‘Pomptoerisme’ in België door recordhoogte benzineprijs

Steeds meer Nederlanders die dichtbij de grens met België wonen doen aan ‘pomptoerisme’. Tanken in België kan zo enkele tientallen centen per liter benzine schelen. Nu de benzineprijzen in Nederland een recordhoogte hebben bereikt gooien zij hun auto liever vol over de grens. Dit meldt NOS.

Aanleiding voor dit tanktoerisme uit Nederland is die benzineprijs die vorige week het record uit 2012 verbrak. De adviesprijs van een liter Euro 95 is nu zo'n 1,898 euro, tegen 1,895 toen, zo schrijft de NOS. Wel moet er bij worden gezegd dat het gaat om brandstofprijzen aan de pomp langs de snelweg. Bij tankstations op andere plaatsen liggen de prijzen lager, zo zegt United Consumers. Deze organisatie houdt sinds begin deze eeuw dagelijks de brandstofprijzen bij op basis van de adviesprijzen van de vijf grootste oliemaatschappijen.

Heen en terugrijden kost ook geld

En er moet volgens Paul van Selms, directeur van consumentenorganisatie nog een opmerkingen worden geplaatst. Want hoewel tanken in België zo’n 10 tot 15 euro per keer kan schelen, moet je je wel bedenken dat de kilometers die je heen en terugrijdt ook tijd en geld kosten. "Het is eigenlijk alleen aantrekkelijk voor mensen die vlak bij de grens wonen en maximaal tien kilometer hoeven omrijden."

Door: Nationale Transportgids

Lees ook: Tanken duurder, adviesprijs Euro95 evenaart recordstand uit 2012