Verbrede A1 Rijssen-Azelo richting Enschede open voor verkeer

Rijkswaterstaat heeft vanmorgen de verbrede A1 tussen Rijssen en Azelo in de richting van Enschede geopend. Hiermee is over een lengte van tien kilometer een extra rijstrook beschikbaar voor het verkeer. Dit meldt Rijkswaterstaat.

De extra rijstrook maakt onderdeel uit van de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Azelo. Volgens Rijkswaterstaat wordt met de nieuwe weg de doorstroming op de A1 en de bereikbaarheid verbeterd en de economische ontwikkeling in de regio gestimuleerd.

Meer ruimte voor bedrijven en bewoners

“Vandaag is de laatste 10 kilometer wegverbreding van de A1 tussen Twello en Azelo, in de richting Enschede, open voor het verkeer”, zegt Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). “Een bijzonder moment voor de regio: bedrijven én bewoners krijgen letterlijk meer ruimte. Met minder files en een verkeersveiligere snelweg als gevolg, daar is het om te doen.”

Afgerond werk

Het werk werd gestart in april 2019. De extra rijstrook op de eerste 32 km tussen Twello en Rijssen is opengesteld voor het verkeer op 24 september 2020. En nu, eind mei 2021, is ook de extra rijstrook op de laatste 10 km tussen Rijssen en Azelo beschikbaar voor het verkeer.

Voor het verkeer in de richting Apeldoorn duurt het nog een week totdat ook daarvoor de extra rijstrook op het gedeelte Rijssen-Azelo beschikbaar is. Deze zal op maandagochtend 7 juni  opengaan voor het verkeer. Daarmee is de uitbreiding van de A1 tussen Twello en Azelo een feit.

Door: Nationale Transportgids