Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eerste keurmeester APK 3 voor landbouwvoertuigen ontvangt diploma

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Silvan Leenaerts mag zich de eerste keurmeester APK 3 van Nederland noemen. De 43-jarige ondernemer uit Zundert doorliep met succes het examen en ontving dinsdag 11 mei 2021 naast zijn diploma een oorkonde en cadeaus, uitgereikt door IBKI en de RDW. Dit meldt de RDW.

APK 3 is de periodieke keuring van land- en bosbouwtrekkers op wielen die sneller gaan dan 40 km/u. Deze is per 1 mei 2021 van start gegaan. De RDW ziet er op toe, net als bij APK 1 (vrachtwagens en aanhangwagens) en APK 2 (personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s) dat de keuringen volgens de regels worden uitgevoerd. Silvan is eigenaar en directeur van De Bruijn Mechanisatiebedrijf. Een bedrijf met tien mensen in dienst die druk zijn met verkoop, onderhoud en reparatie van trekkers, andere landbouwvoertuigen en heftrucks en straks met APK 3 keuringen.

Richtlijnen

Leenaerts diploma, oorkonde en bijbehorende bloemen werden overhandigd door Willem Rijnberg, manager Toezicht van de RDW en Anton van der Heijden, relatiemanager van de RDW. Ook aanwezig bij de kleinschalige bijeenkomst was André Vreman namens IBKI. Dat is de organisatie die de examens voor keurmeester APK 3 begeleidt en afneemt. IBKI is ook verantwoordelijk voor de examens voor keurmeester APK 1 en APK 2.

Veiliger verkeer

Willem Rijnberg feliciteerde namens de RDW de nieuwe APK 3-keurmeester en sprak zijn tevredenheid uit over de start van de APK 3 begin deze maand. "Ik ben opgewekt dat zowel de branche, als wij als toezichthouder klaar zijn om ook deze voertuigen aan een periodieke keuring te onderwerpen. Net als APK 1 en APK 2 gaat ook APK 3 het verkeer weer iets veiliger maken. Juist omdat het nu echt gaat beginnen, is het belangrijk om samen op te trekken en elkaar waar mogelijk te helpen om de APK 3, net als APK 1 en 2, een geoliede machine te laten worden."

Door: Nationale Transportgids
Beeld: RWD -  v.l.n.r.: Anton van der Heijden (RDW), Willem Rijnberg (RDW), Silvan Leenaerts en André Vreman (IBKI).

23 februari '24 ( 9:15)

Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

23 februari '24 ( 7:21)

Bijeenkomsten over werkzaamheden aan brug over Noordhollandsch Kanaal

Rijkswaterstaat werkt vanaf april tot september 2024 aan de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Tijdens enkele inloopbijeenkomsten zal zij bewoners en ondernemers informeren over dit project. Dat meldt Rijkswaterstaat.

23 februari '24 ( 7:15)

Vijf vervoerders maken kans op Utrechtse ov-concessies

Vijf vervoerders maken kans om de concessie Utrecht Binnen of Utrecht Buiten te winnen. Woensdag 21 februari 2024 dienden Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev hun inschrijvingen voor de aanbesteding van de twee concessies in. De concessies gaan in december 2025 in en duren tot en met 2035. Daarover bericht de provincie Utrecht.

22 februari '24 (18:15)

Vanavond in het hele land code oranje

Ook voor Limburg geldt vanaf 19.00 uur code oranje om zware wind door storm Louis. In het hele land waarschuwt het KNMI voor zeer zware windstoten. De storm komt rond 19.00 uur over Zeeland het land binnen en gaat daarna in de richting van het noordoosten. Rond 01.00 of 02.00 uur verlaat de storm het land vanuit Groningen.

22 februari '24 (12:30)

Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

22 februari '24 (11:30)

Slimme rijhulpsystemen verminderen kans op verkeersongevallen

Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

22 februari '24 ( 9:30)

Mercedes heeft last van dalende vraag naar elektrische auto's

Het Duitse automerk Mercedes-Benz waarschuwt dat de winst dit jaar gedrukt wordt door een dalende vraag naar elektrische auto's. Ook heeft het concern last van een afkoelende economie.

22 februari '24 ( 9:00)

Code geel: storm Louis op komst

Nederland krijgt aan het eind van de dag te maken met een storm: Louis. Volgens Weeronline is er vanaf de late middag in het westen al sprake van harde wind, stevige buien en zware windstoten. Halverwege de avond moet het hele land rekening houden met zware windstoten van ruim 80 kilometer per uur.

22 februari '24 ( 6:00)

Ook Tesla-concurrent Rivian schrapt banen

Maker van elektrische auto's Rivian schrapt opnieuw honderden banen, terwijl de rivaal van onder meer Tesla worstelt met een stagnerende vraag en economische turbulentie. Daarmee snijdt er opnieuw een grote speler op de markt voor elektrische auto's in zijn personeelsbestand. Onlangs maakte Polestar ook al bekend afscheid te nemen van 15 procent van zijn personeel, waardoor 450 mensen moesten vertrekken.

21 februari '24 (20:15)

Sjoemelsoftware ontdekt in diesel-SUV's van BMW

De Duitse verkeersautoriteit heeft illegale sjoemelsoftware ontdekt in sommige diesel-SUV's van BMW. De autofabrikant zelf zegt dat de betrokken auto's voor 2014 zijn gemaakt.