Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Overval waardetransport Karin Bloemen niet ontgaan: 'kogelgaten bij mij in huis'

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Karin Bloemen kreeg woensdag de schrik van haar leven. In haar straat in Broek in Waterland vond een hevige confrontatie plaats tussen de politie en de verdachten van een gewapende overval op een waardetransport. "De kogelgaten zitten bij mij in het huis", vertelde Bloemen donderdag in Op1.

"Ik stond met mijn kleinkind op de arm bij het raam te kijken en de politie riep: zakken!" Een van de vluchtauto's reed de tuin in bij Bloemens buren. "Gelukkig niet bij ons, ze hadden ook bij ons de oprit op kunnen gaan, maar ze zijn een huis verder gereden. Het was echt hysterisch. Ik heb iemand doodgeschoten zien worden."

Volgens Bloemen hebben haar buren "doodsangsten uitgestaan". Ook bij de zangeres zelf is de achtervolging waarbij de verdachten met automatische vuurwapens schoten en tientallen politiemensen betrokken waren niet in de koude kleren gaan zitten. "Ik kon niet slapen en had de zenuwen de hele dag. Iedereen is helemaal gespannen", vertelde ze over haar buurtgenoten.

Heel veel geschoten

"Ik dank God op mijn blote knieën dat we er nog zijn", zei Bloemen. Ze wil iedereen op het hart drukken niet "zo stom" te zijn als ze zelf was. "Als mensen ooit geschiet horen, ga dan alsjeblieft weg bij je raam. Ik deed het niet. Ik stond als een kip naar het onweer te kijken en te bedenken: hoe kan dit nou? Dat is zo stom. Het waren echt zware wapens en er werd echt heel veel geschoten. De politie zei ook: dit hebben we nog nooit zo heftig meegemaakt."

De schietpartij volgde woensdag na een overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord. De politie achtervolgde een aantal verdachten naar Broek in Waterland, waar vier aanhoudingen zijn verricht. Een vijfde verdachte stierf ter plekke, hoe die om het leven is gekomen is nog niet bekend. Een aantal verdachten is nog voortvluchtig.

Door: ANP

23 februari '24 ( 9:15)

Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

23 februari '24 ( 7:21)

Bijeenkomsten over werkzaamheden aan brug over Noordhollandsch Kanaal

Rijkswaterstaat werkt vanaf april tot september 2024 aan de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Tijdens enkele inloopbijeenkomsten zal zij bewoners en ondernemers informeren over dit project. Dat meldt Rijkswaterstaat.

23 februari '24 ( 7:15)

Vijf vervoerders maken kans op Utrechtse ov-concessies

Vijf vervoerders maken kans om de concessie Utrecht Binnen of Utrecht Buiten te winnen. Woensdag 21 februari 2024 dienden Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev hun inschrijvingen voor de aanbesteding van de twee concessies in. De concessies gaan in december 2025 in en duren tot en met 2035. Daarover bericht de provincie Utrecht.

22 februari '24 (18:15)

Vanavond in het hele land code oranje

Ook voor Limburg geldt vanaf 19.00 uur code oranje om zware wind door storm Louis. In het hele land waarschuwt het KNMI voor zeer zware windstoten. De storm komt rond 19.00 uur over Zeeland het land binnen en gaat daarna in de richting van het noordoosten. Rond 01.00 of 02.00 uur verlaat de storm het land vanuit Groningen.

22 februari '24 (12:30)

Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

22 februari '24 (11:30)

Slimme rijhulpsystemen verminderen kans op verkeersongevallen

Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

22 februari '24 ( 9:30)

Mercedes heeft last van dalende vraag naar elektrische auto's

Het Duitse automerk Mercedes-Benz waarschuwt dat de winst dit jaar gedrukt wordt door een dalende vraag naar elektrische auto's. Ook heeft het concern last van een afkoelende economie.

22 februari '24 ( 9:00)

Code geel: storm Louis op komst

Nederland krijgt aan het eind van de dag te maken met een storm: Louis. Volgens Weeronline is er vanaf de late middag in het westen al sprake van harde wind, stevige buien en zware windstoten. Halverwege de avond moet het hele land rekening houden met zware windstoten van ruim 80 kilometer per uur.

22 februari '24 ( 6:00)

Ook Tesla-concurrent Rivian schrapt banen

Maker van elektrische auto's Rivian schrapt opnieuw honderden banen, terwijl de rivaal van onder meer Tesla worstelt met een stagnerende vraag en economische turbulentie. Daarmee snijdt er opnieuw een grote speler op de markt voor elektrische auto's in zijn personeelsbestand. Onlangs maakte Polestar ook al bekend afscheid te nemen van 15 procent van zijn personeel, waardoor 450 mensen moesten vertrekken.

21 februari '24 (20:15)

Sjoemelsoftware ontdekt in diesel-SUV's van BMW

De Duitse verkeersautoriteit heeft illegale sjoemelsoftware ontdekt in sommige diesel-SUV's van BMW. De autofabrikant zelf zegt dat de betrokken auto's voor 2014 zijn gemaakt.