Tram en auto botsen in Nieuwegein, vier personen gewond geraakt

Door een botsing tussen een auto en een tram in Nieuwegein op de Roerdomplaan zijn zes mensen gewond geraakt. Vier zijn met lichte verwondingen naar een ziekenhuis, twee mensen zijn met lichte verwondingen naar de huisarts, meldt de politie. De tram is door de aanrijding naast het spoor gekomen. Op foto’s is te zien dat een deel van de voorkant van de ontspoorde tram op het perron van de halte Doorslag ligt.

Waardoor het ongeval plaatsvond, is nog onduidelijk. De politie onderzoekt de toedracht.Vervoerbedrijf U-OV meldt dat er op dit moment geen tramverkeer mogelijk is op de lijnen 60 en 61. Het is nog onduidelijk hoe lang dit zal duren.

Derde ontsporing in korte tijd

Het is de derde keer in korte tijd dat een tram in de regio (gedeeltelijk) ontspoort door een aanrijding. In april botste op de Koekoekslaan in Nieuwegein een automobilist met een tram. De automobilist belandde in het ziekenhuis. En in maart ontspoorde een tram op de Uithoflijn, vlak bij het stadion van FC Utrecht, na een aanrijding met een voertuig. Daarbij raakte niemand gewond.

Door: ANP