DJK Logistics bereidt zich met vijf IVECO S-WAY NP’s voor op de toekomst

DJK Logistics uit Coevorden heeft onlangs vijf IVECO S-WAY NP's op LNG in ontvangst genomen. Hiermee kan het transportbedrijf een CO2-reductie realiseren en zich tegelijkertijd voorbereiden op een toekomst met emissiezones. Dit meldt IVECO.

DJK Logistics is een jong bedrijf met duurzame ambities dat gespecialiseerd is in het transport van losgestorte bulkgoederen zoals houtsnippers, papier, veevoeders en gerecycled materiaal. De IVECO S-WAY NP's worden met walking-floor trailers voornamelijk ingezet om per rit ruim 94 kuub aan losgestorte goederen te transporteren naar diverse locaties in Scandinavië, Oostenrijk, Duitsland, België en Noord-Frankrijk.

CO2-footprint

Het verkleinen van de CO2-footprint was voor DJK Logistics een belangrijke reden om te kiezen voor IVECO-trucks op vloeibaar aardgas. Daarnaast woog het in grote mate mee dat zij hiermee ondanks de walking-floor combinatie tóch een actieradius kunnen halen van circa 1.500 kilometer. Dit is mogelijk door een unieke oplossing, waarbij een RVS hydrauliektank met een inhoud van 120 liter middenin het chassis is weg gebouwd. Hierdoor is er ruimte voor twee LNG-tanks met een inhoud van 200 kilogram, waardoor er minder tankbeurten nodig zijn. Het PTO-systeem is uitgerust met een plunjer pomp die 110 liter levert bij 840 toeren en maximaal 250 bar.

Maximale brandstofefficiëntie

De IVECO S-WAY NP's zijn voorzien van een anti-stationair functie die langdurig stationair draaien tegengaat, Rocking Mode-functie om eenvoudig uit een kuil te komen en een uiterst efficiënte 12-traps HI-TRONIX geautomatiseerde transmissie. De LNG-trucks zijn bovendien standaard uitgerust met een Connectivity Box, waardoor de voertuigen continu in verbinding staan met specialisten vanuit de control room in Italië. Hierdoor krijgt DJK Logistics de hulp aangeboden om op basis van data te zorgen voor een maximale brandstofefficiëntie. De IVECO S-WAY NP's zijn verder allemaal uitgevoerd met een camerasysteem, zodat de chauffeurs in iedere situatie beschikken over meer dan voldoende frontzicht.

De S-WAY NP's op LNG zijn in goede samenwerking tussen IVECO NLS en Cornelis Bedrijfsauto's afgeleverd bij DJK Logistics uit Coevorden.

Door: Nationale Transportgids