 voertuigen.

SolarOnTop

IM Efficiency uit Helmond heeft met SolarOnTop de techniek van de zonnepanelen ontwikkeld. DGA Frans Zoetmulder van Van der Linden licht toe: “Ik kwam via via op het pad van IM Efficiency en heb gewoon de telefoon gepakt. Een belangrijke voorwaarde voor mij was dat het systeem probleemloos geïntegreerd kon worden in de architectuur van de Scania. Ik wil geen tegengestelde meningen wanneer het onverhoopt mis gaat. Daarom heb ik de Scania dealer gevraagd om mij dit bevestigen en die heeft tot in Zweden hiervoor toestemming gekregen. Kijk, dat is een partnership waarmee we verder kunnen innoveren. Door te denken in oplossingen! Ik profiteer nu van deze inspanningen, maar ik denk dat ook IM Efficiency een grote stap kan zetten nu ze met SolarOnTop directe contacten én een goedgekeurd product hebben bij een grote OEM.”

Voetafdruk verkleinen

Met de zonnepalen zet Van der Linden een grote stap in de verduurzaming. En de verduurzaming is altijd het primaire uitgangspunt en als het aan directeur Zoetmulder ligt. “Ik ben voortdurend op zoek naar mogelijkheden om onze carbon voetafdruk te verkleinen en een signaal voor vergroening af te geven. Uiteraard wel met een gezonde business case, want we hebben natuurlijk wel een bedrijf te runnen.”

Door: Nationale Transportgids

 

12 april '24 ( 9:30)

Hoofdrijbaan dicht na botsing twee touringcars en auto op A10

Op de A10 in de richting van Utrecht zijn vrijdagochtend bij Amsterdam Overamstel twee touringcars en een auto op elkaar gebotst. De hoofdrijbaan is dicht, omdat er een traumahelikopter moet landen, meldt de ANWB. Omstreeks 09.15 uur zorgde dat voor zo'n tien minuten vertraging.

12 april '24 ( 8:59)

Verkeersproef in Amsterdam: snelle fietsers naar de rijbaan

In Amsterdam worden de fietspaden steeds drukker. Daarnaast is sprake van grotere snelheidsverschillen tussen voertuigen, vooral vanwege de komst van snellere elektrische fietsen. Hierdoor wordt het verkeer op de fietspaden onveiliger. De gemeente Amsterdam meldt dat zij start met een proef waarbij snelle fietsers naar de rijbaan mogen.

12 april '24 ( 7:00)

Nederlandse export daalt: ook minder transportmiddelen uitgevoerd

De Nederlandse goederenexport is in februari met 3,6 procent gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden vooral minder aardolieproducten, machines, transportmiddelen en voedings- en genotmiddelen uitgevoerd dan een jaar eerder.

11 april '24 (16:00)

Na doorstart verkoopt VanMoof weer fietsen

De Nederlandse fabrikant van elektrische fietsen VanMoof verkoopt weer fietsen via zijn eigen website. Klanten kunnen kiezen uit de modellen S5 en A5, de nieuwste generatie fietsen van het bedrijf. Topman Eliott Wertheimer spreekt van "een enorme mijlpaal". VanMoof ging vorig jaar failliet, maar kon uiteindelijk een doorstart maken dankzij een overname door LaVoie, een e-stepfabrikant die valt onder het Britse McLaren.

11 april '24 (13:30)

Vragen over psyche vrachtwagenchauffeur die motoragent doodreed

Er wordt opnieuw gekeken naar de toerekeningsvatbaarheid van de vrachtwagenchauffeur die in 2021 een motoragent doodreed op de Waalhaven in Rotterdam. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag donderdag besloten.

11 april '24 (13:00)

Mercedes roept wereldwijd 341.000 auto's terug vanwege brandgevaar

Het Duitse automerk Mercedes-Benz roept wereldwijd ongeveer 341.000 auto's terug naar de garage om mogelijk brandgevaar. Het gaat om de GLE- en GLS-modellen uit de bouwjaren 2017 tot en met 2023, maakte de Duitse toezichthouder voor transport Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) bekend.

11 april '24 ( 6:00)

VDL en Schmitz Cargobull nemen bussenfabriek Van Hool over

De Nederlandse bussenbouwer VDL en de Duitse trailerfabrikant Schmitz Cargobull nemen samen de failliete Belgische bussenfabriek Van Hool definitief over. De curatoren van het Belgische bedrijf hebben een principeakkoord gesloten met beide partijen, meldt een woordvoerder van Van Hool woensdagavond.

10 april '24 (20:15)

Nederlandse claimzaak over sjoemeldiesels kan verder

Stichting Car Claim mag van de rechter namens alle Nederlandse gedupeerde automobilisten collectief procederen tegen autofabrikanten Renault en Dacia, hun moederbedrijf, de Nederlandse importeur en de officiële Nederlandse dealers. Dat meldt de claimorganisatie, die zegt dat de enkele jaren terug gestarte zaak over vermeende sjoemeldiesels van Renault daardoor verder kan gaan.

10 april '24 (12:00)

Landelijke inzet rollerbank voor controle e-bikes duurt langer

De nieuwe rollerbanken die kunnen bepalen of elektrische fietsen, speedpedelecs en fatbikes harder gaan dan toegestaan zijn nog niet overal in gebruik. De politie liet eerder weten dat de 247 testapparaten naar verwachting in april in gebruik zouden zijn door het hele land, maar dit lijkt nu eerder mei of juni te worden.

10 april '24 (11:30)

Vergunning noordelijk busbedrijf na ruim 50 overtredingen tijdelijk geschorst

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft de vergunning van een busbedrijf in het noorden van het land tijdelijk geschorst. Daardoor mag de onderneming, waarvan de naam niet is bekendgemaakt, de komende zes maanden geen personen vervoeren. De ILT kwam tot het besluit na onderzoek, dat volgde op het constateren van ruim vijftig overtredingen door het bedrijf in één dag tijd.