Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Velsertunnel (A22) komend weekend dicht, extra reistijd door omleidingen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
De Velsertunnel is van vrijdag 28 mei tot maandag 31 mei afgesloten voor verkeer. Rijkswaterstaat voert onderhoud uit in en om de tunnel. Weggebruikers worden ter plaatse omgeleid en moeten rekening houden met extra reistijd. Dit meldt Rijkswaterstaat. 

Begin mei was de Velsertunnel ook al dicht wegens onderhoud. De werkzaamheden die in deze weekenden niet konden worden afgerond, vinden nu plaats in het weekend van vrijdag 28 mei tot maandag 31 mei.

Om de tunnel in goede conditie te houden vindt er onderhoud plaats aan onder andere de verkeerssignalering, de verlichting, het camerasysteem en het asfalt. Dit betekent dat de Velsertunnel in beide richtingen van vrijdag 21.00 uur tot maandag 05.00 uur voor het verkeer volledig wordt afgesloten. Verkeer dat gebruik wil maken van de Velsertunnel (A22) wordt gedurende het weekend omgeleid via de Wijkertunnel (A9).

Omleidingsroutes

Verkeer aan de noordkant van de Velsertunnel wordt geadviseerd om via de A22 naar knooppunt Beverwijk te reizen en via de Wijkertunnel (A9) naar het zuiden te gaan. Verkeer op de N197 en N246 kan het beste via oprit 8 Bazaar de A9 op gaan. De extra reistijd kan oplopen tot 12 minuten.

Van vrijdag 21.00 uur tot zaterdag 06.00 uur is oprit 1 IJmuiden richting Haarlem op de A22 dicht. Verkeer aan de zuidkant van de Velsertunnel wordt geadviseerd om via de N208 en N200 richting de A9 te reizen en vanaf knooppunt Rottepolderplein gebruik te maken van de Wijkertunnel (A9). Vanaf zaterdag 06.00 uur kan het verkeer via de A22 en A9 naar knooppunt Rottepolderplein reizen, daar keren en via de Wijkertunnel (A9) naar het noorden gaan.

Rijkswaterstaat: mijdt veerpont en sluizenroute

Verkeer uit de regio Haarlem wordt geadviseerd via de N208 en N200 richting de A9 te reizen en vanaf knooppunt Rottepolderplein gebruik te maken van de Wijkertunnel (A9). De extra reistijd kan oplopen tot 13 minuten.

Weggebruikers wordt geadviseerd gebruik te maken van de omleidingsroutes en niet van de veerpont over het Noordzeekanaal, aangezien deze niet geschikt is voor grote verkeersstromen. Ook de sluizenroute is voor autoverkeer niet beschikbaar.

Onderhoud aan tunnels

Rijkswaterstaat beheert in totaal 19 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Velsertunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties van het tunnelsysteem en onderhoudswerkzaamheden plaats. Deze geven tjdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: de tunnels in Nederland behoren tot de veiligste van Europa, zo laat Rijkswaterstaat weten.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Rijkswaterstaat

23 februari '24 ( 9:15)

Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

23 februari '24 ( 7:21)

Bijeenkomsten over werkzaamheden aan brug over Noordhollandsch Kanaal

Rijkswaterstaat werkt vanaf april tot september 2024 aan de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Tijdens enkele inloopbijeenkomsten zal zij bewoners en ondernemers informeren over dit project. Dat meldt Rijkswaterstaat.

23 februari '24 ( 7:15)

Vijf vervoerders maken kans op Utrechtse ov-concessies

Vijf vervoerders maken kans om de concessie Utrecht Binnen of Utrecht Buiten te winnen. Woensdag 21 februari 2024 dienden Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev hun inschrijvingen voor de aanbesteding van de twee concessies in. De concessies gaan in december 2025 in en duren tot en met 2035. Daarover bericht de provincie Utrecht.

22 februari '24 (18:15)

Vanavond in het hele land code oranje

Ook voor Limburg geldt vanaf 19.00 uur code oranje om zware wind door storm Louis. In het hele land waarschuwt het KNMI voor zeer zware windstoten. De storm komt rond 19.00 uur over Zeeland het land binnen en gaat daarna in de richting van het noordoosten. Rond 01.00 of 02.00 uur verlaat de storm het land vanuit Groningen.

22 februari '24 (12:30)

Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

22 februari '24 (11:30)

Slimme rijhulpsystemen verminderen kans op verkeersongevallen

Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

22 februari '24 ( 9:30)

Mercedes heeft last van dalende vraag naar elektrische auto's

Het Duitse automerk Mercedes-Benz waarschuwt dat de winst dit jaar gedrukt wordt door een dalende vraag naar elektrische auto's. Ook heeft het concern last van een afkoelende economie.

22 februari '24 ( 9:00)

Code geel: storm Louis op komst

Nederland krijgt aan het eind van de dag te maken met een storm: Louis. Volgens Weeronline is er vanaf de late middag in het westen al sprake van harde wind, stevige buien en zware windstoten. Halverwege de avond moet het hele land rekening houden met zware windstoten van ruim 80 kilometer per uur.

22 februari '24 ( 6:00)

Ook Tesla-concurrent Rivian schrapt banen

Maker van elektrische auto's Rivian schrapt opnieuw honderden banen, terwijl de rivaal van onder meer Tesla worstelt met een stagnerende vraag en economische turbulentie. Daarmee snijdt er opnieuw een grote speler op de markt voor elektrische auto's in zijn personeelsbestand. Onlangs maakte Polestar ook al bekend afscheid te nemen van 15 procent van zijn personeel, waardoor 450 mensen moesten vertrekken.

21 februari '24 (20:15)

Sjoemelsoftware ontdekt in diesel-SUV's van BMW

De Duitse verkeersautoriteit heeft illegale sjoemelsoftware ontdekt in sommige diesel-SUV's van BMW. De autofabrikant zelf zegt dat de betrokken auto's voor 2014 zijn gemaakt.