Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Snoek Puur Groen neemt 23ste MAN TGE in gebruik

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Groenbeheerder Snoek Puur Groen uit het Friese Grou heeft onlangs zijn 23ste MAN TGE bestelwagen in gebruikgenomen. Daarmee is meer dan de helft van de veertig voertuigen tellende wagenpark inmiddels van het merk MAN. Dit meldt MAN Trucks.

Snoek Puur Groen houdt zich bezig met het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van groen in de breedste zin van het woord. Zowel voor de particuliere als de zakelijke markt zet het bedrijf dagelijks 140 medewerkers in voor het onderhouden en aanleggen van tuinen en parken. Daarbij geeft het bedrijf invulling aan de naam ‘puur groen’ door op de meest duurzame wijze te werken.

Dubbele cabine, 140 pk krachtbron en automatische transmissie

Voor het vervoer van mensen en materieel zet Snoek Puur Groen inmiddels 23 MAN TGE bestelwagens in. Onlangs werden er weer vijf nieuwe MAN-voertuigen afgeleverd, deze keer met dubbele cabine, de 140 pk krachtbron en een automatische transmissie. Bij de keuze voor een automatische transmissie of een handbak hebben de chauffeurs inspraak gehad om hun voorkeur aan te geven. Dat geldt ook voor de inrichting van de laadruimte met specifieke oplossingen voor tuingereedschappen en dergelijke.

Snoek Puur Groen heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan met de MAN bestelwagens en met MAN-dealer Wierda Bedrijfswagens in Heerenveen. Met name het feit dat Wierda een echte bedrijfswagendealer is, was doorslaggevend. Bij Wierda begrijpen ze dat de inzet van de voertuigen essentieel is voor de bedrijfsvoering.

HVO als brandstof

Elektrisch rijden zou een mooie volgende stap zijn, maar gezien de zware inzet van de voertuigen is het moment daarvoor nog niet aangebroken. De MAN TGE bestelwagens gaan meestal met vijf- of zes inzittenden, een volle laadbak en een geladen aanhangwagen naar de werkplek. Momenteel is de capaciteit van de elektrische MAN eTGE daar nog niet toereikend voor’, maar Snoek Puur Groen houdt de ontwikkelingen op dat gebied nauwlettend in de gaten. Voor dit moment was de keuze voor de 140 pk sterke Euro-6 dieselmotor de meest duurzame keuze. Snoek Puur Groen maakt voor deze voertuigen gebruik van HVO als brandstof. Deze synthetische dieselolie op plantaardige basis betekent een enorme verlaging van de CO2-uitstoot. Bovendien wordt hierdoor geen fossiele brandstof gebruikt, en ook dat is een belangrijk argument.

Door: Nationale Transportgids

27 februari '24 (13:09)

FNV stelt ultimatum: een week om busstakingen te voorkomen

Streekvervoerder Arriva krijgt een week de tijd om aan de eisen van de chauffeurs in de regio Twente te voldoen, anders volgen stakingen. Vakbond FNV heeft Arriva een ultimatum gesteld, tot dinsdag 5 maart om 17.00 uur. De chauffeurs willen onder meer een aaneengesloten pauze van 30 minuten kunnen opnemen en tijdens hun dienst meer tijd om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan.

27 februari '24 ( 7:15)

Babboe roept bakfietsmodellen CITY en MINI terug vanwege veiligheid

Producent Babboe roept bakfietsmodellen CITY en MINI terug. Uit onderzoek blijkt dat de veiligheid van de modellen CITY, CITY E, MINI en MINI E niet kan worden gegarandeerd, meldt het bedrijf in een verklaring.

26 februari '24 (14:12)

Vakbonden: aanpassen postwet is niet de oplossing

Vakbonden FNV en CNV denken dat betere arbeidsvoorwaarden voor postbezorgers PostNL helpen om voldoende personeel te werven om de dienstverlening van het bedrijf op peil te houden. Het postconcern wil minder vaak per week post gaan bezorgen. Dit heeft te maken met personeelstekort onder postbezorgers, en omdat er steeds minder brieven en kaarten worden verstuurd.

26 februari '24 (13:00)

Defensievrachtwagen met militaire uitrusting vorige week deels leeggeroofd

Een vrachtwagen van Defensie vol met militaire uniformen en uitrusting is vorige week deels leeggeroofd. Dat meldt het ministerie van Defensie op X. Het ging om spullen bedoeld voor de ondersteuning en training van Oekraïense militairen in het Verenigd Koninkrijk.

26 februari '24 (11:30)

Leasebedrijf Ayvens koopt voor miljarden aan auto's bij Stellantis

Leaseconcern Ayvens, het bedrijf dat eerst ALD heette en vorig jaar het Nederlandse LeasePlan overnam, heeft een grote order geplaatst bij autofabrikant Stellantis. De komende drie jaar worden er tot 500.000 auto's gekocht, maakten de twee bedrijven bekend. Het gaat om een order van "meerdere miljarden".

26 februari '24 ( 9:30)

Parkeergarages van ING geblokkeerd door klimaatactivisten

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben maandagochtend twee parkeergarages geblokkeerd van ING in Amsterdam-Zuidoost. Volgens een woordvoerder van de bank kunnen medewerkers daardoor deze garages niet inrijden.

26 februari '24 ( 9:00)

Consumentenbond: reisaanbiedingen kloppen vaak niet

Reisorganisaties proberen nog steeds klanten te lokken met misleidende aanbiedingen. Dat constateert de Consumentenbond na nieuw onderzoek. Volgens de belangenorganisatie komt het bijvoorbeeld voor dat de prijs tijdens het boeken verandert. "Of er komen tijdens of na het boeken nog verplichte kosten bij of er ontbreekt essentiële informatie."

26 februari '24 ( 7:45)

Markt blijft moeilijk voor post- en pakketbezorger PostNL

Post- en pakketbezorger PostNL verwacht dat de marktomstandigheden dit jaar moeilijk blijven, zegt topvrouw Herna Verhagen van het concern in een toelichting op de jaarcijfers. Het bedrijf waarschuwde vorige maand al voor een lagere winst door een tegenvallende pakketstroom.

24 februari '24 ( 6:00)

Brennerautobahn na sneeuwval weer open

Nederlandse vakantiegangers die vrijdag langere tijd stilstonden op de Oostenrijkse Brennerautobahn (A13) kunnen hun weg naar huis vervolgen. Dit laat een woordvoerder van de ANWB weten. De snelweg was sinds vrijdagmiddag dicht doordat verschillende vrachtwagens na sneeuwval waren gestrand. De ANWB kreeg meldingen van meerdere Nederlanders die hierdoor niet naar huis konden.

24 februari '24 ( 6:00)

Klimaatactivisten van XR willen vandaag opnieuw A10 blokkeren

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) willen zaterdag rond het middaguur voor de tweede keer de A10 in Amsterdam blokkeren, ter hoogte van het voormalige ING-hoofdkantoor in Amsterdam-Zuid. Ze eisen dat ING stopt met alle financiering van, en dienstverlening aan de fossiele industrie. De Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en OM) vindt de actie levensgevaarlijk en heeft deze verboden.