Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

100ste openbare laadpaal in Enschede een feit, aantal groeit fors

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
In Enschede is gister de honderdste openbare laadpaal geplaatst. Een mijlpaal voor de gemeente die als doel heeft om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Daarom is de afgelopen tijd geïnvesteerd in duurzame mobiliteit. Elektrisch rijden heeft de toekomst. Om daarop voorbereid te zijn is het van belang om de openbare laadvoorzieningen voor elektrische auto’s in de stad verder te faciliteren. Dit meldt de gemeente Enschede.

Gestreefd wordt om in Enschede tot 2021 zo’n 230 laadpalen in de openbare ruimte te plaatsen. Zoals het er nu naar uit ziet gaat het gaat zeker de goede kant op. Op de plankaart zijn in Enschede alle huidige en toekomstige laadpalen in de openbare ruimte te zien. Jurgen van Houdt: “Elektrisch rijden wint steeds meer aan populariteit. We zien dat ook terug in het aantal aanvragen om een openbare laadpaal. Op dit moment hebben we nog zo’n 30 aanvragen in behandeling. Het is goed om te zien dat steeds meer bedrijven, forenzen en inwoners zich van de CO2-uitstoot bewust zijn en overschakelen op duurzaam vervoer. Zo zorgen we samen voor een beter en schoon milieu.”

Openbare laadpaal aanvragen

Inwoners en bedrijven in Enschede zonder eigen oprit of parkeerterrein en ook forensen kunnen online een openbare laadpaal in de gemeente Enschede aanvragen. De hele procedure van aanvraag tot plaatsing duurt ongeveer 15 weken. Het aanvragen en plaatsen van een laadpaal is gratis voor de aanvrager. Meer informatie over openbare laadpalen in de gemeente Enschede is te vinden op: www.enschede.nl/laadpalen

Door: Nationale Transportgids

27 februari '24 (13:09)

FNV stelt ultimatum: een week om busstakingen te voorkomen

Streekvervoerder Arriva krijgt een week de tijd om aan de eisen van de chauffeurs in de regio Twente te voldoen, anders volgen stakingen. Vakbond FNV heeft Arriva een ultimatum gesteld, tot dinsdag 5 maart om 17.00 uur. De chauffeurs willen onder meer een aaneengesloten pauze van 30 minuten kunnen opnemen en tijdens hun dienst meer tijd om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan.

27 februari '24 ( 7:15)

Babboe roept bakfietsmodellen CITY en MINI terug vanwege veiligheid

Producent Babboe roept bakfietsmodellen CITY en MINI terug. Uit onderzoek blijkt dat de veiligheid van de modellen CITY, CITY E, MINI en MINI E niet kan worden gegarandeerd, meldt het bedrijf in een verklaring.

26 februari '24 (14:12)

Vakbonden: aanpassen postwet is niet de oplossing

Vakbonden FNV en CNV denken dat betere arbeidsvoorwaarden voor postbezorgers PostNL helpen om voldoende personeel te werven om de dienstverlening van het bedrijf op peil te houden. Het postconcern wil minder vaak per week post gaan bezorgen. Dit heeft te maken met personeelstekort onder postbezorgers, en omdat er steeds minder brieven en kaarten worden verstuurd.

26 februari '24 (13:00)

Defensievrachtwagen met militaire uitrusting vorige week deels leeggeroofd

Een vrachtwagen van Defensie vol met militaire uniformen en uitrusting is vorige week deels leeggeroofd. Dat meldt het ministerie van Defensie op X. Het ging om spullen bedoeld voor de ondersteuning en training van Oekraïense militairen in het Verenigd Koninkrijk.

26 februari '24 (11:30)

Leasebedrijf Ayvens koopt voor miljarden aan auto's bij Stellantis

Leaseconcern Ayvens, het bedrijf dat eerst ALD heette en vorig jaar het Nederlandse LeasePlan overnam, heeft een grote order geplaatst bij autofabrikant Stellantis. De komende drie jaar worden er tot 500.000 auto's gekocht, maakten de twee bedrijven bekend. Het gaat om een order van "meerdere miljarden".

26 februari '24 ( 9:30)

Parkeergarages van ING geblokkeerd door klimaatactivisten

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben maandagochtend twee parkeergarages geblokkeerd van ING in Amsterdam-Zuidoost. Volgens een woordvoerder van de bank kunnen medewerkers daardoor deze garages niet inrijden.

26 februari '24 ( 9:00)

Consumentenbond: reisaanbiedingen kloppen vaak niet

Reisorganisaties proberen nog steeds klanten te lokken met misleidende aanbiedingen. Dat constateert de Consumentenbond na nieuw onderzoek. Volgens de belangenorganisatie komt het bijvoorbeeld voor dat de prijs tijdens het boeken verandert. "Of er komen tijdens of na het boeken nog verplichte kosten bij of er ontbreekt essentiële informatie."

26 februari '24 ( 7:45)

Markt blijft moeilijk voor post- en pakketbezorger PostNL

Post- en pakketbezorger PostNL verwacht dat de marktomstandigheden dit jaar moeilijk blijven, zegt topvrouw Herna Verhagen van het concern in een toelichting op de jaarcijfers. Het bedrijf waarschuwde vorige maand al voor een lagere winst door een tegenvallende pakketstroom.

24 februari '24 ( 6:00)

Brennerautobahn na sneeuwval weer open

Nederlandse vakantiegangers die vrijdag langere tijd stilstonden op de Oostenrijkse Brennerautobahn (A13) kunnen hun weg naar huis vervolgen. Dit laat een woordvoerder van de ANWB weten. De snelweg was sinds vrijdagmiddag dicht doordat verschillende vrachtwagens na sneeuwval waren gestrand. De ANWB kreeg meldingen van meerdere Nederlanders die hierdoor niet naar huis konden.

24 februari '24 ( 6:00)

Klimaatactivisten van XR willen vandaag opnieuw A10 blokkeren

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) willen zaterdag rond het middaguur voor de tweede keer de A10 in Amsterdam blokkeren, ter hoogte van het voormalige ING-hoofdkantoor in Amsterdam-Zuid. Ze eisen dat ING stopt met alle financiering van, en dienstverlening aan de fossiele industrie. De Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en OM) vindt de actie levensgevaarlijk en heeft deze verboden.