Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hyundai gaat vrachtwagens op waterstof naar Europa verschepen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 2 min
location_on [xx]km
De Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai Motor wil een nieuwe serie vrachtwagens die op waterstof rijden naar Europa verschepen. Een nieuwe klasse van de Xcient Hyundai-truck zal naar verwachting in het vierde kwartaal in Europa aankomen, zegt Mark Freymueller, directeur van Hyundai Hydrogen Mobility. Vrachtwagens op waterstof zijn volgens de voorstanders beter voor gebruik op lange afstanden vanwege de grotere actieradius dan elektrische varianten.

Hyundai Hydrogen Mobility (HHM), een joint venture tussen Hyundai en het Zwitserse waterstofbedrijf H2 Energy, verhuurde eerder al vrachtwagens op waterstof voor de Zwitserse markt. Het bedrijf is van plan om volgend jaar ook diensten te leveren aan andere Europese landen. Daarbij zijn Duitsland en Nederland naar verwachting als eerste aan de beurt. Ook is er interesse voor Oostenrijk, Noorwegen, Frankrijk, Italië, Spanje en Denemarken.

10 procent waterstof in 2030

Een studie van adviesbureau Berylls Strategy Advisors schat dat in 2030 25 procent van de nieuwe truckverkopen in Europa elektrisch zal zijn en 10 procent op waterstof. Maar de verhouding zou volgens het bureau kunnen veranderen als groene waterstof wordt opgeschaald.

Adviesbureau McKinsey verwacht dat waterstof voor brandstofcelvoertuigen op zijn vroegst in 2028 kostendekkend zullen zijn ten opzichte van diesel. Daarbij merkt het adviesbureau op dat autofabrikanten hun plannen op waterstofgebied doorzetten, maar veelal in een verschillend tempo.

Door: ANP

23 februari '24 ( 9:15)

Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

23 februari '24 ( 7:21)

Bijeenkomsten over werkzaamheden aan brug over Noordhollandsch Kanaal

Rijkswaterstaat werkt vanaf april tot september 2024 aan de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Tijdens enkele inloopbijeenkomsten zal zij bewoners en ondernemers informeren over dit project. Dat meldt Rijkswaterstaat.

23 februari '24 ( 7:15)

Vijf vervoerders maken kans op Utrechtse ov-concessies

Vijf vervoerders maken kans om de concessie Utrecht Binnen of Utrecht Buiten te winnen. Woensdag 21 februari 2024 dienden Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev hun inschrijvingen voor de aanbesteding van de twee concessies in. De concessies gaan in december 2025 in en duren tot en met 2035. Daarover bericht de provincie Utrecht.

22 februari '24 (18:15)

Vanavond in het hele land code oranje

Ook voor Limburg geldt vanaf 19.00 uur code oranje om zware wind door storm Louis. In het hele land waarschuwt het KNMI voor zeer zware windstoten. De storm komt rond 19.00 uur over Zeeland het land binnen en gaat daarna in de richting van het noordoosten. Rond 01.00 of 02.00 uur verlaat de storm het land vanuit Groningen.

22 februari '24 (12:30)

Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

22 februari '24 (11:30)

Slimme rijhulpsystemen verminderen kans op verkeersongevallen

Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

22 februari '24 ( 9:30)

Mercedes heeft last van dalende vraag naar elektrische auto's

Het Duitse automerk Mercedes-Benz waarschuwt dat de winst dit jaar gedrukt wordt door een dalende vraag naar elektrische auto's. Ook heeft het concern last van een afkoelende economie.

22 februari '24 ( 9:00)

Code geel: storm Louis op komst

Nederland krijgt aan het eind van de dag te maken met een storm: Louis. Volgens Weeronline is er vanaf de late middag in het westen al sprake van harde wind, stevige buien en zware windstoten. Halverwege de avond moet het hele land rekening houden met zware windstoten van ruim 80 kilometer per uur.

22 februari '24 ( 6:00)

Ook Tesla-concurrent Rivian schrapt banen

Maker van elektrische auto's Rivian schrapt opnieuw honderden banen, terwijl de rivaal van onder meer Tesla worstelt met een stagnerende vraag en economische turbulentie. Daarmee snijdt er opnieuw een grote speler op de markt voor elektrische auto's in zijn personeelsbestand. Onlangs maakte Polestar ook al bekend afscheid te nemen van 15 procent van zijn personeel, waardoor 450 mensen moesten vertrekken.

21 februari '24 (20:15)

Sjoemelsoftware ontdekt in diesel-SUV's van BMW

De Duitse verkeersautoriteit heeft illegale sjoemelsoftware ontdekt in sommige diesel-SUV's van BMW. De autofabrikant zelf zegt dat de betrokken auto's voor 2014 zijn gemaakt.